Groene tuin, gezonde jij: de voordelen van tuinieren voor je gezondheid

In het drukke leven van vandaag de dag, is het lastig om een momentje te nemen voor jezelf. De perfecte oplossing: tuinieren. Lekker bezig zijn in de natuur, geen scherm in zicht maar gewoon een moment voor jezelf. Of je nu een ervaren tuinier bent of nog nooit een schop hebt aangeraakt, het is de perfecte manier om je brein even wat rust te geven van alle hectiek. Heerlijk even back to basics. In deze blog worden de vele voordelen van tuinieren voor je mentale en fysieke gezondheid even in de spotlight gezet. Begin dus maar vast met het bekijken van het aanbod van heggenscharen. Want na het lezen van deze blog, gaan je groene duimen vast jeuken. 

Tuinieren: de leukste vorm van cardio 

Tuinieren is perfect om in beweging te blijven. Je bent lekker buiten in de frisse lucht en je bent ook nog eens lichamelijk bezig. Het is een geweldige oefening en je kan het je hele leven lang blijven doen. Je bent bezig met flexibiliteit, spieren opbouwen en calorieën verbranden. En daar krijg je dan ook nog eens een mooie tuin voor terug. Dus pak die overal uit de kast en duik de tuin in! 

Mooie plantjes, groenten en fruit 

Met een gezonde bodem, een klein beetje tijd en moeite kun jij heel mooie dingen kweken in je eigen tuin. Wat dacht je van een moestuintje met komkommer, courgette, tomaten en aardbeien. Of een mooie frambozenstruik: heerlijk en het scheelt je een fortuin voor het kopen van frambozen. En natuurlijk zijn groenten en fruit uit eigen tuin veel gezonder dan in de winkel. Handige tip: wil je een moestuin aanleggen, ga dan kalk kopen bij Welkoop. Dit zorgt voor een gezonde bodem en blije plantjes. 

De perfecte manier om je stress te verminderen

Een dagje in de tuin is de perfecte manier om de stress van de dag los te laten. Contact met de natuur is bewezen effectief in het verminderen van stress. Maak er dan ook een dagje van. Kies een lekkere zonnige dag, trek je leukste outfit aan en pak er een lekker zomers drankje bij. De perfecte manier om even te ontspannen en alle hoofdpijn van de dag los te laten. Dus wat denk je? Wordt tuinieren jouw nieuwe hobby en manier om te ontstressen? Je lichaam en je geest zullen je dankbaar zijn! 

Mail