Leuke cadeaus voor 12-jarige meiden

Waar is de tijd gebleven? Goede vraag, als jij het weet, please tell us. Want inderdaad, je knippert een keer met je ogen en ineens viert het kleine meisje van 3 jaar haar 12e verjaardag. De vorige verjaardag en feestdagen waren qua cadeaus een groot succes. Helaas zijn nu de ideeën wat opgeraakt, want wat geef je een 12-jarige meid.

Terwijl jij een antwoord verzint op de vraag waar de tijd is gebleven, zullen wij je uit de brand helpen met de cadeau-vraag. Lees in deze blog meerdere cadeau-ideeën voor 12-jarige meiden. Het enige wat jij nog moet doen, is je interesseren in het reilen en zeilen van die twaalfjarige. Wij kunnen namelijk wel iets bedenken, maar dat is geen garantie dat ze het ook echt leuk vindt. Elke 12-jarige meid is anders, zélfs nu ze eigenlijk veelal in hun 13-in-een-dozijn fase zitten. Ach, lees maar gauw verder, dan zal je vast wat tegenkomen dat jouw 12-jarige meid samenvat. Een cadeau waar ze ontzettend blijf heeft en het nog tijdenlang over heeft.

Voor de dorstige meid

Noem het hype, noem het een trend, noem het iets wat kinderen ineens aanzet tot het drinken van water. Gemiddeld zou een kind van twaalf nog steeds veel water moeten drinken, om te voldoen aan de dagelijks aanbevolen hoevelheid. Met een Air-Up drinkfles, waar je door middel van geurpods een smaakje geeft aan je water, stimuleer je de 12-jarige meid om te gaan drinken. Goedkoop zijn de flessen en pods inderdaad niet, maar want ons betreft is het nog wel de moeite waard. Weet dat er veel ‘influencers’ zijn die nog wel eens geregeld kortingscodes mogen delen. Dit scheelt wellicht weer een kleine tien euro op de toch wel dure waterfles! Grote kans dat jouw 12-jarige meid precies weet te vertellen om welke influencers dat dan wel niet gaat.

Voor de meid met groene vingers

Als er iets kenmerkend is aan jonge meiden, of überhaupt meiden van allerlei leeftijden, dan is het dat ze vaak van nature een verzorgende aard in zich hebben. Zag je het vroeger bij het verzorgen van een Baby Born, dan zie je dat nu wellicht wel in andere dingen. In ieder geval is een dergelijke meid, met groene vingers goed te verrassen met deze Bonsai Starters Kit. Je zal geregeld aandacht moeten besteden aan de boompjes, is het niet om ze water te geven, dan is het wel om de status van groei te monitoren. Het is een redelijk specifiek cadeau dat niet elke 12-jarige meid leuk zal vinden. Maar, ken de 12-jarige meid goed en weet zeker dat dit juist wél als meer dan fantastisch wordt ervaren.

Voor de TikTokker

Sommige dingen moet je koesteren. Dingen als je 12-jarige meid die voor een klein schermpje de meest ingewikkelde dansjes staat op te nemen. De meid die een filmpje maakt waarbij ze eigenlijk niet weet wat ze nu eigenlijk zegt. De meid die jou al maandenlang aan het overtuigen is om een mother-daughter video op te nemen. Maar goed, je zei ooit nee en blijft hierop nee beantwoorden. Dat betekent overigens niet dat je afkeurt wat ze doet. Sterker nog, met een cadeau als deze lamp, moedig je dergelijk gedrag alleen maar aan. Op het statief kan je je telefoon kwijt en door de lamp creëer je het meest geweldige licht. Althans, ‘je’ is in dit geval natuurlijk je 12-jarige meid. Ze zal je meer dan eeuwig dankbaar zijn voor de aankoop van deze fantastische tool, waardoor ze misschien wel echt een kans maakt om influencers te worden.

