Beste Deodorant Vrouwen (Beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde Deodorant Vrouwen – onze nummer 1 van 2023

Een neutrale geur, natuurlijke ingrediënten, vegan én cruelty free. Het bestaat in één product, echt waar. Het merk Salt of the Earth klinkt niet alleen natuurlijk, het blijkt het dus echt te zijn. Zeg tot ziens tegen zweet oksels en verzorg je oksels/ huid met dit fantastische product.

Introductie

In een drogisterij met een schap vol deodorants weet je het op een gegeven moment ook niet meer. Je neus is oververhit en je hebt er eigenlijk geen zin meer in. Toch is deodorant een toch wel product dat je elke dag wil gebruiken. Al helemaal op warme zomerdagen of gewoon om de mensen met wie je te maken hebt, achter te laten in een oase van jouw signature geur. In deze blog nemen we de vijf beste deodorants voor vrouwen onder de loep. Het gaat om deodorants met natuurlijke ingrediënten tot deodorants die absoluut geen vlekken achterlaten. Bedenk je waar je voorkeuren liggen en beslis daarna voor welke deodorant je wil gaan. De keuze uit slechts vijf pareltjes is aanzienlijk makkelijker dan een keuze uit tientallen soorten en merken. Aan het einde van deze blog heb je een deodorant in je winkelmandje, die je leidt naar een leven met frisheid, zelfvertrouwen en zorgeloze dagen. We zeggen vaarwel tegen zweetgeur.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Deodorant Vrouwen

De volgende opsomming van vijf tips geven je een idee van waar je op moet letten bij het aanschaffen van een goede deodorant voor vrouwen.

 1. Types deodorant
  Er zijn verschillende soorten deodorants, zoals sprays, sticks, rollers en crèmes. Bedenk welk type deodorant jouw voorkeur heeft en welke het beste bij jouw behoeften past.
 2. Huidtype
  Als je een gevoelige huid hebt, kies dan voor een deodorant die speciaal is ontwikkeld voor gevoelige huidtypes. Controleer de ingrediëntenlijst op mogelijke irriterende stoffen zoals alcohol of parfum. Ga in het meest veilige geval voor een deodorant dat alleen maar met natuurlijke ingrediënten is gemaakt. Indien je echt te maken hebt met huidproblemen, dan zal je een professional moeten raadplegen om te bepalen wat werkt en niet.
 3. Geurvoorkeur
  Het beste is eigenlijk om een geur in de winkel te ruiken. Zo weet je zeker dat een geur bij je past. Later zou je het dan nog op een website met enorme korting kunnen inslaan. Deodorants zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende geuren, variërend van bloemig en fruitig tot fris en houtachtig.
 4. Langdurige werking
  Controleer of de deodorant langdurige bescherming biedt, met name als je een actieve levensstijl volgt. Sommige deodorants beloven 24 uur of zelfs langer effectief te zijn. Daarin zal je overigens ook moeten opzoeken op welk moment van de dag je het beste de deodorant in gebruik kan nemen.
 5. Test het uit
  Probeer, indien mogelijk, kleine formaten of monsters van deodorants voordat je een grotere verpakking koopt. Zo in ieder geval de werking zelf ervaren voordat je een definitieve keuze maakt.

5 Beste Producten

#1 Salt of the Earth Natuurlijke Deodorant Roller, Ocean & Coconut

Prijs: €8,70

+ 100% natuurlijk deodorant
+ vegan en cruelty free
– niet een deodorant specifiek voor vrouwen

Voor een kleine negen euro, dat niet bepaald weinig is voor een deodorant, schaf je deze specifieke deodorant aan. De deodorant roller is 100% natuurlijk en dat geeft je niet alleen een goed gevoel. Want los van het feit dat het bijvoorbeeld vrij is van aluminumchloorhydraat en controversiële chemicaliën, zal je huid en kleding het ook fijn vinden. De mix van onder andere aloë vera voor een verkoelend effect en natuurlijke mineralen en essentieel oliën zorgen dat jij een zachte huid hebt. Witte vlekken zal je door alle ingrediënten eigenlijk ook niet op je kleding terugvinden.

