Gellak, Shellac of BIAB…? Waarmee versier je jouw nagels het best?

De kans is groot dat je al een gebruiker bent van gellak om je nagels te verfraaien. Maar tegenwoordig zijn er steeds weer nieuwe ontwikkelingen. Eerst was er Shellac en inmiddels kennen we ook BIAB, maar wat is het precies en waarom zou je ervoor kiezen?

Zo breng je gellak aan

Laten we beginnen met een korte toelichting op gellak. Het woord zegt in feite al genoeg: dit is een gel en een lak ineen. Eigenlijk is het de aloude nagellak die we al vele jaren kenden, maar als dunne UV-gel uitgevoerd. Hierin is een bepaalde hoeveelheid pigment verwerkt, waardoor de specifieke kleur ontstaat. Het gebruik ervan is simpel: kies uit verschillende kleuren gellak en ga aan de slag! Bij voorkeur breng je eerst een laagje primer aan op de gereinigde nagels, zodat de gellak beter blijft zitten. Vervolgens een basiscoating, die je laat drogen onder een nagellamp. Daarna volgt het aanbrengen van de gellak. Als ook die droog is, breng je tenslotte een topcoating aan.

Aanbrengen en verwijderen

Bij gellak is het belangrijk om eerst de nagels wat op te ruwen door ze met een vijl te bewerken. Voor het aanbrengen van Shellac (dit is een merknaam, vandaar de hoofdletter!) is dat niet nodig. Dit is een hybride UV-gel die je net zo snel aanbrengt, maar dan zonder eerst de nagels ruwer te hoeven maken. Een praktisch voordeel dus, maar daar staat wel tegenover dat dit type nagelversiering minder lang mooi blijft. Overigens zijn er diverse beautyproducten voor gellaknagels in de handel. Deze producten maken het je eenvoudig om je nagels in perfecte staat te houden.

Slijtvast en voedend

De meest recente ontwikkeling is BIAB, een product van een Britse fabrikant. De afkorting BIAB staat voor Builder in a Bottle en refereert aan een gel die niet alleen mooi is, maar ook je nagels versterkt door ze te voeden, waardoor ze in topconditie blijven. Je kunt met BIAB een slijtvaste laag op je nagels aanbrengen, maar je kunt dit product ook gebruiken als basislaag voor nail art.

Huismiddeltje voor het verwijderen

Meestal gebruikt men aceton voor het verwijderen van nagellak. Dit geldt ook voor het verwijderen van gellak, maar misschien werk je liever niet met deze bijtende stof. Je kunt ook je handen twintig minuten in een bakje met zout water houden. Daarna verwijder je de lak eenvoudig.

Mail