Beste Multivitamine vrouw (Beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde Multivitamine vrouw – onze nummer 1 van 2023

Kies voor de Multivitamine van Nutribites, wanneer je op zoek bent naar een toevoeging op je gezonde levensstijl. De mineralen, vitamines en nutriënten geven een boost aan je gezondheid, in positieve zin. Maar, als het aan ons ligt, bestaan er nog talloze andere multivitamines die eveneens van allerlei voordelen bieden. Wat je goed doet en wat je nodig hebt, kan je navragen bij een professional.

Introductie

Mannen zijn vrouwen niet en in sommige opzichten is dat maar goed ook. In welke opzichten laten we even achterwege. Wat we niet achterwege laten zijn de lichamelijke verschillen tussen man en vrouw. Het is daardoor niet meer dan logisch dat er bij producten als multivitamines, verschillen bestaan.

In dit artikel gaan we in op vijf van de beste multivitamines voor vrouwen. Houd er rekening mee dat de verschillen tussen de lichaamsbehoeften van vrouwen ook enorm kunnen zijn. Wat de ene als beste beschouwd, hoeft voor de ander niks te betekenen. Lees daarom dit artikel meer als inspiratiebron, dan dat je er je uiteindelijke keuze op baseert. Luister naar je lichaam, laat je eventueel zelfs onderzoeken en stel vast waar je je het beste door zou gaan voelen.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Multivitamine vrouw

Met de volgende kooptips raak je ongetwijfeld geïnspireerd om op zoek te gaan naar de juiste multivitamine vrouw.

 1. Levensfase
  Vrouwen verschillen van elkaar in ontzettend veel dingen, waaronder in leeftijd. Afhankelijk van je leeftijd, zal je ook andere behoeften hebben. Zo heeft een vrouw in de overgang van veel andere dingen ‘last’ dan een vrouw van in de 20 met op hol geslagen hormonen. Lees je goed in over wat elke vitamine voor je doet en waar het aan bijdraagt. Kuisboom zal je met 35 jaar (hopelijk) nog niet nodig hebben.
 2. Dosering
  Bij de dosering hoort natuurlijk het ‘hoe vaak’, wat overigens vaak op 1 tablet/ capsule per dag ligt, maar ook zeker het ‘hoe groot’. Ben jij absoluut geen fan van het slikken van pillen, controleer dan bijvoorbeeld de grootte of mogelijkheid tot breken (net zoals je dat met een paracetamol kan doen)
 3. Toegevoegde ingrediënten
  Er zijn talloze ingrediënten die vaak niet ’thuishoren’ in een product. In een multivitamine verwacht je alleen vitamines, mineralen en wellicht wat andere nutriënten aan te treffen. Ingrediënten als suiker of zoetstoffen zeg je liever tot ziens. Controleer daarom altijd de verpakking, om te zien wat er nu écht in een tablet zit.
 4. Ervaringen
  Ervaringen op het internet zijn eigenlijk lastig te vinden, tenminste, als het gaat om recensies in bepaalde webshop. Als het goed is, is dit ook eigenlijk niet mogelijk. In ieder geval maakt het wat lastiger om ervaringen van anderen te vinden. Ons advies: zoek het niet op. Laat je informeren door een professional, waarna je het zélf gaat ervaren.
 5. Wees realistisch over claims
  Wees voorzichtig met multivitaminen die buitensporige claims doen, zoals het genezen van ziekten of het bieden van onmiddellijke resultaten. Multivitaminen kunnen helpen bij het aanvullen van voedingsstoffen, maar ze zijn geen wondermiddel.

5 Beste Producten

#1 Nutribites Multivitamine – Alle 13 essentiële vitamines – 60 Vegan capsules

Prijs: €38,90

+ rijk aan vitamines, mineralen én nutriënten
+ GMO-vrij
– raadpleeg eerst een arts voorafgaand aan het gebruik

Alle belangrijke vitamine en essentiële mineralen zal je in dit product terugvinden. Je zal na enige tijd merken dat je je gezonder voelt en dat je misschien wel wat minder futloos bent. De biologisch actieve stoffen, die ook in de multivitamine te vinden zijn, zorgen er overigens voor dat je lichaam alle 13 vitaminen en zeven mineralen zullen opnemen. Maar dat is niet het enige, want in de capsule zijn ook nog eens een aantal nutriënten toegevoegd. Nutriënten is een ander woord voor voedingsstoffen. Zie het als een aantal stoffen die je lang niet allemaal op dagelijkse basis binnenkrijgt. Deze variëren van broccoli (echt waar) tot lateien en inostiol. Dat betekent niet dat je bepaalde voedingsstoffen voortaan kan mijden: het gaat namelijk om een toevoeging, niet een vervanging.

