Natuurlijk blonder haar creëren

Mocht je willen afzien van het chemische goed dat haarverf heet, dan ben je hier aan het juiste adres. We geven je in deze blog verschillende manieren waarop je op natuurlijke wijze, blonder haar kan creëren.

Het is niet niks, blond haar bijhouden. Met name wanneer je van origine geen blond haar hebt en het een keer hebt geverfd, omdat je dat zo’n goed idee leek. Het bijhouden van blond haar wil je op de juiste manier doen. Wat ons betreft is de juiste manier misschien wel op een natuurlijke manier. Je beschermt niet alleen je haar, maar ook je hoofdhuid.

#1 Kamille

We beginnen met een middel dat niet alleen rustgevend is, maar ook daadwerkelijk een verlichtende invloed heeft op je haar. Wel moeten we meegeven, wanneer je echt donkerbruin tot zwart haar hebt, dan zal het weinig effect hebben.

Aan de slag

Kook een goede hoeveelheid water en laat ongeveer vijf theezakjes erin trekken. Voordat je het mengsel gaat gebruiken, zal je het water weer goed moeten laten afkoelen.

Op de kop met je haar in het mengsel hangen is natuurlijk niet handig, dus we raden je aan om het theewater in een spuitfles te doen. Spuit je hele haar nat en laat het drogen in de zon of onder een föhn. De warmte geeft namelijk een extra boost aan het verlichten van je haar.

Voor een optimaal effect is het nodig om het proces een aantal keer per week te herhalen. Was je haar niet te vaak en je zal zien dat het lichter wordt.

#2 Baking soda

Het wondermiddel dat niet alleen goed werkt bij het bakken, maar ook bij het blonderen van je haar. Het middel is mild zuur en het gebruik ervan zal er toe leiden dat je haar wat lichter wordt. Alvast een ideetje: wanneer je haar moet intrekken, kan je een lekkere cake maken.

Aan de slag

Je mixt 100 gram baking soda met een klein beetje, lauwwarm water. Het goedje dat je wil creëren is klont vrij, egaal en niet te vloeibaar. Als je denkt dat je het goed hebt, dan kan je het in je haar smeren. Om extra effect te verkrijgen, zal je aluminium folie om plukken haar moeten slaan. Laat het een tijdje inzitten, spoel het uit en voilà, er zal direct zichtbaar effect zijn.

Ook bij deze stap is het fijn als je ietwat warmte aan het proces toevoegt. Let er wel op wanneer je voor de stap met aluminium folie hebt gekozen. Je wilt niet dat je haar of het folie té heet wordt, waardoor je je huid brandt.

#3 Citroensap

Het middel zat er al aan te komen: citroensap. Niet alleen natuurlijk omdat het van fruit komt, ook omdat het niet echt schadelijk is voor je haar. Het ruikt misschien dan wel een beetje zuur en het is niet het fijnste product om mee te werken, maar het is wel effectief.

Aan de slag

Zorg er allereerst voor dat je een dag kiest waarop de zon schijnt. Dit is namelijk je beste vriend in het geval van je haar blonderen met citroensap.

Verdeel puur citroensap door je haar, waarna je het een klein halfuur laat zitten. Laat je je haar opdrogen in de zon? Dan zal je extra effect creëren. Let op: het kan zijn dat na het proces je haar ontzettend droog is geworden. Blijvend gevolg zal je kunnen voorkomen door het gebruik van een haarmasker of goede conditioner na de behandeling.

#4 Azijn

Niet alleen baking soda staat bij ons bekend als wondermiddel, ook azijn heeft een goede naam. In dit geval geven we twee varianten van azijn: appel azijn en witte azijn. Het heeft ieder zo z’n voor- en nadelen en daar zal je snel genoeg achterkomen.

Aan de slag

Er zijn dus meerdere mogelijkheden om met azijn aan de slag te gaan, namelijk:

  1. met appelazijn: je kiest voor deze optie als je haar wat dunner is en al erg is beschadigt door het gebruik van andere producten. Appelazijn geeft een iets warmere gloed en is perfect voor blondines.
  2. met witte azijn: witte azijn is tamelijk agressief en daarom raden we je aan dit alleen te gebruiken wanneer je van jezelf stevig haar hebt. Het heeft resultaat bij het gebruik van witte azijn is verbluffend. Dus ben je een brunette met stevig en gezond haar, dan kan je overwegen witte azijn te gebruiken.

Je mengt in beide gevallen een kleine hoeveelheid azijn met water, waarna je het in je haar aanbrengt en laat intrekken. We raden aan om te beginnen met maar weinig azijn ten opzichte van het water, bijvoorbeeld een verhouding van 1 op 4. Zo waarborg je de gezondheid van je haar.

#5 Honing

Een heerlijk goedje voor in de thee of als toevoeging aan je yoghurt: we hebben het over honing. Het middel, gemaakt door bijen, is zoet, plakkerig en bovenal erg lekker. Een leuk feitje: je kan honing ook gebruiken bij het blonder maken van je haar.

Aan de slag

Hoewel het middel niet het meest handig in gebruik, zal het wel degelijk je haar verlichten. Een enzym in honing zal zich bij vermenging van water omzetten in hydrofgen peroxide. Een moeilijk woord, maar dat stofje zorg uiteindelijk voor de blondering.

Waar bij andere producten het juist handig is om een mengsel met wat te maken, raden we je bij honing aan om het onder de douche te doen. Je smeert de honing in op handdoekdroog haar, waarna je het een paar uur boven op je hoofd laat intrekken. Waarom moet dit onder de douche? Het kan nogal een gesmeer worden en hiermee kan je de rest van je lichaam direct weer schoner maken.

Hoe langer je de honing laat zitten, hoe meer effect het zal hebben. Hierin ben je dus vrij. Het is wel fijn dat je haar na het gebruik van honing weer lekker wordt uitgespoeld.

Conclusie

Er zijn meerdere wijzen waarop je je haar kan blonderen, zonder dat je je haar hoeft te verven. Hoewel de wijzen niet 100% effectief zijn, is het een veilig manier om te proberen. De effecten zijn niet permanent en geven je toch de look naar waar je op zoek was. Hoe fijn is dat!

Mail