Met een hele mond vol is nog steeds niet te beschrijven waarom deze Salt of the Earth Natuurlijke Deodorant Roller, Ocean & Coconut op nummer één staat. De deodorant is bijvoorbeeld ook nog eens vegan en cruelty free. Dat houdt in dat er niet getest is op dieren, maar dat er ook geen dierlijke ingrediënten zijn gebruiken. Bovendien zet het hele bedrijf zich ook nog in tegen de befaamde dierproeven die nog bij veel te veel bedrijven worden gebruik. Als dat je nog niet heeft overtuigd, dan zal de geur dat wellicht wel doen. Maar liefst 15+ botanische extracten en oliën hebben geresulteerd in een oceanische geur, met onder andere kokos, meloen en wat citrus. Natuurlijk zijn er ook andere geuren op de markt, maar deze blijkt erg universeel en heeft een nog relatief neutrale geur.

Is er dan ook iets niet goed aan deze deodorant? Nou, nadelen zijn in ieder geval moeilijk te vinden. Zo wordt er bijvoorbeeld al aangegeven dat afhankelijk van je gebruik, de deodorant lang of minder lang mee zal gaan. Echter gaat het wel om een deodorant in roller vorm en het is bekend dat de voorkeur van lang niet iedereen heen gaat. Bovendien is de werking lang niet bij iedereen zo goed als er wordt beweerd. Natuurlijk hangt dat laatste af van de verschillen tussen personen en hun huid, maar ook de mate waarin ze zweten etc.

#2 RITUALS The Ritual of Sakura Anti-Perspirant Spray

Prijs: €8,90

+ fijne werking van een relatief simpele deodorant
+ geur van ingrediënten die ook nog iets voor je huid doen
– niet een heel sterke werking tegen zweten

Iedereen die weleens de Rituals is binnengelopen, krijgt het gevoel van (redelijk) betaalbare luxe. Je wordt er op je wenken bediend en de producten zien er niets minder dan prachtig uit. Hoewel sommige geuren echt ontzettend ‘mannelijk’ ruiken (en misschien ook wel voor hen bedoeld zijn), zijn er naast een paar unisex geuren ook geuren die redelijk vrouwelijk doen overkomen. Zo ook de deodorant van het de Sakura lijn. Het gaat in dat geval namelijk om rice milk en cherry blossom, of wel rijstemelk en kersenbloesem. De rijstemelk in het product resulteert zich op de huid in een zacht en soepel effect. De kersenbloesem, ook wel de bloesem van de Japanse Sakura, staat symbool voor de wedergeboorte van de natuur en puurheid. Je creëert voor jezelf een ontzettend ontspannend gevoel, waarbij je huid ook nog eens de behandeling krijgt die hij verdiend.

Geur is leuk, maar de werking van deodorant is een tweede. Gelukkig is ook daar over nagedacht. De RITUALS The Ritual of Sakura Anti-Persipirant Spray is gemaakt voor het tegenhouden van nare lichaamsgeurtjes, zoals de geur van transpireren. Daarmee is het ‘hoofddoel’ van deodorant om de bacteriën die zich op de huid bevinden te bestrijden, die verantwoordelijk zijn voor de geur die vrijkomt bij het zweten. De spray zou voor zo’n 24 uur zijn werk moeten doen. Het is daarom verstandig het in de ochtend, bijvoorbeeld na het douchen, te sprayen. Zo zal je gedurende de dag in ieder geval gegarandeerd zijn voor een frisse geur onder je oksels. Let op: het kan natuurlijk zijn dat je zweet ruikt. Echter heeft dit vaak niet met je oksel zelf te maken, maar met de geurtjes die in zoiets als je t shirt zijn gekropen.

De deodorant is van Rituals is niet per se uitgelicht vanwege zijn ultieme werking, maar meer om de fijne geur en het comfort voor je huid. Voor de gemiddelde vrouw op het gebied van zweten, doet de deodorant genoeg werk.

#3 Dove Invisible Dry Deodorantstick

Prijs: €10,99

+ op 100 kleuren getest tegen witte strepen
+ betrouwbaarheid van Dove
– veel niet-natuurlijk ingrediënten

Afgezien van de 0% alcohol in deze deodorant, is er niet veel natuurlijks aan. Maar goed, in dit artikel wordt dan ook niet ingegaan op de vijf natuurlijkste deodoranten, maar deodoranten in het algemeen. Ontzettend veel vrouwen gebruiken namelijk deze deodorantstick en het is al meerdere keren als een fijn product uit de test gekomen. Zo biedt de stick tot 48 uur bescherming. De reden waarom deze stick bekend staat, is de Invisible Dry. Op meer dan 100 kleuren zullen witte vlekken op kleding niet voorkomen door het gebruik van deze deodorant. Een vochtinbrengende crème zorgt verder voor zachte en gladde oksels. Al zou dat laatste ook relatief afhangen van of je je oksel scheert of niet.

