Dit is er verbeterd aan de iPhone 15 camera’s

Wat is er precies verbeterd aan de iPhone 15 camera’s van dit jaar? Wij gaan het je vertellen in dit artikel. 

Ook dit jaar hebben ze weer een hoop veranderd bij de iPhone 15 camera’s. Ze willen mee blijven doen op de prijzen bij Apple en concurreren hevig met Samsung om de beste telefoon camera. Daarom zien we ook dit jaar weer ingrijpende veranderingen. Van een betere zoom tot weer een extra camera en meer pixels. Wij zetten het allemaal voor je op een rij in dit artikel. 

48 megapixel camera 

Waar bij eerdere modellen er grote verschillen zaten in de standaard iPhone en de iPhone pro wordt verwacht dat nu alle modellen voorzien zullen zijn van een 28 megapixel camera. De iPhone 15 camera wordt dus bijna net zo goed als die van de iPhone 15 pro Max. Wel kan het zijn dat de standaard iPhone minder efficiënt en snel is met gebruik van dezelfde camera. Dit doordat er een oudere A16 chip wordt gebruikt in plaats van de A17 chip die wordt gebruikt in de nieuwe iPhone 15 Pro Max. 

Automatische lichtinval aanpassingen

Wat altijd jammer is wanneer je de mooiste hoek hebt en de lichtinval zorgt voor grote vlekken op je foto’s. Hier is de afgelopen jaren al flink aan gewerkt, maar met de komst van Ai technologieën kunnen ze dit nog beter aanpassen. Hierdoor zal er een betere balans ontstaan door over en onderbelichting. Zo zal je op de achtergrond ook met meer licht goede foto’s gaan krijgen. 

Periscopische lens 

Yes, daar is die eindelijk: de periscopische lens. Deze lens gaat een hele hoop veranderen en zal alleen te vinden zijn op de iPhone 15 Pro Max. Deze lens gaat ervoor zorgen dat je in plaats van 3x kan zoomen tot wel 6x kan zoomen. Dit is dus een keer zo veel. 10x optische zoom wordt zelfs overgesproken, maar het is even de vraag of dat ook geldt voor de iPhone van dit jaar. 

Minder uitstaande camera 

Er is gewerkt aan de camera, maar er is ook gekeken naar het design. Want een camera die te veel uit de telefoon komt kan sneller schade oplopen. Daarom is de iPhone ongeveer een halve millimeter dikker en hierdoor komt de camera zelf een halve millimeter naar binnen. Het gaat hier om millimeters dus je zal het met het blote oog bijna niet kunnen zien. 

Meer geruchten en ontwikkelingen 

Het overzetten van bestanden naar andere computers dan Apple wordt makkelijker. Iets dat misschien niet gelijk hoort bij de camera, maar wel een positief effect heeft is de usb-C die op de vernieuwde iPhone 15 komt. Deze zorgt ervoor dat je makkelijker foto’s en video’s over kan zetten ook op andere computermerken dan Apple. 

Er zijn ook geruchten dat ze over zouden gaan op een 8 lenselementen-systeem. Hierdoor zouden foto’s ontstaan met minder vervormingen. Maar het lijkt toch dat ze hier op het laatste moment van zijn afgestapt. De verwachting is echter wel dat de komende jaren er veel nieuwe features doorgevoerd gaan worden zoals de 8P-lens. Maar of hij deze iPhone 15 er al bij zal zitten is de vraag. 

Mail