Alle dertien vitamines kan je op de verpakking of gebruiksaanwijzing van het pakket vinden. Enkele vitamines met hun werking hebben we voor je geselecteerd. Lees: vitamine C als antioxidant. Een antioxidant draagt bij om vrije radicalen weg te halen, die op hun beurt weer cellen en weefsels kunnen aantasten. Vitamine D, dat heel belangrijk blijkt voor een vrouw, is goed voor ontzettend veel processen in het lichaam. Verscheidene B-vitamines zullen bijdragen aan het voorkomen van vermoeidheid, ook wel dat futloze gevoel dat je wellicht opmerkt.

Het mooiste aan dit product is misschien wel dat er nauwelijks onnodige ingrediënten op de lijst staan vermeld. Met andere woorden: geen onnodige toevoegingen. Denk aan suiker, gluten, zoetstoffen en dergelijken. Dat het product 100& GMO-vrij is, houdt in dat er geen tot nauwelijks genetisch gemodificeerd materiaal in de capsules zit. Je kan het daardoor, ook als vegetariër, met een gerust hart slikken. Althans, er wordt aangeraden altijd eerst met een arts te overleggen, voor je aan het slikken van deze multivitamine begint. Het zou ontzettend zonde zijn als je van enkele mineralen, vitamines of nutriënten uit de Nutribites Multivitamine – Alle 13 essentiële vitamines – 60 Vegan capsules juist te veel gaat binnenkrijgen. Iets met ‘onnodige ingrediënten’, dachten we zo.

#2 Flinndal Multi 50+ Tabletten – Multivitamine Voor Behoud van Vitaliteit

Prijs: €13,40

+ kuisboom als toevoeging tegen de overgang
+ goed betaalbaar (€0,45 per dag)
– alleen voor vrouwen tussen 50 en 70 jaar

Speciaal voor al onze thriving 50-plussers, een multivitamine van het merk Flinndal. De mineralen en vitaminen in dit product, zullen de vrouwen van deze leeftijd (nog niet óp leeftijd) voorzien van vele voordelen. Je zal vitaal en gezond blijven voelen. Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook gedacht aan een verrijking waar je misschien eigenlijk niet aan wil denken. Er zit namelijk kuisboom in, dat overgangsverschijnselen tegengaat en de gewrichten soepel houdt. Dat je opvliegers en direct mee verdwijnen wordt niet als garantie gegeven, maar het proberen is het wellicht wel waard.

Het lichaam heeft een ingewikkelde werking en daar hoort ook het opnemen van die vitamines en mineralen bij. Om het lichaam een beetje te helpen, heeft Flinndal proberen te streven naar alleen goed opneembare ingrediënten. Denk aan de specifieke vitamine D3, omdat vitamine D2 een toch wat lastigere verbinding (vorm) heeft. Over vitamine D gesproken: de Gezondheidsraad heeft een advies uitgesproken over de opname van vitamine D bij vrouwen. In de Flinndal Multi 50+ Tabletten – Multivitamine Voor Behoud van Vitaliteit zou genoeg vitamine D aanwezig zijn, om aan de dagelijkse hoeveelheid te voldoen. Andere vitamines zijn vitamine C en een hele hoop B-vitamines die bijdragen aan de energiehuishouding in je lichaam. Voor de volledige beschrijving, verwijzen we je graag naar de verpakking.

Met calcium, waar vrouwen uit deze leeftijdsgroep erg behoefte aan hebben, en chroom, dat bijdraagt aan de vertering van bepaalde voedingsstoffen, zal je een toenemende vitaliteit waarnemen. Je zit wellicht wat beter in je vel en ervaart dat het makkelijker is de dag ‘door te komen’. Het is dan natuurlijk wel handig dat je het product op regelmatige basis blijft gebruiken. In dit geval komt dat neer op een tablet per dag. Je zal met één verpakking ongeveer een maand doorkomen. Voor de snelle rekenaars onder ons, kost het je zo’n €0,45 per dag. Dat is je gezondheid wel waard, toch?

#3 Vitakruid Multi Dag vrouw Voedingssupplement – 90 tabletten

Prijs: €33,51

+ Vitakruid is een bedrijf met veel kennis en expertise
+ eindeloze voordelen
– wellicht niet iets té veel vitaminen e.d.

Vitakruid is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in onder andere de werking van vitamines en mineralen. Zoals ze het zelf graag zeggen: zij zijn de expert, zodat jij minder hard hoeft na te denken. Er zitten vele voordelen aan het slikken van deze tabletten. Van deze tabletten neem je er trouwens eentje in de ochtend in. Maar, let op! Waar velen beweren dat je een vrouw bent geworden bij de eerste menstruatie, mag je deze tabletten toch echt pas vanaf je 18e slikken.

