/

Aan de slag met het ontwerp voor je nieuwe keuken 

Raak je uitgekeken op het huidige ontwerp van je keuken? Heb je het gevoel te weinig ruimte te hebben op het aanrechtblad? Vallen er steeds meer keukenapparaten uit, of sluiten de deuren van je keukenkasten niet meer goed? Het zijn slechts enkele redenen om voor een nieuwe keuken te kiezen! Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken heb je de keuze tussen een keuken op maat, naadloos aansluitend op jouw wensen, en een showroomkeuken. In dit artikel lees je er meer over. 

Tip: ga alvast eens op zoek naar online blogs over keukens, om een beeld te krijgen van de laatste trends en de combinaties van materialen die je kunt gebruiken in het ontwerp van je keuken. 

Voordelige showroomkeukens shoppen bij een keukenzaak 
Het laten ontwerpen van een keuken op maat biedt verschillende voordelen. Nadeel is echter dat de kosten hiervan aanmerkelijk hoger liggen dan die van showroomkeukens. Zoals de naam al doet vermoeden hebben showroomkeukens voorheen in een keukenzaak gestaan en worden ze nu met een hoge korting verkocht. Het liefst zo snel mogelijk; de keukenzaak wil ruimte maken voor de nieuwe collectie keukens. Dit betekent echter niet dat deze showroomkeukens niet passen bij de laatste trends. Bij de keuze voor een showroomkeuken zijn er vaak nog verschillende aanpassingen mogelijk. Houd er rekening mee dat deze opties soms beperkter zijn dan bij een maatwerk keuken. Er is echter vaak meer mogelijk dan je denkt.

Oriënteer je op de mogelijkheden bij maatwerk 
Het voornaamste voordeel van een keuken op maat laten ontwerpen is de vrijheid die je hebt, om de keuken naadloos aan te laten sluiten op jouw persoonlijke wensen. Welke materialen gebruik je? Voor welke indeling kies je? Welke apparaten zijn voor jou onmisbaar in de keuken? Er zijn tal van vragen die je jezelf kunt stellen voorafgaand aan een eerste bezoek aan de keukenzaak. Oriënteer je op de mogelijkheden, bekijk foto’s van andermans keukens en doe inspiratie op via online blogs en een platform als Pinterest. 

Tegenwoordig is onder meer het gebruik van natuurlijke materialen populair. Deze materialen geven de keuken niet alleen een smaakvolle, gezellige uitstraling, maar zijn vaak ook duurzaam van aard. Denk aan robuuste houten keukenkasten met een aanrechtblad van composiet of graniet. Deze materialen gaan lang mee en blijven mooi! Ook de kokendwaterkraan en bijvoorbeeld de geïntegreerde afzuigkap zijn populair momenteel. Heb jij ze al opgenomen in het lijstje met apparaten voor je nieuwe keuken? 

Mail