Bikini-verzorgingstips voor de winter: hoe houd je je zwemkleding mooi?

Heb je dit jaar de laatste zomerse vakantie gehad? En is het daarom de hoogste tijd om je zomerse garderobe in te ruilen en een aantal winterse items uit de kast te toveren? In dat geval is de kans groot dat je voor een langere tijd weer afscheid gaat nemen van je zwemkleding. En breken de eerste zonnige dagen in het nieuwe jaar weer aan, dan wil je er natuurlijk zeker van kunnen zijn dat de zwemkleding in dezelfde goede staat is. Dat hoeft gelukkig niet zo lastig te zijn. Hoe je de zwemkleding het beste in een goede staat kunt houden, lees je hier.

Berg je zwemkleding tijdelijk op in een aparte doos

Een van de beste tips die je erg makkelijk toe kunt passen bij jou in huis, is dat je de zwemkleding tijdelijk even op gaat bergen. Gebruik daar bijvoorbeeld een doos van karton van en label de doos tijdens het opbergen. Zo kan de zwemkleding, zoals een erg fijne bikini, in de loop van de tijd niet gaan verkleuren en je hebt de items weer in een mum van tijd gevonden wanneer je ze bij warme temperaturen nodig hebt.

Zwemkleding van hoge kwaliteit gaat voor een veel langere tijd mee

Maar ook de kwaliteit van de zwemkleding, zoals een bikini bandeau, bepaalt voor een erg groot deel de staat van de items op lange termijn. Om er zeker van te kunnen zijn dat ze voor een erg lange tijd mee kunnen gaan, is het altijd een erg verstandige keuze om een keer te investeren in kwaliteit. Ga bijvoorbeeld op zoek naar zwemkleding van stevige stoffen en zwemkleding die prachtig aansluit. En door te investeren in tijdloze kleuren en prints, kun je de badkleding ook nog eens erg makkelijk blijven dragen op de lange termijn.

Zoek uit welke zwemkleding toe is aan vervanging en sla nieuwe items voor de zomer in

En merkte je na je laatste trip naar de zon dat je zwemkleding eigenlijk wel een keer toe is aan vervanging? Dan is het een erg goed idee om een keer kritisch naar je hele collectie te kijken bij jou in de kledingkast. Misschien kun je zomaar eens een keer starten met het ontspullen waar nodig. Zo is die collectie zwemkleding meteen netjes geordend en je kunt investeren in andere zwemkleding van hoge kwaliteit waar nodig. 

Mail