Beste zilvershampoo (Beoordeeld in 2023)

Beste beoordeelde zilvershampoo – onze nummer 1 van 2023 

Wij zijn voor jou opzoek gegaan naar de beste zilvershampoo van dit moment. Zo zijn we uitgekomen bij de Fanola No Yellow Zilvershampoo. Deze zilvershampoo wordt door gebruikers als zeer goed beoordeeld. Je kan hem in verschillende groottes krijgen. Gele tinten worden geneutraliseerd zoals jij dat zou willen door de paarse pigmenten die worden gebruikt. 

Introductie 

Er zijn ontzettend veel verschillende shampoo’s. Zo heb je shampoo’s voor droog haar, pluizig haar, krullen en nog veel meer. Je hebt ook anti-roos shampoo. Deze shampoo wordt vaak verward met de zilvershampoo. Maar dit zijn twee compleet verschillende shampoo’s met verschillende doeleinden. Bij zilvershampoo kan je de gele tinten of messingachtige kleuren uit je haar krijgen. Vooral wanneer je blond, grijs, wit of gebleekt haar hebt, kan het zijn dat je gele plukken erin krijgt. Met goede zilvershampoo kan je dit voorkomen. 

Shampoo’s zijn er dus in alle gradaties en prijzen. Dat betekent ook dat wij een lijst hebben gemaakt met allerlei verschillende soorten en maten. De shampoo’s waar wij voor hebben gekozen in dit artikel staan bekend als de beste shampoo’s. Het opvallende is dat het vaak niet de bekende merken zijn die je waarschijnlijk al kent van tv. Het zijn juist de onbekendere merken die je vaker ziet bij kappers. Er is een reden dat een kapper kiest voor een bepaald merk, vaak omdat het beter is en krachtiger werkt dan de shampoo’s van de Kruitvat of de Etos. Hier vind je de top 10 aan beste shampoo’s van dit moment. 

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede zilvershampoo 

Haartype

Hou altijd rekening met je haartype. Iedereen heeft weer ander haar waar ook weer andere shampoo’s voor zijn. Wij noemden het al even in de introductie. Maar voor droog en pluizig haar heb je weer een andere zilvershampoo dan voor dik en krullend haar. Goed dus om hier rekening mee te houden voordat je een nieuwe shampoo aanschaft. 

Paarse concentratie 

In de meeste zilvershampoo’s wordt er gebruik gemaakt van een paar concentraat. Het is goed om altijd te controleren hoe geconcentreerd dit paarse pigment is. Want hoe geconcentreerder hoe beter jij de gele tinten uit je haar zal halen. Dus een sterker pigment is niet per direct slechter voor je haar. Dit wordt wel beweerd hier en daar. Heb je hier vragen over? Kijk dan in de veel gestelde vragen over zilvershampoo onder aan dit artikel. 

Merk (beoordelingen)

Het merk is ontzettend belangrijk bij het kiezen van een shampoo. Net als dat jij bepaalde merkkleding graag draagt is ook bij een shampoo of een ander verzorgingsproduct het merk ontzettend belangrijk. Een gerenommeerd merk zegt vaak heel veel over het product en de dienst. Hoe vaker het gekocht wordt hoe sterker het product dus is. Want anders zouden klanten na gebruik wel overstappen op een ander product. 

Ingrediënten

Niet onbelangrijk is het om te kijken naar de ingrediënten. Je wil niet alles zomaar op je lijf smeren. Zeker tegenwoordig worden er steeds meer chemicaliën gebruikt bij het maken van verzorgingsproducten. Ook is het goed om te kijken of de zilvershampoo getest is op dieren. 

Geur

Heb je een goede zilvershampoo gevonden, is de geur ineens niet te harden. Je zal niet de eerste zijn die afhaakt op een product door de geur. Waar de één van een bloemetjes geur houdt, wil de ander liever de geur van watermeloen. Ruik dus altijd goed aan het product voor je het koopt. Maar je kan natuurlijk ook kijken in de omschrijving welke geur het product zou moeten hebben. 

10 Beste Producten 

#1 Fanola No Yellow Zilvershampoo

Ongewenste gele tinten. Mensen met blond haar kunnen er al snel last van krijgen. Hoe fijn is het dan dat er middelen zijn dit dit tegen gaan. ZO heb je de Fanola No Yellow Zilvershampoo. Deze wordt door meer dan 300 gebruikers beoordeeld als de beste zilvershampoo op de markt. De paarse pigmenten die verwerkt zitten in de zilvershampoo rekenen af met de gele tinten in je haar. Dus voor je het weet heb je weer het stralende glanzende haar dat je van jezelf gewend bent. 

