brown wooden table with chairs

Meer opbergruimte in je woning creëren doe je zo

Woon je in een kleine ruimte? Of heb je gewoon heel veel spullen en weet je niet meer waar je het allemaal moet laten? Dan is het misschien wel slim om eens te kijken naar hoe je voor meer opbergruimte kunt zorgen. Hier zijn gelukkig een aantal trucjes voor, en wij willen die je graag vertellen. Ben je dus benieuwd naar hoe je voor meer opbergruimte in je woning kunt zorgen? Lees dan gezellig met ons mee!

Koop meubels waar je ook nog spullen in kunt opbergen

Een slim trucje is door meubels te kopen die ook nog eens extra opbergruimte geven. Je kunt hier verschillende soorten meubels van kopen. Denk er bijvoorbeeld aan om je televisie te plaatsen op een dressoir met veel lades zodat jij extra veel spullen kwijt kunt. Een andere slimme oplossing is om een bed met veel opslagruimte te kopen. Sommige bedden hebben een opklap functie, waardoor je het matras omhoog kunt klappen en hieronder enorm veel spullen kunt opslaan. Ook heb je natuurlijk bedden met ingebouwde lades. Verder heb je ook nog eens opbergbanken. In deze banken zit ook meer opbergruimte ingebouwd. Hier kun je bijvoorbeeld jouw dekens en kussens in opbergen. Handig toch?

Planken, planken en nog meer planken

Misschien is het horizontale oppervlak van je woning klein. Dan is het slim om gebruik te maken van de verticale ruimte. Een andere handige manier is dan bijvoorbeeld om gebruik te maken van de muur door hier planken op te bevestigen. Hier kun je gemakkelijk spullen opbergen. Hier kun je bijvoorbeeld heel goed jouw boeken opbergen. Met een leuke kaars of een plant kun je hier ook nog eens mooie decoratie in je woning van maken. Mocht je een plank met spullen toch iets te rommelig vinden? Dan kun je je spullen in een mooie mand opbergen en op de plank zetten. 

Gebruik de ruimte onder je meubels

Sommige meubels staan toch al in huis en nemen hun ruimte al in. Dus voor extra opbergruimte, kun je hier slim gebruik van maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de meubels waar ruimte onder te vinden is, zoals bijzettafels. Ook hier kun je je spullen in manden onder opbergen. Heb je een open trap? Dan heb je hier ook uitstekend de ruimte om spullen onder op te bergen.

Met deze tips kun jij ook in jouw kleine huisje jouw spullen kwijt. 

Mail