Natuurlijke shampoo: goed voor je haar en voor de wereld

We willen allemaal ons steentje bijdragen aan een gezondere aarde en steeds meer mensen proberen zo duurzaam en natuurlijk mogelijk te leven. Naast de voedselindustrie is de cosmetische industrie ook goede stappen aan het zetten in het kader van verduurzaming. Overschakelen op natuurlijke shampoo kan een goede stap zijn. Niet alleen is dit beter voor het milieu, je haar zal je er waarschijnlijk erg dankbaar voor zijn. Natuurlijke shampoos zijn steeds normaler aan het worden en zijn online overal te koop. Bovendien zijn ze bij de meeste drogisten ook gewoon te krijgen. In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen ervan.

Vegan shampoo

Voor de veganisten is de opkomst van natuurlijke shampoos goed nieuws, maar ook voor de mensen die wel gewoon vlees en zuivel eten kan vegan shampoo een goede eerste stap zijn naar een diervriendelijker leefstijl. Ten eerste draag jij met een vegan shampoo niet bij aan de bio-industrie. Ten tweede weet je met een vegan shampoo zeker dat jouw product niet op dieren getest zijn. Let op: niet alle natuurlijke shampoos zijn vegan. Wel zijn de fabrikanten van natuurlijke shampoos meer bewust bezig met ethische producten.

Beter voor je haar

Goedkope niet-natuurlijke shampoos bevatten vaak synthetische gladmakers op basis van siliconen en parabenen. Effectief op korte termijn, op lange termijn kan je haar er droog, dood en pluizig van worden. Natuurlijke shampoos zijn siliconen- en parabeenvrij en bevatten vaak ook nog eens natuurlijke oliën waar droog haar erg gelukkig van kan worden. Arganolie of avocado-olie kunnen wonderen verrichten voor jouw pluizige lokken.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Ten slotte is de voornaamste reden om voor natuurlijke shampoo te kiezen het milieu. Met een shampoo op natuurlijke basis weet je dat je geen enge chemicaliën door je doucheputje spoelt. Neem eens een kijkje op de ingrediëntenlijst van jouw shampoo. Vaak geldt: hoe korter hoe beter. Als je zo duurzaam mogelijk wilt doen kun je er ook voor kiezen om een shampoo te kopen in blokvorm. Hier kun je langer mee doen, wat ook leidt tot minder plastic afval. Ook dit type shampoo wordt steeds populairder en is bij de meeste drogisten tegenwoordig gewoon te koop. Het incorporeren van natuurlijke shampoo in je dagelijkse routine is dus een ontzettend makkelijke manier om jouw leven een beetje te verduurzamen. Bovendien heeft niet alleen het milieu, maar ook je haar er ontzettend baat bij.

Mail