Daarnaast zorgt het ook nog eens voor beter kleurbehoud dan veel andere zlivershampoo’s op de markt. Dat betekent dus dat je niet constant de shampoo hoeft te gebruiken. Een paar keer per maand is al voldoende om je haar weer lichter van kleur te maken. Deze shampoo moet je niet langer laten intrekken dan vijf minuten. Want hij is zo krachtig dat hij actief de gele tinten verwijderd. Gebruikers beoordelen deze shampoo dus als zeer goed. De prijs wordt echter gezien als zeer hoog. Dat is dan ook de reden dat veel gebruikers toch na verloop van tijd overstappen. Wij raden echter aan om hetzelfde product langere tijd te gebruiken voor het gewenste effect. 

#2 Fudge Clean Blond Zilvershampoo

We zijn nu beland bij de nummer twee in deze lijst. Dit is ook gelijk één van de duurdere zilvershampoo’s die in de lijst staat. Dit komt mede doordat hij gebruikt wordt door professionals. Ga je naar een kapper in de buurt? Dan is de kans groot dat hij/zij deze in de vitrine heeft staan. Dat is niet gek, want deze zilvershampoo werkt ontzettend krachtig en is er één die wij zeker aanraden. Dat is ook waarom hij op de nummer twee staat in de lijst. 

Er wordt gebruikt gemaakt van het unieke hydrating hair drink complex. Hierdoor maakt deze zilvershampoo je haar niet alleen een stuk lichter, maar ook gezonder. Veel zilvershampoo’s zorgen namelijk voor droog en ongezond haar. Daarom wordt er aangeraden om het niet zo vaak te gebruiken. Maar dat heeft deze Fudge Clean Blond Zilvershampoo niet. Daarnaast bevat het ook bescherming tegen schadelijke UV van de zon. Dus je kan er vrij mee in de zon lopen zonder dat je schade krijgt aan je haarwortels. 

#3 Olaplex No. 4P Zilvershampoo

 

Olaplex kan je misschien kennen omdat er gebruik wordt gemaakt van een patented technologie. Dat betekent dat niemand anders gebruik mag maken van de ingrediënten en de techniek. Ze zijn bij Olaplex gespecialiseerd in het verwijderen van gele tinten uit je haar. Dit doen ze op een unieke wijze. Zo zorgt deze wijze voor herstelde haarwortels en daarnaast hydrateert het en verbetert het je haar. Op deze manier is er minder paars pigment nodig. 

Doordat ze bij Olaplex kiezen voor een sulfaatvrije formule heb je geen last van allergieën bij gebruik van dit haarmiddel. Ze zilvershampoo is 100% vegan en vrij van andere parabenen en het is volledig glutenvrij. Bij zilvershampoo’s is het vaak zo dat je ze niet dagelijks kan gebruiken. Bij Olaplex kan je de zilvershampoo dag in dag uit weer opnieuw gebruiken. Geen zorgen dus voor schade aan je haar. Wij raden de Olaplex No. 4P zilvershampoo aan wanneer je meer geld te besteden hebt. Dit is namelijk een dure shampoo. Je moet dus zeker veel om je haar geven wanneer je dit product gebruikt. 


#4 Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Zilvershampoo

Sterker haar. Dat is wat we allemaal willen. Daarom doen we er alles aan om ons haar op een goede manier zo sterk mogelijk te maken. Onder andere door verschillende haarproducten te gebruiken. Maar is dat eigenlijk wel goed voor je haar. Wij garanderen dat als je producten uit deze top 10 gebruikt je zeker weg zal zijn van het resultaat. Zo zal je haar tot wel 94% sterker zijn wanneer je Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Zilvershampoo gebruikt. Ook zal je haar binnen korte tijd tot wel 8x beter glanzen dan voorheen. 

Je kan ervoor kiezen voor een paar keer de zilvershampoo te gebruiken. Dit om bijvoorbeeld de opvallende gele tinten uit je haar te wassen. Maar wanneer je deze zilvershampoo langdurig gebruikt zal het je haar verder herstellen. Ook zal het zorgen voor een koperkleurige bescherming. Dit trekt in de haren waardoor het minder vatbaar zal zijn voor gele tinten in de toekomst. De ultieme bescherming dus voor je mooie lokken. Deze zilvershampoo is verrijkt met hyluronzuur en edelweiss voor een nog betere bescherming en voeding van je haar. Veel gebruikers zweren bij dit product, en daarom staat hij dan ook bij ons in de lijst.