Vitamines die je in de Vitakruid Multi Dag vrouw Voedingssupplement – 90 tabletten terugvindt, zijn onder andere vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8 en B12. Deze bevorderen je energiehuishouding en zorgen ervoor dat je je fit voelt. Zo zullen sommige bijdragen aan leerprestaties en concentratievermogen, maar ook het geheugen zal een boost krijgen. Fijn, met name als je een druk bezet persoon bent en alles soms niet helemaal meer op een rijtje hebt. Dan heb je ook nog andere vitamines, waaronder vitamine C. Dat zou goed zijn voor de vorming van collageen, maar ook je ijzergehalte in je bloed. Dat heeft onder andere invloed op het zuurstof in je lichaam en het vervoeren daarvan. Maar, bij vitamines blijft het natuurlijk niet. Talloze andere stoffen, zoals chroom, calcium en foklaat, vind je eveneens terug in het product.

Verder heb je bijvoorbeeld koper, dat onder ander goed voor normale pigmentatie van de huid is. OPC is goed voor de bloedcirculatie en een normale bloeddruk. Van al die informatie zou je je hoofd nog eens kunnen breken. De multivitamine zit bomvol waardevolle vitamines en mineralen, maar let op! Het kan zijn dat je veel van deze stoffen niet eens nodig hebt. Daarentegen is het wellicht meer waardevol je te focussen op losse supplementen, die door professionals zijn toegewezen. Ook daardoor kan je bij Vitakruid terecht. Je hebt ontzettend veel verschillende klachten, waar zij dan de juiste informatie en middel bij hebben gezocht. Op deze manier blijft je gezondheid optimaal en kan jij weer lekker leven. Tenminste, een gezonde levensstijl hoort daar natuurlijk ook bij.

#4 Lucovitaal Multivitamine Supplementen – Compleet Vrouw – 40 Tabletten

Prijs: €8,37

+ zeer betaalbaar
+ specifieke stoffen, speciaal voor vrouwen
– onduidelijk of het gaat om een natuurlijk product

An apple a day, keeps the doctor away. Althans, in dit geval kan je er beter ‘A lucovitaal multivitamine supplement a day, keeps (…)’. Van deze hooggedoseerde multivitamiines, neem je er namelijk eentje per dag. De gezondheidsvoordelen zouden zeer optimaal moeten zijn. Ze zijn volledig afgestemd op de behoeftes van de vrouw, met als grootste uitkomst een verhoogde, positieve trend in zowel gezondheid als vitaliteit.

Er wordt erg duidelijk aangegeven dat vrouwen andere behoeften hebben dan mannen. Dat is niet erg, maar wel om in je achterhoofd mee te nemen. Zo zou het zijn dat vrouwen wat meer vetweefsel en minder botmassa hebben dan mannen. Verder zijn ze (over het algemeen/ gemiddeld) een stuk kleiner en is hun hormonenpatroon bijvoorbeeld heel anders. In deze tabletten vind je onder andere iets meer vitamine B11. Vitamine B11, ook wel bekend als foliumzuur, is goed voor zoiets als de aanmaak van rode bloedcellen en de werking van zenuwcellen. Calcium, ijzer en zink hebben eveneens allemaal hun eigen werking. Uiteindelijk zal je in de Lucovitaal Multivitamine Supplementen – Compleet Vrouw – 40 Tabletten te maken hebben talloze andere vitamines, mineralen en een aantal kruiden. Voorbeelden van die kruiden zijn monnikspeper en groene thee extract. Die monnikspeper is een opvallende, gezien dat specifiek voor vrouwen zeer gunstig blijkt te zijn. Het helpt namelijk de hormonen te huishouden rondom de menstruatie en/ of overgang.

Met 40 tabletten voor slechts een kleine negen euro, is het een erg betaalbare optie. Het komt namelijk neer op een €0,20 per tablet; heel anders dan de voorgaande multivitamines in deze lijst. ‘Alstublieft, Lucovitaal Krachtig & Goedkoop!’ klinkt dan ook niets anders dan gelogen, aldus het merk zelf. Sterker nog, ze zijn in Nederland ook erg populair. Ze claimen dat in maar liefst 1 op de vier huishoudens iets van Lucovitaal te vinden is. Het maakt het product erg aantrekkelijk om aan te schaffen. Tenminste, daar zijn de meningen over verdeeld. Zo stellen sommigen dat het moeilijk is te ontdekken of het gaat om een synthetisch of natuurlijk product.

#5 Etos Multi Vrouw – 120 tabletten (2 x 60)

Prijs: €11,98

+ zeer goed betaalbaar
+ goed voor haar, huid en afweer
– (te) hoge dosering vitamine D (?)

