Beste Nagelverharder (Beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde Nagelverharder – onze nummer 1 van 2023

Heb je last van broze (afbrokkelende), zwakke en scheurende nagels, dan is wellicht een de Herome 3-Pack Nagelverharder Extra Sterk en Base Coat iets voor jou. Binnen een maand zouden je problemen moeten zijn verholpen. Je hebt vanaf nu een set sterke nagels, waarmee je weer een tijdje vooruit kan.

Introductie

Je zit op het werk, kijkt naar je toetsenbord en realiseert je dat je nagels van de vingers, die op het toetsenbord liggen, niet heel mooi zijn. Je hebt last van scheurende nagels, die nog weleens willen afbrokkelen en gewoon niet sterk zijn. Daarentegen zijn de nagels van je buurvrouw fantastisch. Ze zijn lang, natuurlijk en dat zonder het gebruik van zoiets als BIAB. Je weet meteen waarom dat zo is. Jij doet aan nagelbijten en zij niet.

Zoekend naar een nagelverharder en manieren waarop je van het nagelbijten af wil komen, weet je niet meer waar je moet beginnen. Welke nagelverharder werkt voor mij? Op wat voor aspecten moet ik eigenlijk letten? Zal het mijn permanente nagelproblemen verhelpen? In deze blog lees je over de beste nagelverharders, waarbij ook tips en veelgestelde vragen voorbij komen. Zo maak jij een keuze die als beste bij jou wensen past.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Nagelverharder

Met deze tips lees je je alvast in, in de werking van van nagelverharder.

 1. Ingrediënten
  Controleer de ingrediëntenlijst van de nagelverharder. Ga opzoek naar zoiets als keratine, calcium en vitamines, maar ook naar stoffen die je er niet in wil vinden. Waar het op neer komt: je zoekt een zo natuurlijk product, zonder (al te veel) chemische toevoegingen. Chemische toevoegen kunnen namelijk snel huidirritaties veroorzaken.
 2. Mate van werking
  Er zit wel degelijk verschil in de mate van de werking van nagelverharders. De ene geeft al resultaat binnen een paar dagen, maar het resultaat is niet heel denderend. Vergelijk de producten in kwaliteit en in gebruik.
 3. Functie
  Sommige nagelverharder zijn ook te gebruiken als bijvoorbeeld base of top coat en hebben een verzorgende werking. Vind je dit nodig, zoek dan naar de specifieke werking van het product.
 4. Merkreputatie
  Een bekend merk, dat ook in grote mate in Nederland wordt verkocht, voldoet waarschijnlijk aan alle Europese gezondheidseisen. Je voorkomt hiermee de aankoop van een product dat wellicht wel kan leiden tot irritaties, vanwege bepaalde ingrediënten. Een gerenommeerd merk betekent vertrouwen en kwaliteit.
 5. Prijs
  De prijzen van de meeste nagelverharders liggen tussen de tien en twintig euro. Er zijn echter goedkopere varianten, maar ook varianten die veel duurder zijn dan dat. Beslis voor jezelf hoeveel geld je aan het product wil besteden. Bedenk je verder wat de prijs over de kwaliteit van een product zou kunnen zeggen. Lees eventueel recensies om je vermoedens te laten bevestigen of juist ontkrachten.

5 Beste Producten

#1 Herome 3-Pack Nagelverharder Extra Sterk en Base Coat

Prijs: €36,- (€12,- per stuk)

+ veel positieve ervaringen
+ te gebruiken als base coat
– met de aanschaf van dit product ben je er nog niet

Hetgeen met nagelverharder is dat je goed je best moet doen. Over het algemeen zijn je nagels niet al na één dag van fantastische kwaliteit en dus zal je even je innerlijke doorzetter naar boven moeten halen. Zo geldt ook bij de Herome 3-Pack Nagelverharder Extra Sterk en Base Coat. Na acht dagen smeren zie je de eerste resultaten, maar pas na dertig dagen ben je lang genoeg bezig geweest om het resultaat te zien. Je zal elke dag vijf minuten moeten inbouwen voor het proces. Het proces is overigens moeilijk, maar wel belangrijk. Zo breng je op dag 1 een eerste laag aan en op dag twee een tweede laag. Op de derde dag haal je het er met een speciale remover vanaf, waarna je gelijk weer een eerste laag aanbrengt. De stappen volg je gedurende 30 lagen. Zoals gezegd: het is zeker van groot belang dat je je eraan commit, om een zo optimaal resultaat als mogelijk te creëeren.

