Beste cadeaus voor 18-jarige meiden

Dochterlief wordt alweer achttien jaar. De allerliefste vriendin ooit wordt alweer achttien jaar. Mijn allerbeste vriendin van vroeger wordt alweer achttien jaar. Ons lieve nichtje, kleindochter, kennis, teamgenoot, huisgenoot, studievriendin, zusje, you name it, wordt alweer achttien jaar.

En of het moeilijk is om een cadeautje te vinden voor die 18-jarige meid. Een auto past niet helemaal in het budget en ook een scooter vind je waarschijnlijk iets te veel van het goede. Misschien dan een mooi sierraad, maar wat draagt ze eigenlijk ook alweer: goud of zilver? En wat was dat mooie kledingstuk ook alweer? Aan de andere kant: een kledingstuk is iets tijdelijks en eigenlijk wil je voor zo’n mijlpaal misschien wel iets tijdloos geven. What to do, what to give? In deze blog vindt je de beste cadeaus voor 18-jarige meiden. Van duur tot goedkoop, van tijdelijk tot tijdloos en van groot tot klein: je zal ongetwijfeld geïnspireerd raken.

Voor de koukleum

De meid die altijd klaagt dat het te koud is, met gemak bibberend aan tafel zit terwijl het in huis al 20 graden Celsius is, verblijd je met een deken die je kan aantrekken. Je zal zien dat je haar verliest in de zachtheid en het comfort van deze deken. Er ontstaat een glimlach op het gezicht van de meid, wanneer ze dit cadeautje opent. Ongetwijfeld dat ze zoiets dergelijks al tien keer op TikTok voorbij heeft zien komen, maar het nét te duur vond om zelf aan te schaffen. Voor alle liefdespartners van deze meid, pas je op dat je jouw functie als verwarming niet verliest aan deze hoodie deken? We begrijpen best dat knuffelen wat aantrekkelijk is dan een meter afstand tussen jullie beiden.

Voor de nette meid

Hoewel je het alcoholgebruik onder jongeren eigenlijk niet wil aanmoedigen, ontkom je er niet aan dat op een zeker moment de ‘kleine’ meiden (en jongens) toch opgroeien tot jongvolwassenen. Laat het nu net zo zijn dat de jongvolwassenen op 18-jarige leeftijd legaal mogen drinken. Hoe leuk is het dan om de meid van 18, die naar eigen zeggen nog nooit een druppel alcohol heeft gedronken, een gepersonaliseerd wijnglas te geven. Je kan samen met haar een eerste glaasje wijn proberen. Je kan zelfs hopen dat ze het wellicht helemaal niet zo lekker vindt als verwacht… De ‘voor mijn allerliefste moeder‘ verander je dan naar zoiets als ‘voor mijn allerliefste dochter/ vriendin/ nichtje/ etcetera’.

Voor de muziekliefhebber

Er zijn van die meiden die zich helemaal kunnen opleven in bepaalde nummers. Is het niet een heel erg triest nummer dat eindeloos wordt afgespeeld na een break-up, dan is het wel een nummer dat hun doet denken aan de meest fantastische vakantie ever. Anders dan een JBL speaker, is deze speaker meer stijlvol, past het ongetwijfeld bij het droominterieur van je 18-jarige kleindochter en ben je de allerliefste, wanneer je iets koopt dat écht bij haar past. Weet wel dat de rest van het huishouden ook moet leven met het geluid dat deze speaker kan produceren. De nieuwste hit van Nederlandse rappers of drukke uitgaansnummers, zullen eindeloos op repeat staan.

Voor de fotograaf

Tegenwoordig is het niet meer dan verrassend dat de fotogalerij op de telefoon van een 18-jarige meid vol staat met duizenden, lees: duizenden, foto’s. Deze variëren van bijna identieke selfies, tot aan foto’s met alle besties, screenshots van gesprekken (foei!) en inspiratie van allerlei kledingstukken, influencers en meer. Het zijn er zo veel, dat ze zelf waarschijnlijk ook door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig is daar de Fujifilm Instax Mini. Je maakt de jonge fotografe weer selectief in wat ze fotografeert. Een fotomuur met alle verzamelde polaroids is iets waar haar vriendinnen geen genoeg van zullen krijgen. Dus, een camera voor instant foto’s, waarmee je de eigen creativiteit van de jonge meid weer aanwakkert.