De deodorant kan je eigenlijk het beste zien als een crème die ook nog eens de werking van een deodorant heeft. Zo zou de deodorant bijdragen aan het herstel van de huid. Toch is dit ietwat tegenstrijdig, gezien je de deodorant niet moet gebruiken bij een hevig geïrriteerde of beschadigende huid. Wat wel fijn is aan Dove zelf, is dat het merk over de hele wereld bekend is. Talloze vrouwen hebben baat (gehad) bij de producten die ze verkopen, waaronder dus de deodorants. De producten van Dove zijn gecertificeerd met een dierproefvrij certificaat en ze zet zich verder in voor talloze initiatieven, die van allerlei mensen een stukje onder de riem moeten steken. Denk bijvoorbeeld aan projecten om zelfvertrouwen bij jongeren te verhogen en het bewustmaken van body positivity.

Laten we stellen dat je misschien het beste kan wachten op een aanbieding, als je de Dove Invisible Dry Deodorantstick wil aanschaffen. Zo goedkoop is deze namelijk niet, al helemaal niet als je in het schap van een Nederlandse drogisterij staat en je bedenkt dat daar om de haverklap aanbiedingen zijn. Je hebt bijvoorbeeld deze variant hoe dan ook in spray vorm in dat soort winkels staan. Als je wel de in de mogelijkheid bent om het direct aan te schaffen, dan zal dit een prima deodorant voor je zijn. Ruik in de winkel misschien alleen even aan de geur; deze is redelijk intens.

#4 Rexona Women Maximum Protection Confidence Anti-transpirant Stick

Prijs: €6,21

+ goede prijs-kwaliteitverhouding
+ extreme bescherming tegen zweet
– wat misleidende verpakking
– kan wat korrelig aanvoelen na aanbrengen van de deodorant

We springen zonder blikken of blozen van de ene naar de andere deodorantstick. In dit geval gaat het om een stick van Rexona, die tot wel 96 uur lang bescherming zou moeten bieden. Dat komt neer op 4×24 uur, ook wel 4 dagen lang. De Advanced Active Technology zorgt ervoor dat een microlaag in je oksel wordt aangebracht, dat een maximale protectie tegen het zweten zou moeten bieden. Daarentegen wordt wel aangeraden om de deodorant dagelijks op te smeren. Het is dan wel 1x, maar toch klinkt dat misleidend, omdat er dus ook heel groot die 96 uur op de verpakking staat. Je zal daarom altijd goed de verpakking van producten moeten lezen, voordat je een besluit maakt.

Je zal eveneens te allen tijde moeten relateren dat de oorzaak van overmatig zweten niet wordt weggenomen. Zelfs niet als je te maken hebt met een deodorant als deze. Je zou het daarom beter kunnen zien als een toevoeging op je dagelijkse, persoonlijke verzorging in plaats van een redmiddel tegen iets. En dat blijkt het ook te zijn, voor meerdere mensen. Na het sporten geen last van vervelende geurtjes en voor een dag lang het gevoel van frisheid ervaren; dat doet de Rexona Women Maximum Protection Confidence Anti-transpirant Stick. Daar moet overigens wel bij worden vermeld, dat de deodorant nog weleens kan vlekken. Ook wordt er door sommigen ervaren dat het wat korrelig opdroogt. Het gaat immers om een stick en niet om een spray, waarbij die kans een stuk minder aanwezig is.

De deodorant is alcoholvrij en huidvriendelijk. Dat de deodorant dermatologisch getest is, betekent niet dat iedere huid tegen het goedje kan. Controleer, bij een gevoelige huid, altijd nog de rest van de ingrediënten om te kijken of iets toevallig jouw huid tegen werkt. Het allerbelangrijkste van de deodorant is dat deze geurbestrijdend werkt. Het enige dat niet helemaal duidelijk is, is wat voor geur de deodorant heeft. Veel verder dan ‘fris’ komen we niet.

#5 NIVEA Pure & Natural Jasmine

Prijs: €15,87 (€2,65 per stuk)

+ budget proof
+ vrij van aluminum
– niet het nieuwste product
– specifieke geur

Schrok je even van de prijs, zag je daarna direct dat het gaat om een voordeelverpakking, waarbij de prijs per stuk alles behalve duur is. De beste vijf eindigt met een budget optie. Gezien het gaat om 6 keer dezelfde geur, zal je ervan moeten houden, maar doe je dat, dan zit je goed. Je vindt de NIVEA Pure & Natural Jasmine onder de naam Pure Fresh, maar in praktijk gaat het om een jasmijn-achtige geur.