Misschien las je het al tussen de regel door, maar je hebt dus ook nog eigenlijk een speciale, verzorgende nagellak remover nodig. Naast de 12 euro, of eigenlijk 36 euro, die je hebt besteed aan het product, zal je nog meer moeten investeren. Gezien je alleen zelf in je eigen portemonnee kan kijken, moet je je afvragen of je het waard vindt om aan te schaffen.

Nagelverharders mogen dan wel geen wondermiddel zijn, het lijkt alsof dit product dat van Herome wel is. Dat heeft te maken met het aantal positieve reacties op het product als we spreken over het eindresultaat. Veel mensen merken door het product al enig verschil. Nagels scheuren minder snel of behouden langer hun natuurlijk vorm. Onthoud echter dat de ene nagel de andere niet is. Het kan best zijn dat het product goed zijn werk doet, maar je nog steeds het idee hebt dat je nagels niet écht hard zijn. Weet je niet wat je er van vindt, gebruik dan de verharder als base coat, dat kan natuurlijk ook.

#2 Sally Hansen Hard as Nail Clear

Prijs: €3,-

+ goedkoop
+ dermatologisch getest
– niet altijd even effectief

Het meeste enthousiasme voor de nagelverharder heeft natuurlijk te maken met de prijs van het product. Het is daarmee de beste keuze als het gaat om een budget nagelverharder. Zaak is om het product natuurlijk regelmatig in gebruik te nemen, zodat de nagels voor langere tijd worden versterkt en uiteindelijk een bescherming bieden tegen beschadiging. De nagelversterker is doorzichtig en daarmee ook geschikt als onderlaag voor de nagellak, of wel de basecoat. Het gebruik van een basecoat is wel degelijk van belang, ook als het gaat om de sterkte van je nagels. Je nagels zijn zonder die laag namelijk meer vatbaar voor verkleuring en beschadiging. De nagellak is ontzettend sterk en het lijkt bijna alsof het in je nagel bijt.

Het zou verder zo zijn dat de Sally Hansen Hard as Nail Clear dermatologisch getest is. Dat betekent dat de omringende huid niet in grote mate wordt aangetast. Nagellak is ontzettend mooi, maar eigenlijk funest voor bijna alles. Je voelt het bijvoorbeeld al als je de nagellak eraf haalt met een remover, terwijl je nagelriemen kapot zijn. Het prikt en het prikt. Ook de geur die van zowel de nagellak als remover afkomt, lijkt funest voor je longen. Helaas is het in dit geval ook zo dat de verharder een chemische geur heeft. Maar, liever sterke nagels zonder verkleuring, dan slappe, gelige nagels omdat je geen nagelverharder hebt gebruikt.

Gezien de prijs kan je verwachten dat het product niet perfect is. Zo zou het je nagels wel hard maken, maar niet voor heel lang. Andere klachten gaan over het tegenvallen van het tegengaan van chippende of scheurende nagels. Je nagels mogen dan wel hard worden, maar voorkomen niet die problemen, terwijl dat wel zo op de verpakking staat. Al met al valt er te concluderen dat het product een prima werking heeft voor de prijs die je er voor betaald. Wat de exacte werking van het product is, is niet bekend. Wel is duidelijk dat het al vele personen heeft geholpen naar een set sterkere nagels. De tijd van lelijke nagels is voorbij.

#3 OPI – Nail Envy Original

Prijs: €29,-

+ populair product, ook veel verkocht in het buitenland
+ minder chemische ingrediënten
– aan de prijzige kant

Net spraken we nog over de goedkoopste in de lijst, nu gaan we verder met de duurste. Voor een kleine dertig euro heb je de Nail Envy Original van het merk OPI in je handen. OPI is een merk dat zich inmiddels over de hele wereld heeft verspreid. Een populair product dat ze hebben uitgebracht is deze nagelverharder. De nagelverharder is trouwens in dit geval doorzichtig, maar deze komt ook in enkele andere kleurtonen. Het merk zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is.

