Mode-item van dit seizoen: de kimono 

Wil jij dit seizoen helemaal hip zijn? Voeg dan een kimono toe aan je garderobe. In deze blog vertellen we jou alles over de kimono. Hoe je het kledingstuk kunt stijlen, waar het vandaan komt en wanneer je dit item kunt dragen. Lees je mee? 

Wie het heeft over een kimono heeft het natuurlijk over het Japanse kledingstuk. De kimono is daar al sinds jaar en dag een veel gezien kledingstuk. De oudste kimono die gevonden is, stampt af na 794 Christus. En werd uiteraard gevonden in Japan. Kimono’s waren een statussymbool. Hoe mooier de stof en de bedrukking, hoe rijker je was. Ook werd het kledingstuk vaak versierd met complexe patronen en prachtig borduurwerk. Als we kijken naar de vertaling van het woord kimono dan betekent dit: ‘ding om te dragen’. En dat is helemaal juist: je kan een kimono voor heel veel verschillende doeleinden gebruiken! 

Op zoek naar een mooie kimono? Bekijk eens deze kimono’s van het merk LASCANA.

Stijlen van een kimono

Tegenwoordig kun je de kimono op heel veel verschillende manieren stijlen. We zien de kimono dan ook veel terugkomen op de catwalk. De kimono is een soort korte badjas, maar je hoeft ‘m echt niet enkel en alleen binnen te dragen. Je kan de kimono als een soort jas dragen buiten. Kies bijvoorbeeld voor je favoriete jeans met maak de outfit af met een tanktop die neutraal van kleur is. Op dit manier kun je met jouw kleurrijke kimono flink uitpakken. De rest van de outfit is dan rustig en dat geeft evenwicht aan deze set kleren.

Ook zien we een jurk en een kimono die gehaakt veel terugkomen voor die karakteristieke boho chique look. Perfect voor een avondje uit. Is het te warm? Dan kan de kimono gemakkelijk uit en wordt het wat frisser? Dan is ‘ie zo weer aan! Je kan deze outfit ook mooi afmaken met simpele maar grote sieraden. Zoals zilveren oorringen. Wordt het te koud? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor andere soorten jassen & blazers.

Wanneer draag je nog meer een kimono?

Een kimono dragen kan dus tijdens een avondje uit of als je casual naar je werk wilt gaan. Maar een kimono kun je ook goed dragen als je bijvoorbeeld een dagje naar de sauna gaat of naar het strand. Net iets chiquer dan een badjas. En wil je niet te bloot over het strand wandelen richting een hip eettentje? Dan slip je zo in je kimono. Ook zien we veel verschillende soorten kimono’s als kamerjassen. Hierbij geldt ook: net iets chiquer en charmanter dan een badjas. 

Wist je dat ook heel makkelijk zelf een kimono kunt maken? Dat komt omdat het een vrij simpel kledingstuk is. Een symmetrisch jasje met een centuur. Kimono’s komen in heel veel vormen en maten. Dus je kan heel goed zelf kiezen welke stof je wilt gebruiken. Luchtige stoffen in de zomer en dikkere stoffen in de herfst en de winter? In deze video leggen ze jou daar meer over uit!

Mail