Voor de gezellige meid

Wat is er leuker dan het organiseren van een spelletjesavond. Nodig al je vrienden en vriendinnen uit voor een gezellig avondje. Je zal ongetwijfeld veel lachen. De competitieve aard van iedereen komt naar boven en het wordt een echte strijd. Maar, om urenlang hetzelfde spelletje te spelen is natuurlijk niet leuk. Speel daarentegen zoiets als het Keer op Keer Dobbelspel, wat je met meerdere mensen tegelijkertijd kan spelen en niet heel erg lang duurt. Het is een cadeautje dat niet heel duur is, maar wel urenlang plezier uit voort zal komen. En, in principe geef je haar met dit spelletje een ‘activiteit’, dat is sommige gevallen veel meer waardevol is dan iets statisch.

Voor de meid die houdt van reflecteren

In Het 6 minuten dagboek, reflecteer je elke dag in zes minuten op je dag. ’s Ochtends schrijf je onder andere een positieve affirmatie op en aan het einde van de dag bekijk je wat je hebt gedaan en hoe je je eigen leven (of dat van een ander) hebt kunnen verbeteren. Het dagboek is het perfecte cadeau voor een meid die veel bezig is met zelfreflectie. De vraag hoe je het beste uit jezelf haalt, ligt namelijk vaak in jezelf. Dit boek, wat overigens ook onderbouwd is met een hoop informatie, leidt je tot een antwoord op een vraag als deze. Je geeft haar een manier om op een bewuste manier haar volwassen leven in te stappen. Een handvat om de wondere wereld van het ‘niet kind zijn’ te beginnen.

Voor de snoepkont

Tja, heel blij zal je er sommigen niet mee maken, maar als ‘mevrouw’ van chocola en gezelligheid houdt, wat is dan een beter cadeau dan een chocoladefondue? Maak er, wat ons betreft, gelijk een heel pakket van. Spekjes, verse aardbeien, los snoep en ander fruit en ze kan bewijze van spreken meteen aan de slag. Het is het ultieme apparaat wat onmisbaar is bij een gezellige girls night. Rondom de tafel zitten vriendinnen met wie de diepste gesprekken worden gedeeld en de meest juicy geheimen worden gedeeld. Lees: het is een avond zonder ouders en alleen mét genodigden. Kleed de ruimte wat aan met kaarsen en een mooi tafelkleed en you’re good to go!

Voor de echte ‘Marie Claire

Maak de notie van een de ‘haarclip van Marie Claire’ en je zal ongetwijfeld een aantal meiden horen gniffelen. De ‘haarclip van Marie Claire’ is tegenwoordig een soort begrip, waar een wat specifieke groep van onze samenleving wordt beschreven. Lees: foto’s van dezelfde haarclip, met steeds andere uitspraken erbij. Uitspraken als ‘Wow. Eigenlijk is de vierdaagse gwn een georganiseerde lawa’ of ‘Jaa leuk schat kaasfonduen vnv. Maar dan wel zonder kaas ja??..’. Je kan zelf wel bedenken over wie dat dan misschien gaat. Hoe dan ook: een set haarclips is, ondanks dat je 18-jarige meid zich absoluut niet als een Marie Claire identificeert, onmisbaar. Deze pastelkleuren zijn al helemaal passend bij de huidige trends. Kopen, dus!

Voor de milieubewuste meid

Hoewel de meningen over de Soda Stream zijn verdeeld, is het een prachtig middel om veel plastic te besparen. Sterker nog, het bespaard je eindeloze tripjes naar de supermarkt om flessen met koolzuur aan te schaffen en weer in te leveren voor statiegeld. Met een Soda Stream tover je namelijk zelf je ‘saaie’ kraanwater om tot een koolzuurhoudend drankje. Er bestaan verschillende siropen, zodat je bijvoorbeeld zelfs je eigen Sprite kan maken. Zie je dus je 18-jarige veel van dit soort drankjes drinken, dan is wellicht dit een mooie toevoeging op haar uitzet. Want ja, die uitzet komt toch wel goed van pas, gezien ze over een aantal maanden al uit huis gaat om te gaan studeren.

Voor de meid die van schoon houdt

Heel origineel is het misschien niet, maar het is zeker wel een ‘altijd-goed’ cadeautje, zo’n pakket van de Rituals. Zo geef je haar de mogelijkheid nieuwe geuren uit te proberen of producten te laten gebruiken, die ze anders never nooit niet zelf zou aanschaffen. Rituals is namelijk niet het meest goedkope merk en we begrijpen goed dat een 18-jarige meid niet zo’n groot budget heeft voor zoiets als dit. Want naast een lekkere doucheschuim, is de berg make-up en de uitpuilende kledingkast ook een absolute noodzaak. Het is een cadeau dat je geeft als je voor ‘veilig’ wil gaan, omdat je de meid bijvoorbeeld niet heel goed kent.