#5 L’Oréal Paris Elvive Zilvershampoo

Dit is het eerste bekende merk dat wij in de lijst hebben staan. De reden dat hij nu pas tevoorschijn komt heft te maken met de kwaliteit. Zo zie je dat de prijs ook gelijk een stuk naar beneden gaat. Dit komt vooral door de hoeveelheid die ze weten te verkopen bij L’Oréal jaarlijks. Hierdoor kunnen ze een veel lagere prijs voeren dan producten hierboven. Maar er wordt ook meer met massa gemaakt. Hierdoor kan de kwaliteit ook iets lager zijn. Echter zijn er toch nog flink wat goede beoordelingen te vinden over de L’Oréal Paris Elvive Zilvershampoo.

Er wordt gezegd door gebruikers dat het een opvallend goede werking heeft gehad om hun haar. Zo zegt iemand dat na 5 minuten inwerken er al resultaat zichtbaar was. Maar er zijn ook beoordelingen die minder zijn. Zo vinden mensen het een agressief product en kreeg iemand er zelfs huidontsteking van. Kijk dus goed naar de ingrediënten voor je dit product veelvuldig gaat gebruiken. 

#6 L’Óréal Professionnel Zilvershampoo

Bij L’Oréal hebben ze ook een professionele lijn producten. Deze lijn wordt voornamelijk gebruikt door kappers, maar kan je natuurlijk ook thuis gewoon gebruiken. Bij zilvershampoo is het wel aan te raden om goed te kijken naar de hoeveelheid die je gebruikt. Dit omdat het je haar paars kan maken door de paarse pigmenten die erin verwerkt zijn. L’Óréal Professionnel Zilvershampoo is een product die in het duurdere segment thuishoort. Het is bijna 3x zo duur als de ‘’gewone’’ versie. 

Dit product hydrateert goed en haalt hiermee de ongewenste geeltinten uit je haar. Hierdoor krijg je een koel effect. Na één keer gebruik zal je al de effecten zien die het op je haarwortels heeft. 

#7 Milk_shake Zilvershampoo

Het klinkt als een lekker drankje, maar dat is het zeker niet. Milk_shake Zilvershampoo is een betaalbare zilvershampoo met een goede werking. Hij is verkrijgbaar in verschillende groottes en verpakkingen. Daarnaast werkt ook deze zilvershampoo met de violet-pigment methode. Hierdoor worden de gele tinten geneutraliseerd. Helas heeft deze toch minder de kracht om vervolgens ook te herstellen. Hierdoor staat deze zilvershampoo iets lager in de lijst. Wel is hij een stuk goedkoper. 

Wat ons wel opviel zijn de ingrediënten die worden gebruikt voor deze zilvershampoo. Zo wordt er gebruik gemaakt van een biologische mix van bessen en melk proteïnen voor glanzender haar. Het is altijd goed wanneer er door fabrikanten verder wordt gekeken dan alleen het kleuren van je haar, maar ook naar wat er daadwerkelijk in gaat. 

#8 Urtekram Biologische Zilvershampoo

Bij Urtekram geloven ze in andere technieken dan de meeste shampoo’s en haarproducten. Dit is een Noors merk dat altijd let op de ingrediënten die worden gebruikt. Voor mensen met droog en beschadigt haar is dit daarom één van de beste producten op de markt. De Urtekram Biologische Zilvershampoo pakt jou gele haar tinten aan door biologische producten. Het zorgt eerst voor een gezondere hoofdhuid waar de bron vaak ligt van de gele tinten in je haar. 

Dit doet het door gebruik te maken van aloë vera en glycerine. Waar veel zilvershampoo’s een chemische geur hebben of juist een hele zoete geur. Wordt er bij Urtekram gebruik gemaakt van een milde kokos geur waardoor je haar niet gelijk zo sterk gaat ruiken. Daarnaast is het product niet getest op dieren en is het volledig vegan. Dit product wordt om deze reden enorm veel gebruikt. 