Die kleuren zijn natuurlijk leuk, maar dat is niet waar het in dit geval om gaat. Liever wordt de voorkeur gelegd op de werking van het product. De stappen, waarbij je dagenlang lagen over elkaar heen brengt, moet je gedurende drie weken volhouden. Na die drie weken zouden je nagels er als herboren uit moeten zien. Stel je voor, je hebt je nagels niet lief gedaan door het constante nagelbijten. Je gebruikt de lak, waarmee je de gevolgen van het nagelbijten tegengaat, consistent. Gedurende die drie weken worden je nagels niet alleen sterker, nee, ze zullen ook doorgroeien. De combinatie hiervan leidt tot een prachtig resultaat. In de nagelverharder zitten stoffen die tot deze verharding leiden. Houd er echter rekening mee dat het gaat om chemische stoffen. Bij de OPI – Nail Envy Original zit er in ieder geval geen formaldehyde en wordt er voornamelijk gefocust op onder ander eiwit en calcium. Een chemische stof als formaldehyde kan overigens leiden tot irritatie aan de nagelriemen en verdere stukken huid.

Zeg in ieder geval tot ziens tegen droge, broze en scheurende nagels met deze nagelverharder. De laag die je aanbrengt droogt trouwens snel. Verder werkt het product het beste als je deze volgens de gebruiksaanwijzing gebruikt. Pas na die vermelde drie weken en een tevreden resultaat zal je de nagelverharder weer kunnen opdrogen. Althans, het product is ook te gebruiken als top- en basecoat. Daarmee verdwijnt dertig euro niet ineens onderin de kast, zullen we maar zeggen.

#4 Herome Nagelverharder en Base Coat Nagelverzorging

Prijs: €15,47

+ zo vaak in gebruik nemen als je zelf wil
– onduidelijkheid over resultaten bij verschillend gebruik
– niet geschikt voor erge nagelproblemen

Hé? Deze werd net toch ook al besproken? Nou, nee, niet echt. De Herome Nagelverharder en Base Coat Nagelverzorging is er speciaal voor de mensen met echt gevoelige en zwakke nagels. Desalniettemin wordt ook benadrukt dat het gaat om het verhelpen van lichte nagelproblemen. Zo is het product eerder een toevoeging op bijvoorbeeld de nummer 1, dan dat het van zichzelf heftig afbrokkelende nagels zal verbeteren. Wat wel hetzelfde is als de nummer 1, is dat je na 30 dagen al een grandioos resultaat zou moeten zien. Je hoeft hier echter geen stappenplan te volgen, maar kan het net zo vaak opsmeren als je zelf wilt.

Ten tijde van het gebruik van een nagelverharder, zal je ook op andere zaken moeten letten. Het is de moeite waard om dus te gaan letten op zoiets als het vermijden van nagelbijten. Andere, belangrijke aspecten voor de gezondheid van je nagels zijn het dragen van handschoenen bij schoonmaken en het gebruik van nagelriemolie. De nagelriemolie beschermd de nagelriemen door in een bepaalde van hydratatie te voorzien. Mochten de problemen relatief erg zijn, dan zal je wellicht voor een sterkere variant moeten gaan. Lijkt ook dat niet te helpen, schakel dan zo spoedig mogelijk hulp in bij een professional. Deze experts kunnen het juiste advies geven en je individueel behandelen.

Hoewel er aan de ene kant wordt gezegd dat je mag smeren wat je wil, wordt aan de andere kant toch nog een gebruiksaanwijzing gegeven. Sommige personen zeggen ook dat het product pas echt werkt als ze precies doen wat er in die specifieke stappen wordt beschreven. Een beetje onduidelijk dus. Wat verder onduidelijk is, is of het product op zichzelf wel goed werkt. Zo wordt er aangeraden het product in combinatie met een ander product van Herome te gebruiken. Waar je misschien zoekt naar duidelijkheid, ontbreekt dat op meerdere vlakken.

#5 Sally Hansen Miracle Cure

Prijs: €13,99

+ al na een relatief korte tijd, veel resultaat
+ vult scheurtjes in de nagel op
– niet altijd positieve recensies over het de duur van het resultaat

Houd je van snel, dan kies voor je de nagelverharder van Sally Hansen. Je zou al binnen drie dagen resultaat moeten zien, dankzij een speciale formule. De formule bestaat onder andere uit mini-mineralen die als vanzelf de scheurtjes in je nagel opvullen. Deze nagelverharder is daarmee eerder een tijdelijke oplossing, dan dat je er vanaf nu altijd de positieve effecten van zal ondervinden. Dat is trouwens ook het hele ding van nagelverharder: het is niet permanent, al lijkt dat af en toe wel zo te zijn.

