Fotolijsten Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Dat we nu allemaal de hele dag door foto’s kunnen maken, is natuurlijk fantastisch. Tegenwoordig zijn de camera’s op je telefoon zo goed, dat je foto’s ook nog eens van dergelijke kwaliteit zijn.

Maar omdat het zo gemakkelijk is, worden vele foto’s vergeten. Vraag een gemiddelde Nederlander tussen de 20 en 30 jaar en je hoeft niet gek op te kijken dat de galerij uit duizenden foto’s bestaat. Om het toch wat tastbaarder te maken, raden wij aan fotolijsten aan te schaffen. Want waar een fotoboek in de kast verdwijnt, staat of hangt een fotolijstje altijd in het zicht. In deze blog geven we je informatie over fotolijsten van de Action, Lidl & meer budget keuzes. Lees gauw verder, laat je informeren en maak je herinneringen wat meer tastbaar.

Fotolijst Action

Prijzen: tussen €0,87 en €10,95

Als er een winkel zich goed leent voor de verkoop van fotolijsten, dan is dan misschien wel de Action. Online hebben ze een assortiment van maar liefst 65 verschillende lijsten. En hoe we het gewend zijn van de Action: de prijzen variëren van onder de euro tot een maximum bedrag van €10,95.

Er zijn fotolijsten om neer te zetten, op te hangen of beide. Verder verschillen ze in materiaal qua frame (hout, metaal, enz.) en zijn ze van meerdere diktes. Je hebt fotolijsten waar al iets inzit, zoals droogbloemen, maar je zou ook kunnen gaan voor iets waar je eigen foto’s in kan doen. Er zitten zelfs fotolijsten in het assortiment die de mogelijkheid bieden om een collage te maken en daar kan je dus meerdere foto’s in kwijt. Wat natuurlijk ook handig is, is dat de meeste fotolijsten in maten worden aangeboden waar je standaardmaten aan foto’s in kwijt kan. Denk aan bijvoorbeeld een lijst van 10×15 cm of 30×40 cm.

Klik hier om de fotolijsten te bekijken

Fotolijst Lidl

Prijs: €12,99

Waar we bij de Action tegen een uitgebreid assortiment aanliepen, zal je het bij de Lidl moeten doen met slechts één keuze. Althans, je kan van eenzelfde product vier verschillende versies aanschaffen.

We hebben het over de LIVARNO home Fotolijsten. Het product is te koop in collagevorm of een 8-delige set. In principe zijn de lijsten redelijk hetzelfde, maar bij de collage zitten de fotolijsten aan elkaar. De 8-delige set kan je logischerwijs naar eigen inzicht bij elkaar ophangen. Alle lijsten zijn om op te hangen en ze hebben een glazen afdekplaat. De groottes van de lijsten variëren van 10×10 cm tot 20×25. Bij sommige lijsten kan je gebruikmaken van de passe-partout, zodat je foto’s niet hoeft bij te snijden.

De lijsten zijn van hout en, zoals vermeld, in verschillende kleuren beschikbaar. Zo kan je de 8-delige set in het zwart of ‘meer kleuren’ krijgen en is de collage in het wit of zwart te koop.

Klik hier om de fotolijst te bekijken

Andere Budget Keuzes

Gezien het assortiment van de Lidl ietwat karig was en de Action niet de enige winkel is die een dergelijk assortiment verkoopt, geven we andere budget keuzes. Misschien zit een van de winkels dichter bij jou in de buurt of wil je nog even verder kijken. In ieder geval volgen er nog een aantal winkels, waar je vast en zeker zal slagen.

Fotolijsten Xenos

Prijzen: tussen €1,49 en €33,99

De Xenos is zo’n winkel waar je heerlijk in kan rond blijven dwalen. Je vindt er benodigdheden voor bijvoorbeeld bakken, maar er zijn ook spullen voor DIY-projecten aanwezig. De Xenos biedt een assortiment aan buitenlandse snacks en je kan er terecht voor, hoe kan het ook anders, fotolijsten.

We zijn blij te kunnen vermelden dat het assortiment (online) aan fotolijsten nóg groter kan. Want waar we bij de Action al lieten zien dat dat kon oplopen tot 65, zit de Xenos momenteel op 81. Of je nu wil gaan voor een gouden, zwarte of bijvoorbeeld witte lijst, je zal hier goed zitten. En dat een fotolijst altijd maar rechthoekig of vierkant moet zijn, is niet waar. De Xenos biedt namelijk ook ronde (cirkelvormige) fotolijsten aan. Ze zijn weliswaar om op te hangen, maar het geeft zeker een speels effect aan de ruimte. Als je trouwens denkt dat €33,99 wel heel erg veel geld is voor een fotolijst, Think again. Deze heeft niet alleen een groot bedrag, de afmetingen zijn ook gigantisch (61 x 91,5 cm)

Klik hier om de fotolijsten te bekijken

Fotolijsten Jysk

Prijzen: tussen €1,99 en €26,99

Dat we de Jysk in dit lijstje hebben gezet, heeft meerdere redenen. Allereerst willen we je wijzen op het soort winkel dat Jysk is. Want je koopt niet alleen fotolijstjes bij deze winkel ook, maar ook van allerlei meubels en accessoires voor het hele huis. Misschien ben je wel aan het verhuizen en heb je geen zin om naar twintig verschillende winkels te gaan voor het aankleden van je huis. Houd je van een Scandinavische stijl? Dan is Jysk waarschijnlijk een goede winkel voor jou.