Een deodorant van Nivea dus. Nivea staat bekend om zijn huidverzorgingsproducten, zoals crèmes, lotions en dus ook deodorants. Het merk wordt gewaardeerd om hydraterende eigenschappen, langdurige effectiviteit en milde formules die geschikt zijn voor verschillende huidtypen, die in de producten voorkomen. Generaties groeien op met Nivea en dat klopt ook echt, want het merk bestaat al meer dan 100 jaar. De huidvriendelijke eigenschappen vind je in deze deodorant onder andere terug omdat het geen aluminum (ACH) bevat. Overigens is dat in Europa niet verboden, maar het is wel iets controversieels. Zo wordt er verklaard dat je door het gebruik van dit soort producten een veel grotere kans hebt op van allerlei ziektes. Echter is het tegengeluid dat daar niet echt wetenschappelijk bewijs voor is.

In ieder geval valt te concluderen dat de deodorant een goede werking heeft, al helemaal voor het kleine prijsje dat eraan hangt. De geur blijft lang hangen en leidt bij nauwelijks mensen tot huidirritaties. Wel zal je je moeten bedenken dat het gaat om een product dat al redelijk lang bestaat. De nieuwere deodorants van Nivea zijn op veel vlakker beter dan deze. Zo zijn er nieuwe geurtjes, maar ook meer natuurlijke deodorants op de markt. Het is maar waar je voorkeur ligt. Ga je voor budget of een meer natuurlijke deo? Ga je voor een specifieke geur of houd je van afwisseling? Ga je voor een merk dat je kent of maakt het je eigenlijk niet zoveel uit? Zweet je veel of zie je jezelf als ‘gemiddeld’?

Conclusie

Een deodorant draag je voor een prettig gevoel. De frisheid, de zelfverzekerdheid, maar ook zeker het aangename geurtje voor anderen, zijn fantastische gevolgen. In deze blog heb je kunnen genieten van een beste vijf aan deodorants voor vrouwen. De beste vijf bestaan uit verschillende types deodorants. Met aandacht voor factoren als bescherming, variatie in geur en persoonlijke behoeften, hebben we je (hopelijk) geholpen om de perfecte deodorant te vinden. Heb je nog vragen, lees dan even door voor antwoorden op ‘veelgestelde vragen. De kans is groot dat jij de komende tijd met genoegen het leven doorgaat.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen anti-transparant en anti-perspirant?

Anti-transpirant en anti-perspirant deodorant hebben een vergelijkbaar doel, namelijk het verminderen van zweetgeur. Het belangrijkste verschil zit echter in de werking. Anti-transparant vermindert het aantal bacteriën op de huid, waardoor de geur verminderd. Anti-perspirant bevat ingrediënten die de zweetproductie verminderen door het ‘blokkeren’ van zweetklieren. Elk van de soorten deodorant zal ingrediënten bevatten waar de meningen zijn over verdeeld. Althans, er is een heel aantal mensen overtuigd van de negatieve effecten van die ingrediënten. We verwijzen je naar een professional, om hier uitsluitsel over te geven.

Wat maakt een deodorant vrouwelijk?

Wat een deodorant vrouwelijk maakt, is meestal de geur en presentatie. Vrouwelijke deodorants hebben vaak bloemige, fruitige of zoete geuren die als vrouwelijk worden beschouwd. Daarnaast kunnen verpakkingen in vrouwelijke kleuren en designs, evenals marketing gericht op vrouwen, bijdragen aan de vrouwelijke uitstraling van een deodorant. Echter wordt het steeds subjectiever, hetgeen dat als vrouwelijk of mannelijk wordt bestempeld. Daarom laten we het liever aan jou of je een bepaalde geur aantrekkelijk vindt of niet. Ga voor iets waar je eigen wensen op aansluiten.

Welk soort deodorants bestaan er?

Je hebt verschillende soorten deodorant. Zo heb je een spray, die vrijwel door de meeste mensen wordt gebruikt. Anderzijds is er een stick, waarbij je echt smeert, net zoals dat je dat bij een crème doet. Een rollendeodorant werkt via een rollend mechanisme dat je over de huid heen beweegt. Om te weten welke soort bij jou past, is het raadzaam van alles een keertje iets uit te proberen. Het liefst natuurlijk varianten van dezelfde deodorant, omdat dan de vergelijking het meest betrouwbaar is. Bijvoorbeeld Dove of Nivea zijn merken die deze series aan soorten deodorant aanbieden.

Mail