/

Kruik Action & meer Budget Keuzes

Of het nu winter is of een koude zomeravond, er is niets beter dan ’s avonds lekker dus en warm te blijven. Een van de meest populaire en kosteneffectieve manieren om warmte en comfort te bieden, is met behulp van kruiken.

Met een kruik in je bezit zeg je tot ziens tegen je koude voeten of spierpijn in je lichaam en verwelkom je een warme metgezel voor de kille avonden. Een kruik is hoe dan ook een geweldige oplossing. En omdat we weten dat jij er stiekem ook eentje wil hebben, gaan we in deze blog dieper in op budgetvriendelijke keuzes. We begrijpen dat niet iedereen bereid veel geld uit te geven, maar dat betekent dat je niet iets hoeft in te leveren op kwaliteit en functionaliteit. We zullen enkele handige tips en suggesties delen om een betaalbare kruik te vinden, die perfect bij je behoeften past.

Kruik Action

We wilden starten met een, mooie budgetvriendelijke kruik van de Action, maar helaas is er slecht nieuws op komst. Ze verkochten een kruik van maar €2,99, die verkrijgbaar was in meerdere kleuren. Je merkt het al, we spreken in de verleden tijd. Ooit, in een ver, ver verleden was er een aanbieding voor een kruik bij de Action. Maar zoals wel meer items bij de Action, heeft de kruik een vaste plek in het assortiment niet overleefd. Met andere woorden: je vindt geen kruiken bij de Action en al helemaal niet op het moment dat deze blog werd geschreven (medio mei).

Heb je een hoop geduld en een frisse hoeveelheid moed? Wacht dan tot het begin van de koudere maanden. Wellicht dat er dan weer (tijdelijk) een kruik in het assortiment verschijnt. Ze zeggen niet voor niets dat de aanhouder wint.

Andere budget keuzes

Dus, nu je weet dat je bij de Action je kruik niet meer kan kopen, ben je misschien benieuwd waar dan wel. Van de traditionele rubberen kruiken, tot moderne varianten met extra functies, er zijn talloze opties beschikbaar op de markt. Wij bespreken enkele van de meer budgetvriendelijke versies. Zo zal je ongeacht je budget kunnen genieten van de warmte en het comfort. Laten we samen ontdekken welke betaalbare opties er eigenlijk zijn.

Kruik Hema

Prijs: €8,75
Materiaal: rubber

We beginnen met een prachtige kruik van de Hema, voor een relatief kleine prijs. Je zal wel van ‘schattig’ moeten houden, maar geldt dat inderdaad voor jou, dan wil je deze kruik al helemaal. Hoewel de kruik zelf gewoon beige kleur heeft is er een detail waar de bloemen op te vinden zijn. De kruikenzak die eromheen zit is zacht, heeft een lila kleur met een bloemendesign. Heb je last van zoiets als gewrichtspijn, dan zorg je met deze zachte kruik ervoor dat je wat verlichting ervaart. Overigens is de hoes wasbaar. Wees je ervan bewust dat je de kruik niet verder dan 2/3e vult.

Klik hier om de kruik te bekijken

Kruik Yumeko

Prijs: €19,95
Materiaal: natuurlatex

Voor een kleine twintig euro heb je een kruik met een wat natuurlijk tintje. De natuurlatex, wat in de volksmond ook rubber kan worden genoemd, is van de Fair Rubber Association. In dit geval houdt het in dat het gaat om 100% FSC gecertificeerd natuurrubber. Je weet dus zeker dat je met deze kruik, voor een relatief lage prijs, voor een duurzame optie hebt gekozen. Let op: je mag een kruik nooit vullen met kokend water. Wacht daarom liever tot je kraanwater op z’n warmst is en vul daar je kruik mee. Verder willen we je wijzen op de prachtige kleur van de kruik, die wel ongeveer in elk interieur zijn plekje vindt. Hoef je ‘m ook niet achter in de kast te verstoppen.

Klik hier om de kruik te bekijken

Kruik Van Asten Babysuperstore

Prijs: €24,99 (oorspronkelijk voor €47,99)
Materiaal: aluminium, badstof

In het mooie zuiden van ons land vinden we een Babysuperstore, waar niet geheel toevallig ook kruiken worden verkocht. En voor de genoemde prijs krijg je niet alleen twee kruiken, maar ook twee kurkenzakken van badstof erbij. Wellicht dat de kruik er wat anders uitziet dan gewend, maar deze kruik is typisch voor baby’s. Een pasgeboren baby kan zijn eigen temperatuur nog niet regelen en met name op de koudere dagen wil je voorkomen dat hij het te koud krijgt. De reden dat je twee kruiken moet aanschaffen, is als de temperatuur van de baby te laag is. Meer warmte is meer kruiken is een gezonde baby.

