white ceramic sink near white ceramic sink

Geef je badkamer een make-over: creëer een oase van rust

Thuis is de plek waar je even helemaal tot rust kan komen. Je kunt er even ontsnappen van je dagelijkse routine. De badkamer is daarvoor dé aangewezen plek in huis om even volledig te ontspannen. In dit blog staan een aantal ideeën en tips die jij kunt gebruiken om van jouw eigen badkamer een eigen wellnessoord te maken. Deze zijn geschikt wanneer jij niet altijd de deur uit wil om even lekker te relaxen. 

Elementen in je badkamer

Ben jij iemand die enorm oplaadt van een lekker bad of een heerlijke warme douche? Geef je badkamer een upgrade door je normale douchekop te vervangen voor een regendouche. Een regendouche voelt aan als een warme regenbui en werkt enorm stressverlagend. De regendouche hang je op aan het plafond van je douche en de kraan kan ingebouwd worden in de badkamer muur zodat het interieur aansluit bij de rustgevende energie van je badkamer.  Wil jij een grotere upgrade? Kies voor een bubbelbad met eventueel massagestralen. Of kies voor een Sunshower, een douche met Infrarood licht. Zowel een bubbelbad als een sunshower werken ontspannend voor je geest maar daarnaast ook voor je lichaam. Het is bewezen dat massagestralen en infrarood licht bij kunnen dragen aan spierontspanning, met name bij rug- en nekklachten.

Aroma’s en geuren

Optimale ontspanning begint bij de verwerking van heerlijke geuren in je geest. Geuren stimuleren de aanmaak van neurotransmitters waardoor je serotonine wordt gestimuleerd. Dit bevordert je stemming in positieve zin. Plaats geurstokjes, geurzakjes of geurkaarsen in je badkamer om dit effect te verkrijgen. Wanneer je langer wilt genieten van een bepaalde geur, is een geurdiffuser een goede aankoop voor jou self-care badkamer. Kies voor geuren zoals lavendel en jasmijn, deze hebben een bewezen effect op je stemming en je gevoel van rust.

Interieur onder de loep

Met slechts kleine veranderingen in het interieur van je badkamer kun je veel verschil maken. Een minimalistische inrichting geeft rust. Je kunt je interieur eigen maken door de ruimte aan te vullen met accessoires in warme tinten. Materialen zoals hout of koper zijn daarnaast enorm geschikt voor een rustgevende look. Met de juiste keuze aan accessoires maak je het plaatje compleet. Bijvoorbeeld met een leuk plantje, knus vloerkleedje of een mooie satijnen badjas. Let op dat de accessoires niet de overhand nemen. Met handige rieten opbergmandjes kun je, je badkamerartikelen sorteren zonder dat het afdoet aan je interieur.  Met deze tips ben jij helemaal klaar om je badkamer een kleine make-over te geven en jezelf ontspanning te gunnen in je eigen huis!

Mail