Goed, je bent waarschijnlijk ook benieuwd naar het assortiment aan fotolijsten. Hoewel we moeten bekennen dat het assortiment niet denderend groot is, is het assortiment groot genoeg. Tenminste, als je niet erg veel eisen aan een dergelijk fotolijstje stelt. De lijsten zijn gemaak van hout of metaal en komen in verschillende maten en kleuren. Kijk gerust rond en wellicht combineer jij je tripje voor een nieuw kussen met de aanschaf van een fotolijst.

Klik hier om de fotolijsten te bekijken

Fotolijsten HEMA

Prijzen: tussen €3,50 en €23,-

De prijzen zijn wellicht niet de hoogste, maar de grootte van het assortiment is wel weer iets waar we om juichen. Zowel in de winkel als online zijn ontzettend veel lijsten te vinden, in verschillende kleuren, groottes en materialen. Gezien de prijs niet de laagste is, vinden wij dat we er wel een beetje vanuit kunnen en mogen gaan dat de kwaliteit wel daar is.

De meeste lijsten zijn zowel neer te zetten als op te hangen. Een leuk detail aan een aantal lijsten is de dikte van de lijst. Je zou in dikkere lijsten bijvoorbeeld iets van het eerste mutsje van je kleine kunnen plaatsen of een bloem uit het boeket dat je van je geliefde kreeg. Maar, er zijn ook lijsten waar de lijst zelf dik is, maar er alleen een foto in kan worden geplaatst. In ieder geval is er voor ieder wat wils en dat maakt een bezoekje aan de HEMA nog aantrekkelijker. (Dan kan je gelijk ook de tompouce meenemen waar je al de hele dag aan dacht).

Klik hier om de fotolijsten te bekijken

Fotolijsten IKEA

Prijzen: tussen €0,59 en €39,99

Als er dan een winkel is waar Nederlanders graag heen gaan, dan is het de IKEA. Niet alleen om het goedkope softijs, de gratis navulling voor een kopje koffie of de geweldige hotdogs, maar ook om van alles dat in huis is te vinden. Het zou ook niet anders kunnen dat er in de IKEA inderdaad fotolijsten te koop zijn.

Bij andere winkels spraken we al over een groot assortiment, maar we herhalen ons nog eens graag in woorden bij deze winkel. Met een assortiment van maar liefst 125 fotolijsten, verblijd jij jezelf ongetwijfeld binnen no time met een nieuwe lijst. Laten we eerlijk zijn, een dagje naar de IKEA is op latere leeftijd nog steeds een uitje. Mocht het niet gaan om het inrichten van je eerste huis, dan kan het gaan om de aanschaf van het eerste ‘grote mensen’ bed van je toch niet meer zo kleine hummeltje. Mocht je een tripje hebben gepland, loop dan eens langs het assortiment fotolijsten.

Klik hier om de fotolijsten te bekijken

Koopgids fotolijsten

Bij de aanschaf van een fotolijst zijn er natuurlijk verschillende aspecten waar je op kan letten. We hebben een aantal van de belangrijkste aspecten op een rijtje gezet. Zo maak jij de beste keuze en kan je gericht opzoek naar een fotolijst die aan je wensen voldoet.

  1. Materiaal: Fotolijsten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, metaal, kunststof en glas of een combinatie ervan. Denk aan de stijl van je huis en baseer daar de keuze op. Een metalen lijst staat bijvoorbeeld goed bij een industriële stijl, waar je bij een landelijke inrichting juist voor hout wilt kiezen.
  2. Formaat: Overweeg het formaat van de foto(‘s) die je wil inlijsten. Fotolijsten zijn verkrijgbaar in verschillende standaardformaten, zoals 10×15 cm, 13×18 cm, A4, A3, etc. Zorg ervoor dat de fotolijst het juiste formaat heeft om je foto perfect weer te geven. Mocht je gaan voor een niet-standaard formaat, dan zou je kunnen overwegen een passe-partout te (laten) maken.
  3. Stijl: Fotolijsten zijn er in verschillende stijlen, van modern en minimalistisch tot klassiek en decoratief. Kies een stijl die past bij uw persoonlijke smaak. Een fotolijst moet een toevoeging zijn en niet iets dat het hele interieur een stijl toeschrijft.
  4. Ophangen of neerzetten: Bedenk of je de fotolijst wil ophangen aan de muur of wil neerzetten op een tafel of plank. Controleer daarom of de lijst is voorzien van een ophangsysteem of een standaard. Een handige tip bij het ophangen van lijstjes zijn plakspijkers. Je hoeft niet te boren en bent voor een paar euro klaar.

Met deze tips in je achterhoofd zal jij voor de juiste fotolijst kiezen.

Mail