Alles wat je moet weten over parfum 

Als je op zoek bent naar een geur die echt bij je past, ben je waarschijnlijk al wel bekend met termen als eau de parfum, parfum en eau de toilette. Maar wat is het verschil? En hoe vind je het perfecte geurtje voor jou? Wat zijn geurnoten? In deze blog duiken we in de wereld van parfum, geurnoten en geven we ook nog een aantal tips voor een langdurige geur. Ben je nog op zoek naar een lekkere geur, bekijk eens de website van Parfumwebshop voor de meest uiteenlopende geuren. 

Eau de parfum

Dit is één van de meest geconcentreerde vormen van geur. Met een hogere concentratie van geuroliën blijft eau de parfum langer op de huid hangen en is daardoor vaak ook krachtiger in geur. Dit maakt het ideaal voor speciale gelegenheden zoals een feestje in de avond, waarbij slechts een kleine hoeveelheid nodig is voor een langdurige geur. Een eau de parfum is vaak vrij prijzig maar wel zuinig in gebruik. 

Parfum

Parfum is de meest geconcentreerde vorm van geur. Met een nog hogere concentratie van geuroliën dan eau de parfum, biedt parfum een intense en langdurige geur. Neem bijvoorbeeld een Jean Paul Gaultier parfum, deze geurtjes staan bekend om hun intense en langdurige geur. Slechts een druppeltje parfum is vaak voldoende en kan de hele dag meegaan, hierdoor is het perfect voor mensen die op zoek zijn naar een langdurige geur. Een parfum is door de hoge concentratie van geuroliën zeer prijzig, maar wederom zuinig in gebruik. 

Eau de toilette

Eau de toilette valt eigenlijk in het midden van het geurspectrum. Het heeft een lagere concentratie geuroliën dan bijvoorbeeld een eau de parfum, maar wel meer dan een eau de cologne. Eau de toilette heeft een frisse en lichtere geurervaring en is hierdoor perfect voor dagelijks gebruik. Het is vaak een favoriet van veel mensen vanwege de subtiele geur en betaalbare prijs en daardoor super geschikt voor dagelijks gebruik. 

Wat zijn geurnoten?

Parfums bestaan uit verschillende geurnoten die zich ontvouwen naarmate de geur zich ontwikkelt op de huid. Deze geurnoten zijn onderverdeeld in topnoten, hartnoten en basisnoten. Topnoten zijn de eerste geuren die je ruikt en vervagen snel, terwijl hartnoten het hart van de geur vormen en langer blijven hangen. Basisnoten zijn de diepste en langdurigste geuren in het parfum.

Bij het aanbrengen van een parfum ruik je dus eerst de topnoten. Daarom is het belangrijk om het geurtje enkele uren te dragen voordat je tot aankoop overgaat. Op die manier kun je echt ervaren hoe de geur zich ontwikkelt op jouw huid en bepalen of je de geur echt lekker vindt en of deze goed bij je past.

Tot slot hebben we nog een aantal tips om te zorgen dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je geurtje. 

  • Breng je parfum aan op een goed gehydrateerde huid, bij voorkeur direct na het douchen. Combineer de parfum bijvoorbeeld met een bijpassende bodylotion.
  • Spuit het parfum op warme plekken op je lichaam, zoals polsen, achter de oren en op de hals.
  • Wrijf nooit je polsen over elkaar, zo maak je de geurmoleculen kapot en heb je minder lang plezier van je geurtje.
  • Bewaar je parfum op een koele, droge plaats, weg van direct zonlicht, om de kwaliteit van de geur te behouden.

Mail