Gun jezelf meer vrije tijd door een au pair in huis te nemen

Zoek jij ook regelmatig naar mogelijkheden om meer tijd met je kinderen door te kunnen brengen? Voel je jezelf verplicht om na een dag hard werken nog te beginnen aan het draaien van een wasje, of het schoonmaken van de badkamer? Overweeg eens een au pair in huis te nemen, om jezelf meer vrije tijd te kunnen gunnen. Een au pair helpt je bij het vermaken van de kinderen na school, zorgt dat de huishoudelijke taken overdag worden gedaan en zorgt voor een stukje culturele uitwisseling met je gezin. Veel au pairs komen vanuit het buitenland naar Nederland om hier tijdelijk bij een gezin in te trekken, vaak tot maximaal een jaar. 

Tip: vind je au pair bij Nina.care! Dit is een organisatie die gezinnen koppelt aan au pairs, op basis van een uitgebreide screening. Zo hoef je zelf niet actief op zoek te gaan naar een geschikte au pair. Niet onbelangrijk bij deze organisatie: in de meeste gevallen is een au pair voor jouw gezin al binnen twee maanden gevonden. Een periode die goed te overzien is, wanneer je het liefst zo snel mogelijk hulp hebt bij je huishouden en de verzorging van je kinderen. 

Geniet van flexibiliteit en meer ruimte voor gezinsactiviteiten 
Het voornaamste voordeel van het in huis nemen van au pairs is de tijd die het je bespaart; een au pair helpt je voor 30 uur per week met het wassen van kleding, met het opmaken van de bedden en het schoonmaken van de badkamer of keuken. Ook kan een au pair helpen bij het bereiden van het ontbijt of de lunch voor je kinderen, zorgt hij of zij dat het avondeten klaar staat als je vanuit werk naar huis komt, enzovoorts. Niet onbelangrijk: een au pair geeft je kinderen veel meer aandacht dan de medewerkers van een kinderopvang doen. Op de opvang moeten begeleiders hun aandacht immers verdelen, daar waar een au pair dat niet hoeft. 

Verschil tussen een au pair en oppas 
Mogelijk zit je al snel met de vraag wat het verschil is tussen een au pair en bijvoorbeeld een reguliere oppas. Een au pair trekt echt bij je in, hij of zij heeft een eigen kamer in huis. De oppas zal aan het eind van de middag weer vertrekken. Het maakt dat de band die de oppas met jou als ouder, of met je kinderen opbouwt veel minder diepgaand is dan de band met een au pair. Je kinderen zullen echt wat van de au pair leren! 

Daar komt bij dat een oppas zich voornamelijk richt op het opvangen van de kinderen, het verzorgen daarvan en het bieden van vermaak. In tegenstelling tot een au pair, die daarnaast ook zorg draagt voor bijvoorbeeld het huishouden. 

Leer meer over andere culturen en verbreed het blikveld van je kinderen 
Zoals eerder aangehaald werd, komen veel au pairs vanuit het buitenland deze kant op. Het maakt dat zij een andere cultuur, andere gewoontes en een andere taal met zich meenemen naar je gezin. Dat kan op voorhand wellicht wat uitdagend lijken, maar is het vaak helemaal niet! Het tegendeel is waar: de culturele verschillen maken juist dat je kinderen hun blikveld zullen verbreden. Daarbij is het ook voor jezelf hartstikke leuk om nieuwe dingen te leren over andere landen en culturen. Bij een bureau als Nina.care krijgen au pairs Nederlandse lessen aangeboden. Zo zullen ze de taal steeds beter begrijpen, eenmaal in Nederland.

Au pair heeft veel aan jouw kennis en ervaring 
Leuk aan het in huis nemen van een au pair is niet alleen dat deze jou veel te bieden heeft, andersom geldt hetzelfde. Een au pair zal het ontzettend leuk vinden om een keer gezamenlijk uit eten te gaan bij een eettentje dat hij of zij als normale toerist zou missen. Of ga samen op pad om culturele uitjes te ondernemen met je au pair, zodat deze meer leert over de historie van Nederland of specifiek jouw stad. 

Op zoek naar de ideale au pair voor jouw gezin 
Zelf op zoek gaan naar een geschikte au pair kost veel tijd en is niet altijd even gemakkelijk. Welke wet- en regelgeving geldt er? Hoe zit het met de betalingen aan een au pair? Welke faciliteiten moet je hem of haar minimaal bieden? Door voor de hulp van een extern au pair bureau te kiezen heb je hier zelf geen omkijken naar. Het bureau gaat op zoek naar de ideale kandidaat om jouw gezin te ondersteunen. Eerder las je al dat zo’n kandidaat vaak binnen enkele maanden gevonden is. Nog voordat de au pair naar Nederland komt heb je de mogelijkheid om nader kennis te maken. Hebben jullie een goede klik met elkaar? In dat geval is het enkel nog zaak om je au pair van de luchthaven op te halen! 

Mail