/

Een complete gids over acrylnagels

Vraag eens om je heen en je hoort dat een groot deel van deel van de vrouwen haar nagels heeft laten doen. Want, waarom ook niet? Je hebt lang resultaat en de nagels worden tot aan perfectie gezet.

Als vrouw wil je er vaak op je best uitzien en investeer je waarschijnlijk veel in persoonlijke verzorging. Je hoopt iedere dag op een good hair day en je switcht net zo vaak van kleding tot je tevreden bent. Ook je nagels zijn waarschijnlijk iets wat je er verzorgt en onberispelijk uit wil laten zien. Het zetten van acrylnagels is ontzettend populair en is nog bezig de markt te veroveren. In deze blog geven we je alle informatie die je nodig hebt om te weten wat acrylnagels zijn. Verder gaan we in op hoe lang ze blijven zitten, maar ook op welke manier de nagels worden verwijdert. Lees dus gauw verder.

Wat zijn acrylnagels?

Acrylnagels zijn een vorm van kunstnagels. Het is dus niet je eigen nagel die wordt aangepast, maar iets extra’s dat aan je nagel wordt toegevoegd. In dit geval is het een bolletje acryl, dat in een nog wat vloeibare substantie op je nagel wordt aangebracht. Hierna wordt de acryl in een gewenste vorm geboetseerd. Je kan hierin je eigen voorkeur aangeven. Heb je van jezelf korte nagels, dan vraag je bijvoorbeeld of je wat de lengte in kan. Na een tijdje droogt de pasta op en heb je harde nagels. We zo handig, gezien nagels flink wat te verduren krijgen op een dag.

Opbouw van acryl

Het bolletje acryl is natuurlijk niet iets wonderlijks dat uit de lucht komt vallen. Acrylnagels zijn gemaakt van acrylpoeder en -vloeistof. De poeder is meestal een mengsel van polymethylmethacrylaat en andere polymeren, terwijl de vloeistof meestal een mengsel van ethylmethacrylaat en andere chemicaliën is. Heel erg natuurlijk is het dus niet, maar als het werkt en het niet te schadelijk is, over wat hebben we het dan?

Dus, is acryl schadelijk voor je nagels?

Het dragen van acrylnagels kan op lange termijn schadelijk zijn voor je natuurlijke nagels. De pasta zal je nagels verzwakken en uitdrogen, waardoor ze vatbaarder worden voor infecties en schimmels. Ook het verwijderen van acrylnagels kan schade aanrichten aan je natuurlijke nagels als het niet op de juiste manier wordt gedaan. Bovendien bestaat de mogelijkheid dat je huid rondom de nagel geïrriteerd raakt, gezien de chemicaliën die in acrylnagels worden gebruikt.

Als je toch graag acrylnagels wilt, is het belangrijk om ze te laten zetten bij een ervaren nagelstylist. Verder wil je ze regelmatig bijwerken. Tot slot raden we je aan af en toe een pauze in te lassen van het zetten van kunstnagels. Zo geef je je nagels de tijd om te herstellen.

Hoe worden acrylnagels gezet?

In de volgende stappen lees je hoe je nagelstylist te werk gaat met het aanbrengen van acryl:

  1. De nagelstylist begint met het schoonmaken van de nagels en het vijlen van de nagelranden.
  2. Dan wordt een primer aangebracht op de nagels, om de acrylnagels te laten hechten.
  3. Een papieren sjabloon of plastic tip op de nagel geeft de juiste vorm aan. De nagelstylist brengt dan de acrylpasta aan en vormt deze tot de gewenste vorm. Je kiest bijvoorbeeld voor nagels in een punt, of iets in de vorm van je eigen nagel.
  4. De pasta laat je drogen onder een uv-lamp. Dit zal enige tijd in beslag nemen.
  5. Nu de pasta is gedroogd, is het tijd om een kleur en/ of patroon aan te laten brengen. De mogelijkheden zijn vaak eindeloos, dus neem de tijd om iets te kiezen.

Houdt er rekening mee dat je wel minimaal een uur in de nagelsalon zit. Maak er wat ons betreft een hele selfcare dag of middag van. Zo ben je weer helemaal klaar om de komende tijd er tegenaan te gaan.

Hoelang blijven acrylnagels zitten?

Acrylnagels blijven 2 tot 3 weken zitten, voordat je ze laat bijwerken. Als je ze langer dan 3 weken laat zitten, kunnen ze beginnen te scheuren en afbreken. Bovendien zal aan de onderkant van je nagel, je eigen nagel weer te zien zijn. Je krijgt een raar verschil tussen de ophoping van de acryl en de origineel hoogte van je nagel.

Hoeveel ben ik aan mijn nagels kwijt?

De prijs van acrylnagels hangt natuurlijk af van de nagelstudio waar je ze laat zetten. Gemiddeld kost het rond de €50,- voor een nieuwe set acrylnagels. Het bijwerken van acrylnagels is zoiets als €30,-. Maar let op, de bedragen bij verschillende salons lopen ontzettend hard op. Je hoeft er niet raar van op te kijken als je rond de €70,- kwijt bent voor een nieuwe set. Over het algemeen betaal je in de Randstad meer dan in een kleine provincie als Drenthe.

Hoe verwijder je acrylnagels?

Het verwijderen van acrylnagels kan het beste worden gedaan bij een nagelstudio, omdat het verwijderen van de pasta een delicaat proces is. De nagelstylist zal de acrylnagels vijlen om de glans te verwijderen en vervolgens een vloeistof aanbrengen om de pasta op te lossen. Na ongeveer 10 minuten wordt de pasta weggeveegd. Met een nagelvijl verwijdert ze de laatste resten. Hierna is het, zoals eerder verteld, zaak om je nagels te laten herstellen. Gelijk doorgaan met een nieuwe acryllaag of andere nagellak soort is niet bevorderlijk voor de staat van je nagels. Waarschijnlijk zal het even wennen zijn, maar na een paar weken kan je weer opnieuw aan het proces beginnen.

Andere opties van ‘kunst’ nagels zijn overigens gelnagels of BIAB. Gelnagels zijn het meest toegankelijk en eveneens een populaire keuze voor vele vrouwen. Ze zijn ook makkelijk zelf te zetten, zelfs zonder uv-lamp! Al voor een paar tientjes kan je investeren in een dergelijke lak.

Conclusie

Acrylnagels is een populaire kunstnagel, die steeds meer vrouwen kiezen om hun nagels te verfraaien. Hoewel ze duurzaam en stevig zijn, kan het dragen van acrylnagels op lange termijn schadelijk zijn voor je natuurlijke nagels. Als je ze toch wilt dragen, is het belangrijk om ze te laten zetten door een ervaren nagelstylist. Laat ze regelmatig bijwerken voor een optimaal resultaat.

Mail