Je gebruikt de nagelverharder in principe als losstaand product. Dus, als je je acrylnagels hebt laten verwijderen, kan je de nagelverharder gebruiken om het proces wat te versnellen. Je eigen, sterke nagels zullen op den duur vanzelf weer gaan uitgroeien. Daarna kan je weer opnieuw nagels laten zetten. Het probleem van de verzwakte nagels kan je eigenlijk niet echt voorkomen. Het is overigens wel zo dat je wellicht beter voor een andere vorm van nagels kan gaan dan acryl, al helemaal wanneer je zelf aan de gang gaat. Doe je het niet goed, dan heb je kans op van allerlei infecties en allergische reacties.

Tja, die drie dagen, wat moet je daar eigenlijk van vinden? Het klinkt bijna onmogelijk dat de formule van anti-oxidanten en eiwitten zo snel je nagels verbeteren. Maar, zoals bij andere producten ook geldt, als je wat vaker smeert dan aanbevolen, zal het niet veel kwaad kunnen. En als je dan toch bezig bent met het onderzoeken van deze nagelverharder, kijk dan even naar de rest van het merk. Sally Hansen heeft prachtige gel nagellaken, waarbij je bijvoorbeeld geen lamp hoeft te gebruiken. Heb je gelijk een ‘gezonder’ alternatief voor de prachtige acrylnagels van je te pakken. Kortom, we kunnen concluderen dat de Sally Hansen Miracle Cure een nummer vijf in deze lijst zeker verdiend. Het werkt effectief, is niet heel duur en zou snel resultaat moeten geven.

Conclusie

We kunnen wel stellen dat veel van de nagelverharders die zijn besproken, een sublieme werking hebben. Ze zorgen ervoor dat afbrokkelende, scheurende of simpelweg zwakke nagels in de meeste gevallen verleden tijd zijn. Houd er echter rekening mee dat iedereen andere nagels heeft. Sommige zwakke nagels zullen niet binnen het beschreven tijdsbestek al veel sterker zijn geworden. Dat kan leiden tot teleurstelling en negatieve reacties. Mocht je budget het toelaten, probeer dan lekker verschillende nagelverharders uit. Misschien merk je al bij de nummer twee dat het fantastisch werkt en kan je zonder zorgen weer iedereen de hand schudden.

Veelgestelde vragen

Is een nagelverharder een permanente oplossing?

Nee, in principe is een nagelverharder geen permanente oplossing. Het is eerder een tijdelijke maatregel om de nagels te versterken en te beschermen. Nagelverharders helpen de structuur van nagels te verbeteren, maar dat betekent niet dat de nieuwste stukken nagels meteen sterk uitgroeien. Om de gezondheid van je nagels op lange termijn te bevorderen, zal je bijvoorbeeld veel moeten werken aan een gezonde nagelroutine. Bij aanhoudende nagelproblemen, is het raadzaam een professional te raadplegen. Je problemen worden dan wel meer permanent verholpen.

Kan je een nagelverharder als nagellak basis gebruiken?

Sowieso is het aan te raden om een base coat aan te brengen, voordat je je gekleurde nagellak op je nagels aanbrengt. Nagellak is erg agressief en kan er zeker toe leiden dat je nagels verkleuren of minder sterk worden. In sommige gevallen is een nagelverharder zo gemaakt, dat het ook als base coat of zelfs top coat kan worden gebruikt. Je creëert een vlakke basis dat je eigen nagel beschermd en de nagellak zelf langer vasthoudt. Een win-winsituatie, als je het ons vraagt.

Wat betekent ‘dermatologisch getest’?

‘Dermatologisch getest’ betekent dat het product is onderworpen aan tests die zijn uitgevoerd door bepaalde huidexperts. De tests beoordelen de veiligheid en de verdraagbaarheid van het product op de huid. Het betekent helaas niet dat het product automatisch geschikt is voor iedereen. Mocht je een gevoelige huid hebben, dan zal je nog steeds voorzichtig met het product moeten omgaan. Bovendien is van lang niet alle producten bekend wat de test inhoud.

Wat zijn de voordelen van een nagelverharder?

Nagelverharders hebben verschillende voordelen. Ze kunnen de structuur en sterkte van de nagels verbeteren, broze nagels voorkomen of verminderen, en bescherming bieden tegen splijten en breken. Ze kunnen ook helpen bij het versterken van dunne, zwakke nagels en het bevorderen van een gezonde nagelgroei.

Mail