selective focus photography of hanged denim jeans

Jeans uitgelicht; waarom dit kledingstuk onmisbaar en onvervangbaar is in jouw kast

Er is één kledingstuk dat absoluut onmisbaar is in iedere kledingkast; de jeans. Het is een broek die op elk mogelijke manier gestyled kan worden en ook al jaren populair is. Het maakt niet uit of je een chique look wil maken, of gaat voor een stoere look. Met de jeans kan het allemaal. In deze blog leggen we uit waarom de jeans zo’n goed kledingitem is om te hebben in de kast. 

De onmisbare veelzijdigheid van jeans

Een eerste kenmerk waarom jeans zo’n goede kledingkeuze zijn is de veelzijdigheid die de jeans biedt. Zo kun je kiezen voor verschillende looks met de jeans, maar ook uit talloze modellen. Veel mensen denken bij een jeans aan de typische blauwe spijkerstof. Toch zijn er nog veel meer keuzes te vinden. Denk hierbij aan een zwarte skinny jeans, die bijvoorbeeld heel geschikt is op een werkdag of tijdens alle dagelijkse activiteiten omdat deze heel makkelijk is om te combineren. Daarbij is de high waisted jeans al jaren heel erg populair voor vrouwen, doordat deze hoog in de taille aansluit. Hierdoor creëer je een heel slank figuur, omdat de jeans precies op de juiste plek aansluit. Een andere manier om een jeans te combineren met een avondje uit is door hoge hakken te dragen onder de jeans, en een aansluitend topje. Hierdoor combineer je stoer met chique.

Vind jouw perfecte pasvorm met een jeans

Het is altijd heel erg lastig om een broek te vinden die echt goed past en precies de juiste pasvorm heeft voor jouw lichaam. Daarom kan het zijn dat een pantalon bijvoorbeeld gewoon niet zo mooi staat. Bij een jeans zijn er gelukkig zo ontzettend veel opties te vinden voor een goede pasvorm, dat het onmogelijk is dat er iets niet voor jou bij zit. Uiteraard verandert het een beetje met de trend mee, want op dat moment is. Toch is het goed om te kijken naar je eigen voorkeur. Zo staat de straight leg jeans bijvoorbeeld heel mooi bij lange mensen. Een mom fit jeans kan fijn zijn als je nog wel een beetje jeugdigheid wil, maar niet te extreem. De jeans met uitlopende pijpen staat heel leuk bij mensen die graag cowboy laarsjes dragen.

Jeans zijn heel duurzaam en blijven innoveren

De aanschaf van een goede kwaliteit jeans is een aankoop die ontzettend duurzaam is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het merk Levi’s met haar razend populaire jeans. De kringloop en vintage winkels liggen er vol mee, en de jeans zijn nog in perfecte staat. Het is natuurlijk heel erg in om vintage kleding te dragen, en jeans zijn hier perfect voor doordat het materiaal zo duurzaam is. Dit zorgt ervoor dat het een heel milieuvriendelijk kledingstuk is. 

Mail