Marlou van Rhijn: Vriend, Leeftijd, Biografie en carrière

Wij schatten de kans groot in dat je wel eens hebt gehoord van Marlou van Rhijn. Deze bekende Nederlandse sporter heeft de harten van vele Nederlanders weten te veroveren tijdens de Paralympische Spelen in 2012. Dankzij haar doorzettingsvermogen en haar drive om succesvol te worden is het haar gelukt om de winst mee naar huis te slepen op de hardloopbaan.

Nu is het alleen wel zo dat er nog altijd een hoop onduidelijk is over haar persoonlijke leven. Het is tijd om hier verandering in te brengen. Als je meer te weten wilt komen over Marlou van Rhijn als persoon, heb je ontzettend veel geluk. In dit artikel hebben we namelijk dé belangrijkste informatie over Marlou van Rhijn namelijk voor jou op een rijtje gezet!

Geboorte en jeugd

Voordat we gaan kijken naar het levensverhaal van Marlou is het natuurlijk van groot belang om eerst eens naar haar jeugd te kijken. Marlou van Rhijn is geboren op 22 oktober 1991 in Monnickendam. Van wat we weten heeft ze een prima jeugd gehad, ondanks het feit dat ze is geboren zonder kuitbenen en met vervormde voeten. Ze heeft haar handicap zich nooit tegen laten houden in wat ze graag wilde bereiken op jonge leeftijd. Volgens dokteren zou ze nooit meer kunnen lopen, al is haar dat toch gelukt met de nodige hulpmiddelen. In 2024 wordt Van Rhijn alweer 33 jaar oud. Ondanks haar relatief jonge leeftijd heeft ze al een enorme stempel gedrukt op de paralympische atletiekwereld. Door haar ontzettend sterke vasthoudendheid, vastberadenheid en sterke geest is het haar gelukt al ongelooflijke prestaties te leveren.

De vrienden van Marlou

Voordat we gaan kijken naar wat ze allemaal heeft bereikt is het ook belangrijk om in te gaan op het belang van vriendschap in haar leven. Hoewel specifieke details over haar vrienden niet echt gedeeld worden door Milou heeft ze wel laten weten op Instagram dat haar vrienden een cruciale rol heeft gespeeld in haar succes. Dit geldt ook voor haar ouders, zij hebben haar altijd gesteund in haar weg naar de top.

Zoals elke talentvolle sporter helpen deze relaties wel om de motivatie te koesteren die ze al sinds haar jeugd heeft. Daarnaast helpen haar vrienden om haar emotionele steun te bieden wanneer ze dit nodig heeft. Veel van haar vrienden gaan dan ook mee als ze ergens een keer een wedstrijd moet doen, of het nu in Nederland of in het buitenland is.

Een leven vol met overwinningen

De biografie van Marlou van Rhijn laat echt zien dat ze over een ongelooflijke veerkracht en vastberadenheid beschikt om door te stoten naar de top. Haar beide onderbenen zijn op jonge leeftijd geamputeerd, maar ondanks dat heeft ze de wereld van het hardlopen ontdekt. Al op jonge leeftijd ontdekte Marlou dat zij de kracht bezat om super snelle tijden neer te zetten. Ze begon haar sportieve reis als sprinter en nam het op tegen bekende atleten. Ondanks het feit dat ze in het begin een beetje moest inkomen was het vanaf de eerste paar trainingen al duidelijk: deze dame heeft het talent om door te stoten naar de beste van de beste.

Winst op de Spelen

Ze debuteerde op de Paralympische Zomerspelen in Londen, 2012, tijdens de T44 200 en 100 meter sprint. Haar ongelooflijke snelheid, kracht en vastberadenheid zorgden ervoor dat ze gelijk zilver haalde op de 100 meter sprint. Een paar dagen later haalde ze goud tijdens de 200 meter. Sindsdien is het succes van Marlou alleen maar gegroeid. Ze bleef de baan domineren en veroverde meer gouden medailles op volgende Paralympische Spelen, waaronder de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Super nice, nietwaar?

Leven buiten de baan

Het leven van Marlou van Rhijn is natuurlijk veel breder dan alleen maar haar leven op de baan. Ze is een ambassadeur voor para-atletiek geworden en een inspiratie voor talloze mensen over de hele wereld. Haar verhaal over het overwinnen van tegenslagen in het leven dient als voorbeeld van de kracht van de menselijke geest. Buiten de baan heeft Marlou zich actief ingezet om maatschappelijke barrières te overbruggen en vooroordelen over handicaps te bestrijden. Haar werk is gericht op het creëren van een meer inclusieve samenleving die diversiteit viert en iedereen gelijke kansen biedt. Mocht je hier graag meer over willen weten dan kan je altijd een kijkje nemen op haar social media kanalen. Hier laat ze namelijk meer zien over het werk wat ze allemaal verricht voor een groot aantal goede doelen.

De relatie van Milou

Het is niet zo gek dat deze charmante dame ook een relatie heeft. Op dit moment weten we niet precies wat haar relatiestatus, al is de kans groot dat ze samenwoont met de bekende wheeler Stefan Rusch. Beiden leven een leven buiten social media om. Er wordt dan ook niet heel veel gepost. Op dit moment heeft Marlou van Rhijn nog geen kinderen, maar hier kan natuurlijk altijd verandering in komen. Ze heeft nog niet eerder in de media laten weten of ze wel of geen kinderwens heeft dus dit blijft nog altijd een beetje een verrassing.

Een foto van de twee tortelduifjes samen

Inspiratie voor velen

We hopen dat je met plezier meer hebt geleerd over het bijzondere leven van Marlou van Rhijn. Het mag duidelijk zijn dat het een positieve persoon is die zich altijd weer volledig zal inzetten om succes te boeken. Dit is dan ook iets wat we terugzien bij vrijwel alle echt bekende Nederlanders. Wil je doorstoten naar de top dan ontkom je er niet aan om hard te werken. Alleen zo is het mogelijk om weg te blijven van ‘het gemiddelde’ in het leven!

Mail