/

Hoe je jouw outfit kunt verduurzamen: 4 tips

Het maken van duurzame keuzes wordt steeds belangrijker en gelukkig worden veel mensen zich ook bewust van deze keuzes. Zo kun je bijvoorbeeld ook duurzame keuzes maken als het aankomt op kleding. Wil je ook jouw steentje bijdragen aan het milieu in jouw kledingkast? We hebben hieronder een aantal tips voor je opgesomd hoe je jouw outfit kunt verduurzamen.

1. Kies voor een duurzaam merk

Om jouw garderobe een duurzame twist te geven, is het allereerst belangrijk om te kiezen voor een duurzaam merk. Denk bijvoorbeeld aan Fabienne Chapot kleding: dit merk staat bekend om de duurzame keuzes, zoals het gebruik van duurzame materialen en de goede werkomstandigheden in de fabrieken. 

2. Pluis jouw garderobe uit

Een andere manier om duurzame keuzes te maken wat betreft jouw kleding, is om jouw kleding te recyclen. Pluis jouw kledingkast bijvoorbeeld eens uit en vraag jezelf af welke kleding je nog regelmatig draagt. Er zitten vast ook items bij die je een lange tijd niet meer hebt gedragen. Deze kleding kun je in de kledingcontainer stoppen, zodat jouw kledingstukken weer hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Bovendien ruim je hiermee ook jouw kledingkast op: win-win.

3. Geniet langer van kleding

Nadat we een leuk item hebben gekocht, willen we er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Er zijn wel een aantal manieren hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Check bijvoorbeeld als eerste de wasvoorschriften. Als je weet hoe het item op de juiste manier moet worden gewassen, voorkom je al een aantal wasongelukjes. Natuurlijk is het het √°llerbeste voor jouw kleding om het zo min mogelijk uit te wassen.

Heb je het item al meerdere keren gedragen, maar begint het toch een beetje te slijten of komt er zelfs een gat in? Dan is het belangrijk om het item niet direct weg te gooien. Je kunt het item namelijk eerst repareren: dit kun je zelf doen, maar je kunt het ook naar een kledingmaker brengen. Zo verlang je de levensduur van de kleding en voorkom je dat je een nieuw kledingstuk moet kopen.

4. Duurzame materialen

Duurzame kleding kun je onder andere herkennen aan de materialen die worden gebruikt. Als je in een kledingwinkel rondneust op zoek naar duurzame kleding, kun je eens letten op de materialen die zijn gebruikt. Zo is bijvoorbeeld linnen een duurzaam materiaal, waar tegenwoordig veel broeken, blouses en shirts van worden gemaakt. Ook is biologisch katoen een duurzame keuze. Je kunt beter niet voor polyester of nylon kiezen met het oog op duurzaamheid.

Mail