Voor de hippe meid

Natuurlijk kies je voor de meest recente variant van een tijdschrift en is dit slechts een voorbeeld. Tenminste, een wel heel mooi voorbeeld van iets dat je geeft aan een 12-jarige meid die houdt van trends en dergelijken. In het tijdschrift vind je inspirerende verhalen, tot herkenbare situaties en dus ook de hypes en trends van het moment. Het is voor de meid leuk om zoiets mee te nemen op vakantie of lekker te gaan lezen op een regenachtige zondag. Soms krijg je bij de aankoop van een tijdschrift, zelfs een cadeautje erbij, zoals een mascara of iets anders. Valt het in de smaak, dan geef je bij de volgende feestelijke gebeurtenis bijvoorbeeld een abonnement. Je zal dan elke maand, kwartaal of eens per andere periode, weer een glimlach op het gezicht van de 12-jarige meid toveren.

Voor de meid en haar telefoon

Een popsocket is gewoon iets dat je wil hebben of niet. Het is absoluut niet nodig, maar wel fijn om te hebben. De 12-jarige meid zal je er ongetwijfeld van proberen te overtuigen om het te kopen. Zo zal het bijvoorbeeld voorkomen dat ze haar telefoon laat vallen, dat ze makkelijker filmpjes kan kijken en dat het super mooi staat bij haar nieuwe hoesje. En, niet te vergeten, ‘iedereen heeft er eentje’, dus het zou erg stom zijn als ze deze niet zou krijgen. Eerlijk is eerlijk, het is een leuk item voor een redelijk klein prijsje en is dus uitermate geschikt als cadeautje. Het is wat aan de dure kant om het haar zelf te laten kopen, naast alle chocola, kleding en make-up die al het huis wordt binnengehaald en dus leuk als het van jou komt. Maar goed, er zijn ook genoeg meisjes die het niet minder kan boeien en wie je er dus niet echt blij mee maakt.

Voor de gestructureerde meid

Hoe fijn is het om alles helemaal georganiseerd ergens neer te kunnen zetten. Per uur wordt nauwkeurig een dagschema bijgehouden, van het lesrooster op school tot aan trainingsuurtjes en filmavonden met vriendinnen. Je brengt de 12-jarige meid met deze planner in staat om op deze specifieke manier te kunnen plannen. Het is niet de bedoeling dat je er een control freak mee creëert, maar wel de bedoeling dat ze er wat rust van ondervindt. Als je namelijk elke dag precies weet wat en wanneer er van je verwacht wordt, kan je je hier ook op instellen. Gezien je als 12-jarige meid met nog veel meer dingen bezig bent dan alleen wat moet, geeft het een mate van structuur. De planner is misschien niet voor de gestructureerde meid, maar juist voor de meid die naar structuur zoekt.

Voor de sentimentele meid

Met, onder andere, een Fujifilm Instax Mini maak je polaroid foto’s. Deze foto’s zijn waarschijnlijk gemaakt op momenten waar veel en vaak over wordt gedacht. Omdat je wil voorkomen dat je 12-jarige meid de foto’s allemaal op de muur plakt voor een soort fotomuur, heb je een alternatief bedacht. Want reken maar dat de foto’s in het zicht moeten zijn. Is het niet om een sentimentele waarde, dan is het wel om alle bezoekers van haar kamer te laten zien dat ze een polaroid camera heeft. In ieder geval kan ze met deze houdertjes de foto’s over haar hele kamer kwijt. Ze kan ze ook centreren op bijvoorbeeld een schattig bijzettafeltje, dat ze dan weer niet geheel toevallig van een ander familielid voor haar verjaardag heeft gekregen.

Voor de meid met gevoel voor styling

Eigenlijk is de slaapkamer van de 12-jarige meid de enige kamer van het huis waar ze zelf mag bepalen hoe het eruit ziet. Ongeveer maandelijks worden meubels wel verschoven en worden er weer accessoires opgeborgen en uit laatjes getrokken. Hoewel ze inderdaad een gevoel voor styling heeft, vind je het een beetje te ver gaan dat ze iedere maand de woonkamer verandert. Dit is niet altijd heel goed voor de meubels en bovendien kan het een erg duur grapje worden. Deze Lightbox, waar ze hem ook wil neerzetten, is een manier haar de mogelijkheid te geven dat gevoel van styling uit te breiden. In combinatie met een mooie plant op een nachtkastje of aan de muur bij binnenkomst, zijn voorbeelden van het gebruik hiervan. Nu nog kijken met wel idee zij komt.

