black wheelbarrow near tree during daytime
/

Haag in de tuin? Lees hier meer over de Portugese Laurier en de Beukenhaag

Een haag in de tuin kan zowel voor esthetische doeleinden, als voor privacydoeleinden dienen. Een haag verrijkt je tuin met wat extra groen op een statige manier en dankzij de hoogte en dichtheid van de haag, kun je hiermee mooi je tuin afschermen. Nu zijn er natuurlijk verschillende soorten hagen die je in je tuin kunt planten. In deze blog bespreken wij hier twee van: de Portugese Laurier en de Beukenhaag.

De Portugese Laurier (Prunus lusitanica)

Om te beginnen, bespreken we hier de Portugese Laurier. Deze haag staat ook wel bekend als de Laurierkers of de Portugese kers. Deze haag blijft groen door de seizoenen heen, en is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Deze haagsoort heeft verschillende voordelen. Zo heeft deze mooie glanzende bladeren en een compacte groei, waardoor deze een rijke uitstraling aan je tuin kan geven. Ook zorgen deze eigenschappen ervoor dat je deze haag strak en net kunt snoeien. Daarnaast is deze soort gemakkelijk te snoeien in verschillende vormen. Zoals eerder genoemd komt deze haag uit het Middellandse Zeegebied. Een ander voordeel van deze haag is dan ook dat deze goed tegen droogte kan. Verder kan deze haag dankzij haar dichtheid goed dienen om de privacy van jouw tuin en huis te bewaren. Mocht je langs een drukke weg wonen of kunnen voorbijgangers makkelijk jouw huis in kijken? Dan kan de Portugese wellicht voor jou wel een oplossing bieden. Wil je een Portugese laurier kopen, klik dan hier.

De Beukenhaag (Fagus sylvatica)

De Beukenhaag komt, in tegenstelling tot de Portugese Laurier, niet uit het Middellandse Zeegebied en is een inheemse boom- of haagsoort. Ook deze haag heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. De bladeren van deze haagsoort veranderen bijvoorbeeld van kleur per seizoen. Zo hebben de bladeren in de lente en zomer een mooie heldergroene kleur, en veranderen deze in de herfst in mooie herfsttinten, waarna deze weer van de boom vallen. In de winter zijn de takken dus kaal, wat ook weer een aparte sfeer geeft aan je tuin. Verder heeft de Beukenhaag ook een dichte groei, waardoor deze ook zeer geschikt zijn om privacy in je tuin te creëren. Verder zijn ze om deze reden ook geschikt voor het creëren van formele, strakke hagen die in verschillende vormen te snoeien zijn. Een ander voordeel van deze haagsoort is dat deze goed in zowel zonnige als in schaduwrijke locaties overleven. Daarnaast hebben Beukenhagen een lange levensduur. Zo kunnen ze wel tientallen jaren meegaan! Het laatste voordeel dat wij hier voor je hebben, is dat deze haagsoort de biodiversiteit in je tuin ondersteunt. Deze is namelijk een bron van voedsel voor dieren. Voor meer informatie kun je kijken naar een Beukenhaag van haagplanten.net.

Er zijn nog veel meer verschillende soorten hagen te koop. Welke haag past het best in jouw tuin?

Mail