woman with pink nail polish

Denk je aan een borstvergroting? Dit wil je weten!

Veel dames zouden graag een grotere cupmaat willen. Denk je er zelf ook over na? Dan is het in ieder geval belangrijk om informatie in te winnen, zodat je weet wat je mag verwachten en waar je op moet letten. Wij geven je graag antwoord op een aantal veel gestelde vragen, die je helpt bij het maken van je keuze.

Hoe gaat een borstvergroting in zijn werk?

Bij een borstvergroting worden er kleine incisies gemaakt, meestal aan de zijkant van de borsten. Hier worden vervolgens de implantaten ingeschoven. Het geheel wordt netjes afgewerkt en incisies worden dichtgemaakt, vaak met zelf-oplosbare hechtdraad. Zo’n operatie neemt normaliter 45 tot 60 minuten in beslag en wordt uitgevoerd onder lichte slaapverdoving. Vaak mag je ook dezelfde dag nog naar huis.

Is een borstvergroting met implantaten veilig?

De borstvergroting met implantaten is in de basis een veilige ingreep. Toch kun je hierover twijfelen, want in het nieuws komen regelmatig verhalen voorbij van dames die er klachten aan ondervinden. Vaak gaat dit om oude implantaten, die bijvoorbeeld zijn gaan lekken. Implantaten die vóór het jaar 2000 werden gezet, gaven al meer kans op complicaties. Ook het merk implantaat kan invloed hebben op de veiligheid. Je kiest daarom bij voorkeur voor een gerenommeerde kliniek die werkt met de veiligste implantaten op de markt. Dit zijn implantaten met keurmerk, die hun veiligheid al vaker bewezen hebben.

Waar kan ik terecht voor een veilige borstvergroting?

Je selecteert het liefste een kliniek die ervaring heeft met borstvergrotingen. Het is ook goed om te kijken naar ervaringen van eerdere patiënten, want zo krijg je een goed beeld van hoe mensen het ervaren hebben. Een goede keuze is Wellness Kliniek in Genk. Deze kliniek heeft al meer dan 20 jaar een kwaliteitslabel en ontving tevens meerdere jaren op rij een award als beste plastische kliniek in Europa voor borstvergroting wegens de uitstekende patiënten ervaringen. Ondertussen hebben ze ook een vestiging in Barcelona geopend. Je ontvangt er garantie op implantaten en ze zetten in op de beste chirurgen. Dagelijks zijn ze bezig met deze ingreep, en vooraf word je uitgebreid geïnformeerd. Zo kun je je dus vrijblijvend laten informeren, alvorens je de knoop doorhakt.

Wat mag ik verwachten van herstel en nazorgregels?

Na de ingreep moet je rekening houden met ongeveer een week actief herstel. Bij een goede kliniek ontvang je altijd de juiste nazorgregels. Zo mag je bijvoorbeeld een tijdje niet volledig onder de douche staan, en draag je een speciaal verband. Dit kan tot zes weken duren. Ook kan het drie tot zes maanden duren voordat je het definitieve resultaat ziet, omdat de implantaten nog in moeten dalen. Mogelijk heb je een week last van wat pijn, maar gelukkig valt dit meestal mee. Na die week kun je veel dagelijkse activiteiten weer herpakken.

Wat is het beste moment voor een borstvergroting?

Hoewel het herstel relatief snel gaat, zit een actieve middag op het strand er niet meteen in. Het advies is om binnen zes weken na de ingreep de zon en zonnebank te vermijden. Om druk op de borsten te voorkomen ga je bovendien het liefste de eerste paar maanden op je rug liggen. Wil je dus tijdens je vakantie stralen met je grotere cupmaat, dan plan je een borstvergroting dus bij voorkeur een paar maanden van tevoren in.

Mail