Goed dekkende foundation

Wat heb je aan een foundation die maar half of nauwelijks dekt? Goede vraag, want voor veel vrouwen geldt dat foundation ook echt foundation moet zijn. Dus, dekkend, egaal en in de juiste kleur.

Het is al lastig om de perfecte kleur te vinden. De ene is de donker, maar een tint lichter is te licht. Wat doe je dan? Twee kleuren aanschaffen en mixen maar. Je wilt dan natuurlijk wel graag dat de rest ‘mee zit’. Lees: de foundation voldoet aan de dekking die jij ervan verwacht. Om dat probleem voor te zijn, presenteren wij bij deze een blog over goed dekkende foundation. Je leest informatie over waar ze te koop zijn en wat de specifieke foundation nog meer kenmerkt.

5x goed dekkende foundation

We hebben vijf prachtige, goed dekkende foundations uitgelicht. Lees gauw verder om te ontdekken om welke het gaat.

BAREPRO Performance Wear Liquid Foundation SPF 20

We draaien er maar niet langer omheen en starten de blog meteen met een mooie foundation. De foundation is dekkend en heeft een matte afwerking. Grote kans dat jij alles met de foundation kan verhullen, dat je ermee wil verhullen. Een mooi voordeel aan deze foundation is dat hij wordt gemaakt met SPF 20 erin. Zonder dat je er over nadenkt is je gezicht al iets beschermd tegen de zon. Want ja, zelfs in de winter vindt je huid het fijn enig UV tegen te houden. Nu zou de foundation eveneens goed blijven zitten voor wel 24 uur, al vragen wij ons af wat je daarmee moet. Het is niet alsof je je make-up tijdens het slapen ophoudt.

Prijs: €30,00
Klik hier om de foundation te bekijken

Esteé Lauder DOUBLE WEAR STAY-IN-PLACE

Hoewel de dekking van deze foundation medium tot volledig dekkend is, zijn we toch laaiend enthousiast over deze foundation. De foundation is niet alleen olie-vrij, hij is ook nog eens waterproof en blijft lang op dezelfde plek zitten. Op een wat warmere dag hoef je niet te vrezen dat het er in één laag van je gezicht glijdt (net als in de film). Gezien het brede scala aan kleuren, weten we zeker dat jij de juiste tint voor je gezicht kan vinden. Om de dekking echt dekkend te laten zijn, zorg je natuurlijk voor een goede primer en een flawless poeder.

Prijs: €52,73
Klik hier om de foundation te bekijken

L’Oréal Paris – True Match Foundation

Zo, alweer eentje in de lijst met een dekkende eigenschap. Je zal wellicht iets meer van een foundation kunnen verwachten, maar niet voor deze prijs. De prijs is laag, maar wat ons betreft is de kwaliteit nog relatief hoog. De foundation is goed aan te brengen en blijft redelijk lang zitten. Wat natuurlijk iedereen wil is een foundation die natuurlijk lijkt. Laten we eerlijk zijn, van de daken afschreeuwen dat je foundation gebruikt is niet per definitie nodig, nietwaar? Deze foundation geeft die natuurlijke look, mits je de juiste kleur aanschaft. Let op, er zijn maar liefst 45 kleuren beschikbaar, dus als je even naar de winkel kan om te testen, is dat zeker handig.

Prijs: €11,75
Klik hier om de foundation te bekijken

Max Factor Lasting Performance Foundation

We houden van merken die eerlijk zijn over de werking van het product. Een werking van acht uur klinkt bij ons redelijk plausibel. En heb jij even geluk, want zo lang duurt de gemiddelde Nederlandse werkdag. Met, wellicht, een kleine touch up tussendoor ben je alweer geweldig bezig. Verder zou deze foundation je poriën niet verstoppen, wat handig is bij een onrustige huid. Bovendien geeft de foundation nauwelijks af en kan je voorzichtig proberen die witte t shirts weer te gaan dragen. De Max Factor Lasting Performance Foundation is niet duur, maar werkt wel degelijk. Top hem af met een mooie poeder en je kan met een gerust hart de deur uit.

Prijs: €7,80
Klik hier om de foundation te bekijken

Too Faced Born This Way Foundation

De naam van het product zegt het al een beetje. Born this way, of wel, als je de foundation draagt, valt dit nauwelijks op. De foundation is ontzettend dekkend en werkt fantastisch. Daarnaast is het zo dat de foundation vrij is van microplastics. Niet alleen je huid, maar ook het milieu wordt daar enigszins blij van. Dat de foundation vrij is van olie-achtige producten is een leuke bijkomstigheid, maar tegenwoordig schijnt dat vrij normaal te zijn. In ieder geval is deze make-up geschikt voor personen met een gevoelige huid. Van het dragen van de foundation zal je nauwelijks nadelen ondervinden. Houd er wel rekening mee dat de foundation niet héél lang mooi blijft en dat je gedurende de dag nog wel eens iets moet bijwerken.

Prijs: 37,50
Klik hier om de foundation te bekijken

En dan nog iets

De manier waarop je dan die dekkende foundation aanbrengt, kan een groot verschil maken in het uiteindelijke resultaat. Vandaar geven we enkele handige applicatietechnieken om een naadloze (of vlekkeloze) afwerking te bereiken:

  • Huid voorbereiden: begin met het reinigen van je gezicht en breng een moisturizer aan om je huid gehydrateerd te houden. Gebruik eventueel een primer om de huidtextuur te egaliseren. Dat zal overigens ook bijdragen aan het langer behouden van de look.
  • Foundation aanbrengen: ga je voor kwasten, een sponsje of juist je vinger? Kwasten zijn bijvoorbeeld ideaal voor een gelijkmatige dekking en het bieden van foundation. Een sponsje, zoals een beautyblender, wil je juist voor een vlekkeloze afwerking. We raden je aan je vingers alleen te gebruiken wanneer het echt niet anders kan, vooral wanneer je onderweg bent.
  • Blending technieken: zonder blenden geen afwerking en dus zal je hier goed je focus op moeten leggen. Hanteer daarom zachte, deppende bewegingen. Werk verder van het midden van je gezicht naar buiten toe en vermijd harde lijnen. Neem daarom je hals mee zodat de foundation niet ‘ineens’ eindigt. Ziet er best gek uit, namelijk.

We denken dat je er klaar voor bent, het aanschaffen van een goed dekkende foundation. Verwen jezelf met wat nieuwe make-up en daarmee een frisse look!

Mail