grayscale photo of white and black drum

Instrumenten ontdekken; de djembe!

Er zijn zoveel verschillende soorten muziekinstrumenten. Het kan echter moeilijk zijn om er een te kiezen die echt bij je past. Daarom moet je onderzoek doen en de voor- en nadelen van elk instrument in overweging nemen. De djembe is niet voor iedereen weggelegd, maar stiekem is het een heel leuk en bijzonder instrument. Deze blog gaat helemaal over de djembe: de geschiedenis, de leuke aspecten en hoe je de juiste djembe voor jou vindt.

Waar komt de djembe eigenlijk vandaan?

De djembe heeft een zeer rijke geschiedenis. Nog niet iedereen kent het instrument, maar op veel muziekscholen kun je les krijgen. Het is ook erg leuk om een djembe workshop te volgen en kennis te maken met dit bijzondere instrument. De djembe komt oorspronkelijk uit West-Afrika, waaronder Mali, Ivoorkust en Senegal. Hier wordt dit instrument al vele jaren bespeeld. De djembe is een bekervormige trommel die met de handen wordt bespeeld. Dit vereist een uitstekende coördinatie. De djembe is gemaakt uit één stuk hout, waarvan het oppervlak is bedekt met geitenvel. Soms is er een metalen plaat aan de bovenkant van de djembe bevestigd, die meetrilt met de beat van de djembe en zo het geluid versterkt. 

Wat is er nou zo leuk aan djembe spelen? 

De djembe is een instrument waarmee je een groot soort muziek kunt maken. Er zijn heel veel klanten die van de djembe komen. Het kan worden bespeeld door één persoon of door velen. Het is leuk om het te mixen met andere drums, zelfs als het niet allemaal refreinen zijn. Het is dus heel gevarieerd. In de muzieklessen wordt de djembe in groepen bespeeld, zodat je samen mooie muziek kunt maken. Veel van de docenten komen uit Afrika, wat de ervaring nog specialer maakt. De djembe is een bijzonder instrument door de passie waarmee het bespeeld wordt. Om vertrouwd te raken met dit bijzondere instrument is een praktijkles djembé spelen zeker aan te raden.

Hoe kies je een geschikte djembe voor jou? 

Bij het kopen van een djembe is het belangrijk om de juiste djembe te kiezen. Daarbij is het erg belangrijk om rekening te houden met je lengte en de maat van de djembe. Deze maten moeten bij elkaar passen, zodat je goed voor de djembe kunt zitten. Vraag daarom bij de aanschaf van een djembe altijd advies aan een professional. Zij zullen ook kijken naar de juiste spanning van de vellen.

Mail