Klik hier om de kruik te bekijken

Kruik Hiprove

Prijs: €10,49
Materiaal: rubber

Heel blij van de donkere, saaie, grijze kleur worden we niet. Blij worden we wel van de prijs-kwaliteit verhouding. Voor een ruime tien euro ontvang je een kruik die niet poreus wordt en getest is op verschillende veiligheidsvoorschriften. Niet alleen je bed wordt lekker warm, je kan jezelf ook van pijn verlichten. Denk bijvoorbeeld aan menstruatiepijn, waarbij het zeer door zowel je buik als rug heen schiet. Dagenlang ervaar je een zeurend gevoel en een kruik is er om je wat meer comfort te geven. Verder gaat het om een kruik van 2 liter, wat een redelijk standaard formaat is. Daarnaast heeft de kruik twee kanten, waarbij de ribbelkant over het algemeen wat minder directe warmte geeft dan de gladde kant.

Klik hier om de kruik te bekijken

Kruik Fashy

Prijs: €12,29
Materiaal: thermoplast en fleece

In principe lijken alle kruiken erg veel op elkaar. Ze werken via eenzelfde mechanisme (warm water via een dop in de kruik toevoegen) en hebben dezelfde vorm. Een aspect aan deze kruik, die de kruik onderscheid van andere kruiken, is het materiaal van de kruik. Deze kruik is namelijk gemaakt van thermoplast, dat een stuk milieuvriendelijk is dan rubber. Verder is de kwaliteit dermate goed, dat je er jarenlang plezier van kan hebben. Die mooie fleecehoes die erbij is geleverd is wasbaar en daarmee behoudt je ook de kwaliteit van dit onderdeel. Je kan door die fleecehoes de kruik trouwens direct tegen je lichaam aanhouden. Lekker warm!

Klik hier om de kruik te bekijken

Kruik Kruikwinkel

Prijs: €16,95
Materiaal: rubber (?) en polyester

Speciaal voor je kleine die een kruik niet leuk vindt, maar waarbij het toch wel degelijk handig is dat hij of zij deze in gebruik neemt. Een kruik van een klein formaat (0,8 liter) en met een leuk uiterlijk. Over dat uiterlijk gesproken… Het gaat om een hoes in de vorm van een ananas. En alsof dat nog niet leuk genoeg is, heeft de ananas ook nog eens een vriendelijk gezichtje. Op deze manier wordt het bijna onmogelijk om de kruik af te wijzen. Noem het een warm vriendje, noem het de zomerse ananas die het altijd warm heeft of bedenk wat anders aantrekkelijk. We weten bijna zeker dat deze ananas een plekje krijgt in de knuffelcollectie van je zoon of dochter. Of, waar hebben we het eigenlijk over, je mag hem natuurlijk ook lekker voor jezelf aanschaffen.

Klik hier om de kruik te bekijken

Kruik Ilauke

Prijs: €14,89
Materiaal: rubber en polyester

Een extra lange kruik, van wel 73 centimeter lang. Je legt deze kruik op een veel toegankelijkere manier in je nek of om je taille heen. De kruik is wederom voorzien van een zachte hoes, waar de warmte makkelijk doorheen komt. Je zal door het gebruik van de hoes dus niet per definitie inleveren op de ruimte. Je weet waar je aan toe bent met deze kruik en hoes, die uitermate geschikt zijn voor het verlichten van spierpijn. Zelfs als je hele bovenbeen strak staat van de spanning, zal je dat in zijn volledigheid kunnen verlichten. Wees je er wederom van bewust dat er een maximum temperatuur van het water geldt en de kruik niet volledig kan worden gevuld.

Klik hier om de kruik te bekijken

Koopgids kruik

We sluiten, zoals gezegd, de blog af met een aantal tips en suggesties om de juiste kruik aan te schaffen. Lees hier, een beknopte kruik voor de aankoop van je kruik.

  1. Materiaal: Kruiken zijn meestal gemaakt van rubber of een soort staal. Rubberen kruiken zijn betaalbaar en effectief in het vasthouden van warmte, terwijl roestvrijstalen wat langer mee gaan. Overweeg het materiaal dat het beste bij je past op basis van je behoeften en budget.
  2. Capaciteit: Denk na over hoe je de kruik wilt gebruiken. Als je van plan bent om het te gebruiken voor pijnverlichting of om warm te blijven in bed, kan een kleinere capaciteit voldoende zijn. Voor algemeen gebruik en langdurige warmte zal een grotere capaciteit nuttig zijn. Onthoud dat de kruik zelf ook in verschillende vormen kan komen en de capaciteit niet altijd iets zegt over het nut van de kruik.
  3. Veiligheid: Veiligheid is een extreem belangrijke overweging bij het kopen van een kruik. Controleer of de kruik voorzien is van een veilige sluiting om lekkage te voorkomen. Een hoes kan bijdragen aan het vermijden van direct contact met de huid. Het materiaal zegt iets over hoe lang de kruik zijn kwaliteit behoud en ga zo maar door.
  4. Gebruiksgemak: Let op het gebruiksgemak van de kruik. Bijvoorbeeld een kruik met een brede opening, is makkelijker te vullen en te reinigen. Een hoes geeft je de mogelijkheid alleen de hoes te besmeuren, die vrijwel altijd wasbaar is en die je dus schoon kan houden.

Met de bovenstaande tips weten we zeker dat jij voor jezelf de beste keuze zal maken in de wereld van kruiken. Koop, vul en geniet van je nieuwe, warme vriendje.


Mail