De meid die het even niet meer weet

Hoe overleef ik…? is een boekenserie van de schrijfster Francien Oomen. Hoewel de boeken al erg lang geleden zijn uitgekomen, zijn ze vandaag de dag nog steeds redelijk relevant. Zo ook het boek Hoe overleef ik mezelf?, dat natuurlijk perfect combineert met de tijd waar de 12-jarige meid zich nu in verkeerd. Ze heeft te maken met nieuwe mensen in haar leven, die wellicht anders op haar reageren dan ze gewend is. Ze maakt lichamelijke veranderingen mee, waar ze nogal ongemakkelijk van wordt. Met andere woorden: het leven van een 12-jarige meid is best heftig en dit boek zal haar een handje helpen met het ondergaan van die veranderingen. En wees niet ongerust, de meest meiden zullen zich vanzelf weer naar hun ouders/ verzorgers keren voor advies. Nog even volhouden, dus!

Voor de mode-meid

Met al 12 jaar aan levenservaring, hoort zonder twijfel ook de drang om eigen spullen te verzamelen. Spullen waarvan de 12-jarige meid nu nog denkt dat ze heel veel waard zijn, maar waarvan over een paar jaar wordt gerealiseerd dat het redelijk wat ‘meuk’ is. Maar goed, nu is die ketting van €3,99 en de set oorbellen met maar liefst 15 paren voor €5,99 echt meer dan mooi. Al die sieraden hebben natuurlijk ook een plek nodig om bewaard te worden en dat kan heel goed in deze sieradenbox. Je kan er oorbellen, kettingen, ringen, horloges en nog veel meer in kwijt. Het gaat immers om een xxl sieradenbox. De box heeft een chique uiterlijk en past erg goed op de kaptafel van de 12-jarige meid.

Voor de meid met nog maar één vrije hand

Tegenwoordig heeft bijna iedere 12-jarige meid wel een mobiele telefoon. Is het niet de oude van een van haar ouders, dan is het er wel eentje die ze kreeg toen ze voor het eerst naar de middelbare school ging. Vanaf het moment van gebruik is de telefoon aan haar hand vastgeplakt. Alleen op momenten dat ze wordt ‘verboden’ deze aan de kant te leggen, wordt deze met pijn en moeite weggestopt. Maar goed, waarschijnlijk worden er zo veel filmpjes op een dag opgenomen, dat een volle batterij niet genoeg is. Zie daar, de powerbank. In een fel roze kleur volledig geschikt voor de meid die graag opvalt. Nooit meer onbereikbaar is iets dat vanaf dat moment inderdaad voor haar geldt.

Voor de gezellige meid

Vanaf dit cadeau worden alle zaterdagavonden bij de 12-jarige meid gespendeerd. Het spel Qwixx levert namelijk urenlang plezier aan een select groepje vriendinnen. Het is redelijk simpel, wordt deels bepaald door het lot en wat gokken en kan keer op keer een andere winnaar hebben. Over ‘Keer op Keer’ gesproken, ook dat is een dergelijk spel met een korte speelduur, maar eindeloos plezier. Je geeft een spel als deze aan een gezellige 12-jarige meid, die ervan kan genieten om tijd te spenderen met anderen. Eentje die het nog weet hoe het is om zich zonder telefoon te vermaken. Eentje die al snel tevreden is en met een bak chocola, wat frisdrank en dus dit spel zich gelukkiger voelt dan ooit.

Voor de…

Tja, wat voor meid is jouw 12-jarige meid eigenlijk? Is het een goede vriendin, een populair klasgenootje, een dochter uit een gezin van 8, een nichtje, een kleindochter, een sportgenootje, een… En verder, wat voor meid is jouw 12-jarige meid eigenlijk? Een doorzetter, een gevoelige meid, een sportieveling, een meid met het hart op de juiste plek, een klein dametje, een…

Het zijn vragen waar wij geen antwoord op kunnen geven. Vragen waar je over na zal moeten denken als je een cadeau wil vinden dat echt bij haar past. We weten zeker dat je het in je hebt. Bovendien zal een lieve 12-jarige meid al snel tevreden zijn en alleen al het gebaar van de moeite die je erin hebt gestoken, kunnen waarderen. Dus, zoek ze, laat je inspireren en koop een passend, leuk cadeau voor een 12-jarige meid.

Mail