Hoe kies je als vrouw de juiste tas?

Voor een vrouw is haar tas een belangrijk onderdeel van haar outfit. Sterker nog, een goede tas kan een outfit maken of breken. Wat dacht je van een prachtige clutch in combinatie met een stijlvolle jurk tijdens een bruiloft of andere speciale gelegenheid of een mooie teddy tas die je draagt terwijl je door de stad wandelt? Je kunt je dus wel voorstellen dat de gemiddelde vrouw niet één, maar meerdere tassen in haar kast heeft hangen, zodat ze voor iedere gelegenheid een tas heeft die daar niet alleen mooi bij past, maar ook praktisch gezien een toegevoegde waarde heeft. Waar mannen namelijk niet veel nodig hebben tijdens een avondje uit, vinden vrouwen het belangrijk om zichzelf nog even te kunnen opfrissen, de make-up wat bij te werken en ook hun telefoon te kunnen opbergen. Hoe handig is het dan om een tas te hebben waarin je al je spullen kunt meenemen en deze er ook nog eens leuk uitziet? Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat het kiezen van een tas best lastig kan zijn, willen we graag een aantal tips met je delen.

Bepaal het doel van de tas

Voordat je daadwerkelijk begint met je zoektocht, is het belangrijk om eerst het doel van de tas te bepalen. Ga je de tas dagelijks gebruiken voor je werk of school? Of ben je op zoek naar een tas voor bijvoorbeeld de wat meer speciale gelegenheden zoals feestjes, een avondje uit of voor een bruiloft? Op het moment dat je namelijk weet waarvoor je de tas gaat gebruiken, is het een stuk makkelijker zoeken. De keuze is enorm en daarom is het bijvoorbeeld prettig om te weten wat je absoluut niet zoekt. Zo houd je een beperkte selectie over om uit te kiezen, wat het een stuk makkelijker maakt, weten we uit ervaring.

Kies het juiste formaat

Het formaat van de tas is natuurlijk ook belangrijk voor zowel praktisch gebruik als de uitstraling van de tas in combinatie met de rest van je outfit. Als je veel spullen mee wilt nemen, zoals een laptop, boeken of andere dingen, dan is een tote bag kopen met voldoende vakken een verstandige keuze. Aan de andere kant, als je slechts enkele dingen wilt meenemen, dan is een wat kleinere tas wellicht meer geschikt. Zorg ervoor dat het formaat van de tas past bij wat jij zoekt. Stel dat je een avond gaat stappen met vriendinnen, dan heb je niet een complete handtas nodig, maar is een schoudertasje vaak meer dan voldoende.

Kies een stijl die bij je past

Op het moment dat je begint met zoeken naar een tas, dan zal je als snel merken dat de keuze enorm is. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een stijl die bij je past. Dat houdt in dat je kijkt naar de kleur, het formaat, maar ook eventueel de vorm van de tas. Waar de een houdt van rond, vindt de ander een wat meer hoekige vorm mooier. Belangrijk dus om even goed na te denken over de stijl van de tas en hoe je deze eventueel kunt combineren met de rest van je outfit. Daarbij is het verstandig om te kiezen voor een neutrale kleur, zodat je de tas bij meerdere outfits kunt dragen en deze niet specifiek is bedoeld voor maar één of twee outfits.

Mail