#9 Kis Care No-Yellow Zilvershampoo

Dit is een goede zilvershampoo waarmee je gegarandeerd je geeltinten kunt neutraliseren. Hij geen van gele tinten weer die mooie highlights die je verwacht wanneer je zilvershampoo haalt. De Kis Care No-Yellow Zilvershampoo zorgt voor ligt blond haar. De samenstelling van de ingrediënten is ervoor gemaakt dat het achtergebleven blondeerresten verwijdert uit je haar. Daarnaast zal het een prachtige glans geven aan je mooie lokken. Je kan het krijgen in verschillende inhoudsmaten. 

Wij hebben de beoordeling op plaats 9 staan. Maar het had gekund dat hij hoger was geëindigd. Dit product wordt alleen niet zo veel gebruikt. Hierdoor kunnen wij geen goede beoordeling geven. Wel wordt er gezegd door gebruikers dat het de beste is de ze gebruikt hebben. De prijs is gemiddeld voor een goede zilvershampoo. De fles zelf is mooi en neutraal. Geen gekke poespas of mooie marketing trucs. Bij KIS hebben ze nog veel meer verschillende goede shampoo’s verkrijgbaar. 

#10 Matrix So Zilvershampoo

We hebben lang gezocht naar een iets goedkopere maar toch een goede zilvershampoo. Deze komt met een goede prijs binnen in de lijst. De kosten zijn laag waardoor hij toegankelijk is voor iedereen met gele plukken in het haar. Deze zilvershampoo geeft je haar weer een opfrissing die het verdient. Daarnaast zorgt het niet alleen voor het verwijderen van gele tinten, maar ook zachter haar. Zo zacht dat het makkelijker is om er doorheen te borstelen. Ook zal het vele malen meer stralen dan voorheen. 

Veel zilvershampoo’s geven af op kleding. Bij de Matrix So Zilvershampoo is dit niet het geval. Deze zal niet afgeven op je kleding of op je huid. De paarse crème haalt de gele tinten uit je doffe haar. Let op dat je zilvershampoo zoals deze niet te lang laat intrekken in je haar. Ook wil je hem niet te veel gebruiken. Hierdoor kan je haar paars worden in plaats van geel. 

Conclusie

Er zijn tal van verschillende zilvershampoo’s op de markt te vinden. Iedere zilvershampoo heeft weer zijn eigen kwaliteiten al zien we ook dat er veel wordt gedaan om een merk zo veel mogelijk op te krikken. Dit doen ze onder andere door marketing. Daarom hebben wij ook onderzoek gedaan naar de werking van een bepaalde zilvershampoo. Zo zijn we tot de conclusie gekomen dat onze top 3 echte high-end zilvershampoo’s zijn. Je betaalt er dan ook een stuk meer voor, maar het resultaat is vele malen beter dan een paar van de andere zilvershampoo’s.

Sowieso raden wij af om huismerken te halen als het gaat om zilvershampoo’s. Deze drogen je hoofdhuid vaak uit met alle gevolgen van dien. Ook worden er mindere ingrediënten gebruikt waardoor het product misschien goedkoper is, maar de werking om de geel-tinten tegen te gaan ook.  

Veelgestelde vragen 

Zit er zilver in zilvershampoo? 

Nee, er wordt geen zilver in zilvershampoo gestopt. De naam zilvershampoo komt omdat hij is ontwikkeld om je haar een meer zilverachtige tint te geven. De geeltinten worden verwijderd. 

Hoe werkt zilvershampoo? 

Bij zilvershampoo hechten de paarse pigmenten aan je haar. Ga je naar kleurcodes kijken dan staat paars recht tegenover geel. Dus paars neutraliseert de gele kleur in je haar. Hierdoor krijgt het zijn oorspronkelijke kleur weer terug. 

Waarom gebruik je zilvershampoo?

Heb je blond, grijs of licht gekleurd haar? Dan kan je geel-tinten in je haar krijgen. Deze kan je eruit krijgen door met zilvershampoo te douchen. Je haar wordt weer koeler en krijgt zijn heldere kleur weer terug door een goede zilvershampoo. 

Hoe vaak gebruik je zilvershampoo?

Afhankelijk van de geel-tinten gebruik je zilvershampoo één tot twee keer in de week. Bij het gebruik van te veel zilvershampoo zal het paarse pigment overheersen. Hierdoor word je haar niet geel, maar juist paars. Dat wil je voorkomen. 

Is zilvershampoo slecht voor mij haar? 

Nee, bij normaal gebruik (1/2 keer per week) is zilvershampoo niet slecht voor je haar. Bij overmatig gebruik kan het echter de haarwortels uitdrogen waardoor je droog en pluizig haar kan krijgen. 

Mail