woman wearing white towel

De ideale haarroutine voor iedere vrouw

Als je haar maar goed zit! Een gezegde dat we graag en vaak gebruiken en het klopt ook. Als je haar goed zit, voel je je direct een stuk mooier en vrouwelijker. Heb jij soms werkelijk geen idee wat je met je haar aan moet? Dit is de ideale haarroutine voor iedere vrouw!

Iedere dag

Je haar heeft iedere dag de juiste verzorging nodig! Gebruik dus stylingsproducten die jouw haar ondersteunen. Probeer je haar niet te veel te fixeren met haarlak, dat is slecht voor de gezondheid van je haar en je luchtwegen. Als je krullen hebt, zoek dan een fijne krullenmouse op natuurlijke basis, knijp deze in je haar en laat de natuur de rest doen. Als je stijl haar hebt, houdt je haar dan in bedwang met een anti-pluisspray.

Iedere paar dagen

Was je haar om de zoveel dagen met een kwalitatieve shampoo zoals Keune shampoo. De ene shampoo is de andere niet, dus kies zorgvuldig. Kappersshampoo is een aanrader. Deze shampoos zijn geconcentreerder en bevatten meer actieve ingrediënten. Gebruik altijd een conditioner! Tijdens het wassen van je haar open je de haarschildjes en met een conditioner sluiten deze weer. Als je geen conditioner gebruikt, kan vuil en talg heel snel weer tussen de haarschildjes gaan zitten. Je haar wordt hierdoor weer sneller vet en kan bovendien beschadigen.

Iedere week

Geef je haar iedere week een extra intense verzorging, zeker als je snel last hebt van droog haar, dood haar of gespleten punten. Laat een maskertje enkele uren tot enkele minuten inwerken. Je haar is daarna weer heerlijk zacht en schiet snel weer in z’n eigen mooie, natuurlijke model. Als het echt heel erg gesteld is met je haar: overweeg dan het gebruik van olaplex. Dit goedje is weliswaar heel duur, maar is wel in staat de gebroken zwavelverbindingen in je haar terug te helen. Je haar komt hierdoor letterlijk weer tot leven.

Iedere zes weken

Zeker als je wat korter haar hebt is het een goed idee om elke zes weken naar de kapper te gaan, zodat de dode punten eraf gehaald worden en je haar weer netjes in model wordt geknipt. Vergeet je simpelweg om naar de kapper te gaan? Probeer jezelf dan aan te leren om na iedere knipbeurt alvast een nieuwe afspraak in te plannen. Ook als je je haar wilt laten groeien is een regelmatig bezoekje aan de kapper noodzakelijk voor een mooie coupe.

Mail