Voor de sportieveling

Bij de sportschoolbezoekjes, waar de 18-jarige meid een half jaar geleden aan is begonnen, hoort zonder twijfel ook een mooie outfit. Want, eerlijk is eerlijk, van sporten komt het er niet altijd van, maar er tip top in orde uitzien, dat is natuurlijk geen vraag. Deze hoodie is perfect om aan te trekken bij de warming-up en kan daarna uit worden gedaan, om het meer hevige deel van de work-out te hervatten. Dat het gaat om een cropped variant is eveneens een puntenscorer, gezien dat hoort bij het hedendaagse straatbeeld. Zo van: je geeft iets weg, je speelt met de gedachtes van een ander, maar bent toch nog redelijk degelijk. Kleine meisjes worden gro-hoooooooooot…

Voor de meid die altijd alles kwijt is

Haar portemonnee? Die ligt vast wel ‘ergens. Haar sleutels? Die zijn vast vindbaar, maar niet als ze ‘nu’ nodig zijn. De oplossing voor een meid die alles kwijt is? Een Apple AirTag natuurlijk. Waarom specifiek een keyfinder van Apple, dat is eveneens geen vraag die je zou moeten stellen. De jonge generaties onder ons zijn verblind door de luxe en noodzakelijkheid van een iPhone en laat een AirTag daar nu net het perfect maatje voor te zijn. Beetje flauw natuurlijk, maar het is wel vaak het geval. Een AirTag is in principe niet nodig en lost het probleem van alles kwijt zijn niet op, maar biedt wel genoeg hulp om toekomstige problemen makkelijker op te lossen.

Voor de rebelse meid

We begrijpen heel goed dat je over dit cadeau een sterke mening vormt, maar komedie, dat is het zeker. Afhankelijk van de 18-jarige meid die jarig is, zal je een leuke of afkeurende reactie ontvangen. En of de meid het cadeau ook daadwerkelijk gaat gebruiken, is een tweede vraag. In ieder geval breng je wel wat reuring met je mee en zegt het cadeau waarschijnlijk wel iets over het gedrag van de meid aan wie je de tas geeft. Overigens is het geven van een zogeheten tote bag helemaal geen gek cadeau. Tote bags zijn namelijk steeds populairder en zijn een beetje een statement tegen alle plastic tassen die nog steeds in winkels verspreid. Het is geen kartonnen zak die na een regenbui al meteen kapot is, maar eentje die lang mee gaat.

Voor de gezelligheidsdrinker

Er geldt nog altijd geen 18, geen alcohol, maar gezien de meid aan wie je het cadeau geeft 18 jaar is geworden, is het zeker geschikt om dit cadeau te geven. De cocktailset bevat alles wat je nodig hebt. Van een kleine maatbeker waar je de hoeveelheden drank in afmeet, tot een klemmetje waarmee je ijsblokjes kan vastpakken: het is alles naar waar je opzoek bent geweest, niet waar? Of nou ja, niet jij, maar de 18-jarige meid die graag eens zelf een cocktail wil maken. Want, eerlijk is eerlijk, een cocktail op het terras kost al gauw zo’n 10 euro en dat is toch wel veel geld.

Voor de …

Goed, een cadeau voor een meid die alweer achttien jaar mag worden. Het is een zekere uitdaging, al helemaal wanneer je niet goed weet waar je moet beginnen. In ieder geval raden we je aan om een verlanglijstje te vragen. De kans op een dergelijke lijst bij een meid die 18 jaar wordt, is immers al groter dan wanneer je dat bij een jongen van 18 jaar gaat proberen.

Kijk naar wat haar interesses zijn, zorg dat je van te voren al eens hebt gevist naar haar hobby’s en dergelijken en vraag eventueel familie of vrienden wat zij leuk zou vinden. Eigenlijk zijn de vrienden de beste ‘plek’ waar je moet zoeken, omdat zij veel meer in de wereld van die meid zitten. Aan de hand van alle informatie die je dan hebt gevonden, kan je een afweging maken tussen de mooie cadeaus die wij hebben geselecteerd. We hebben de cadeaus niet voor niets met een ‘voor de…’ beschreven. In één oogopslag heb je al een idee of dit wel of niet voor die specifieke 18-jarige meid geldt.

Mail