Een drogisterij die in vrijwel elke stad te vinden, is de Etos. Om precies te zijn: op het moment is er zo’n 550 winkels in Nederland te vinden. Elke winkel is voorzien van een specialist, die je natuurlijk graag verder helpt. En als je geen zin hebt om van de bank af te komen of simpelweg geen Etos in de buurt hebt, hoef je nog steeds niet getreurd te zijn. Al sinds 2001 koop je je favoriete Etos-producten online.

Nu we klaar zijn met de paar, niet gesponsorde, reclame-achtige zinnen over de Etos, is het tijd om verder te gaan op de orde van de dag. Het gaat namelijk om de Etos Multi Vrouw – 120 tabletten (2×60). Deze voedt de huid, versterkt je haar en ondersteunt de afweer van het lichaam. Hoe dat kan? Natuurlijk door de hele hoop vitamines en mineralen die je in deze tabletten kan terugvinden. Je mag er echter maar eentje per dag van innemen. Hoe verleidelijk het ook klinkt: het is niet goed voor je. De tabletten zijn namelijk een aanvulling op je levensstijl, geen vervanging voor van alles. Daarom wordt er ook duidelijk vermeld dat je naast deze supplementen een gezond en evenwichtig levenspatroon moet aanhouden. Dat betekent gezond eten, genoeg bewegen en het inbrengen van variatie.

In het product vind je stoffen terug, variërend van biotine (goed voor het haar) tot aan vitamine B12 en vitamine K. Die laatste vitamine vindt je doorgaans terug in verse groenten en draagt bij, bij een aantal herstelprocessen in/ rondom het bloed. Er zit opvallend veel vitamine D in het product. Dat is wel belangrijk, maar in dit geval gaat het om 260% van de referentie inname. In hoeverre dit nu echt goed voor je is, zal je je moeten afvragen. Nogmaals, en we kunnen het blijven herhalen: het is belangrijk om een professional te raadplegen over het reilen en zeilen van multivitamines. Dat iets een bepaalde lijst behaald, betekent absoluut niet dat je het zonder zorgen tot je kan nemen.

Conclusie

Multivitamines zijn er als aanvulling op je dagelijkse inname van vitamines en mineralen en soms ook andere nutriënten of zelfs kruiden. Ze zouden verschillende gezondheidsvoordelen moeten bieden, maar zijn absoluut geen vervanging voor wat je eigenlijk zou moeten innemen via voeding. Ook genoeg lichaamsbeweging is belangrijk, als je het hebt over een gezonde levensstijl.

In dit artikel zijn vijf verschillende multivitamines vrouw voorbij gekomen. Deze zijn niet per definitie beter dan de ander: elk lichaam en elke behoeften verschillen van elkaar. Zie het daarom als ‘inspiratie’, eerder dan een advies. In de veelgestelde vragen die hierop volgen, vind je wellicht nog antwoorden op de laatste vragen die je hebt.

Veelgestelde vragen

Heb ik als vrouw echt multivitaminen nodig?

Nee. Of, nou ja, multivitaminen kunnen een nuttige aanvulling zijn op een gezond dieet, vooral als je bepaalde voedingsstoffen mist of een verhoogde behoefte hebt, zoals tijdens de zwangerschap of menopauze. Het is echter altijd het beste om voedingsstoffen uit een gevarieerd dieet te halen. Raadpleeg een arts of diëtist om te bepalen of multivitaminen geschikt zijn voor jou.

Zijn multivitaminen veilig?

Je koopt een Europees product en daardoor kan je er vanuit gaan dat het voldoet aan de strenge eisen zoals deze zijn opgesteld. Dus ja, in principe is het veilig om deze te gebruiken. Weet wel dat je je moet houden aan de aanbevolen dosering. Bovendien zal het nog steeds voorkomen dat sommige mensen niet tegen bepaalde stoffen kunnen of simpelweg geen effect merken. Volg in ieder geval altijd goed de instructies uit en lees de bijsluiter aandachtig door.

Kan ik multivitaminen combineren met andere supplementen?

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het combineren van multivitaminen met andere supplementen, omdat sommige voedingsstoffen elkaar kunnen beïnvloeden of een overdosering kunnen veroorzaken.

Hoe lang moet ik multivitaminen innemen voordat ik resultaten zie?

De resultaten van het innemen van multivitaminen zullen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je voedingspatroon, levensstijl en gezondheidstoestand. Over het algemeen worden de voordelen van multivitaminen na verloop van tijd merkbaar, maar het verwacht niet dat ze directe, onmiddellijke effecten garanderen.

300 woorden

Mail