Bruidsjurken en kleur: durf te kiezen voor niet-traditioneel

Het toevoegen van kleur aan een bruidsjurk is een gedurfde en creatieve keuze. En omdat daar vandaag de dag steeds meer mogelijk is, is het ook een steeds populairder wordende keuze onder bruiden. Traditionele trouwjurken zijn meestal wit of ivoor , maar het gebruik van kleur maakt de opties net even wat gevarieerder. Of je nu gaat voor een jurk in een complete kleur of aparte accenten, het behoort allemaal tot de opties. Waarom het toevoegen van kleur aan een jurk een goed idee is, lees je hier.

Het toevoegen van kleur kan een bijzondere betekenis hebben

Met een trouwjurk in een opvallende kleur kun je erg goed je persoonlijkheid uiten. Maar kleur kan ook een diepere betekenis hebben. Zo kan het bijvoorbeeld symbolisch zijn voor een fase in je leven of je relatie. In sommige culturen kan een kleur ook symbolisch zijn voor geluk, liefde of vruchtbaarheid. En heb je een stukje stof van de favoriete jurk van een overleden dierbaar persoon in je leven? Dit kun je ook erg makkelijk in de jurk laten verweven, zodat iemand toch nog een beetje bij je is op je grote dag. Geef deze wensen door in een bruidswinkel, zodat een coupeuse daar erg gericht mee aan de slag kan gaan.

Je kunt een bepaald thema net even wat meer versterken

Heb je een specifiek thema of kleurenschema voor je bruiloft gekozen? In dat geval kan het toevoegen van kleur aan je bruidsjurk helpen om dit thema of decor net even wat meer te versterken. Door kleuren te gebruiken die gedeeltelijk of helemaal overeenkomen met de bloemen, decoraties of het algemene kleurenschema van je bruiloft, kun je vele malen makkelijker een samenhangende en harmonieuze uitstraling creëren. Denk daarbij aan thema’s zoals garden-chique of boho. En dat ene mooie samenhangend geheel op je bruiloft is natuurlijk het belangrijkste van alles.

Geef je wensen door aan een ervaren verkoopster van een bruidswinkel

Of je nu kiest voor een subtiel tintje als het aankomt op de kleur. Of juist een gedurfde en opvallende keuze. In beide gevallen is het toevoegen van kleur aan je trouwjurk een erg slimme keuze. De door jou gewenste kleur is daarnaast ook erg makkelijk terug te laten komen in het trouwpak. Plan een keer een bezoek aan een bruidswinkel bij jou in de buurt en geef je wensen door. Er wordt samen met jou erg graag gekeken naar alle beschikbare opties.

Mail