Noa Vahle: Vriend, Vader, Leeftijd en meer

Hebben we het over aanstormend talent, dan hebben we het over Noa Vahle. Deze sportpresentatrice en verslaggeefster is beginnen als junior producer. Maar zien we nu regelmatig op televisie. Tijd om wat meer over haar te weten te komen! 

Wie is Noa Vahle?

Misschien vraag je jezelf wel af: waar kun je Noa Vahle van kennen? Je kunt haar kennen van HLF8, Vandaag Inside en Viaplay. We hebben het over Noa Vahle. Waar haar carriere ooit begon is bij BNNVara. Wat bijzonder is, omdat Noa Vahle uit een vooraanstaande familie komt binnen de televisiewereld. Maar hierover straks meer. 

Vanaf 2021 kreeg ze bij HLF8 haar eigen sportrubriek. En de presentator van dat programma was voor haar geen onbekende. Johnny de Mol is namelijk haar neef. Maar ze werkt ook bij Veronica sinds 2021. Ook presenteert ze de uitzendingen op Viaplay. En dan vooral alles rondom de hoofdklasse hockey. Eerder deed ze ook nog verslag van het WK in Qatar. Dit deed ze voor het SBS-programma De Oranjewinter. 

Bekende familie

Noa komt uit een belangrijke familie in TV-land. Namelijk uit de familie De Mol. Dat komt omdat haar moeder de bekende presentatrice en actrice Linda de Mol is. Haar vader is teelvisieregisseur Sander Vahle. Haar ouders hadden vanaf 1995 een relatie en hebben twee kinderen gekregen. Ze heeft ook nog een oudere broer. Hij is muziekproducer Julian Vahle. Ook werkte hij mee aan The Voice 2022, hij begeleidde hierbij de kandidaten naar The Voice Comeback Stage. De relatie van de ouders van Noa hield geen stand en ze zijn in 2007 uit elkaar gegaan. Noa was toen dus pas 7 jaar oud. Haar vader zou zijn vreemdgegaan waardoor de relatie kapotging. 

Doordat Noa de achternaam van haar vader heeft, had je misschien niet direct door dat ze onderdeel is van de De Mol-familie. John de Mol jr. is dus haar oom en Johnny de Mol haar oudere neef. Dit zou ook betekenen dat ze wat hulp heeft gehad in haar eigen carrière binnen de tv-wereld. Maar ook haar vader is een bekende binnen deze wereld. 

Want hoewel haar moeder erg bekend is, is ook haar vader geen onbekende in de televisiewereld. Sander Vahle. Hij is namelijk een regisseur. Doordat hij grote televisieprogramma’s heeft geregisseerd leerde hij ook zijn ex-vrouw Linda de Mol kennen. Denk. Bijvoorbeeld aan programma’s zoals Ik hou van Holland. Maar ook De jongens tegen de meisjes. Superkids en Dance, Dance, Dance regisseerde Sander ook.  

Feiten over Noa Vahle en haar carrière 

Noa Valhe is geboren op 30 december 1999. En komt dus uit een bekende familie. Ze is het tweede kind van Linda de Mol en heeft een oudere broer. Op dit moment is Noa 23 jaar. Ze heeft veel interesse in sport en dat verklaart natuurlijk ook wel haar werkgebied. Als kind deed ze zelf al veel aan voetbal en hockey. Hoewel ze geen carrière in de sportwereld heeft gehad, blinkt ze wel uit in het presenteren van sport. 

Naast dat ze veel voor de camera staat tegenwoordig. Is Noa vooral achter de schermen begonnen. Zo begon ze dus als junior producer bij BNNVara. Maar ze werkte ook achter de schermen aan de productie van Vandaag Inside. Dit deed ze ook voor Veronica Inside. Tot ze dus in 20221 al sportverslaggever te zien was bij de Europa League. En later ook bij de Conference Leaguce. Toch begon haar carrière vooral nog mee in de lift te zitten toen ze bij het WK in Qatar de verslaggeving op locatie mocht gaan doen! 

Ook was ze daarnaast regelmatig op de radio te horen. Zoals bij 3FM tijdens het radioprogramma Morning Glory. Vanuit hier heeft ze toen de stap naar televisie kunnen maken. En daarnaast dus bij Viaplay. Hoewel ze hier vooral de hoogste divisie van hockey verslaat. Deze streamingsdienst is vrij nieuw, maar samen met Anne-Greet Haars is en blijft Noa Valhe toch wel het gezicht van alle hockeyuitzendingen. Deze sport is eigenlijk pas, naast voetbal, sinds kort te zien op Viaplay. En daarom extra leuk dat Noa als jonge verslaggever hierbij kan zijn. 

Welke opleiding heeft Noa Vahle gedaan?

Wie denkt dat Noa Vahle alles te danken heeft aan haar familie, heeft het mis. Ze studeerde namelijk Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Over de kansen die ze kreeg, zei ze het volgende in een met Villamedia. ‘Mensen beginnen vaak over “de kruiwagen waarmee ik de tv-wereld in ben gereden”. En dat zal deels ook kloppen: waarschijnlijk krijg ik veel meer kansen dan een ander op mijn leeftijd. Van al die reacties over nepotisme lig ik zelf niet meer zo wakker, ik heb best een dikke huid. Voor mij is het juist een drijfveer om te laten zien dat ik het wel degelijk kan. Ik vind het veel vervelender om te horen dat ik geen verstand van zaken heb, dat ik mijn werk niet goed doe.’

Haar carrière begon dan ook niet bij de commerciële zenders. Maar bij BNNVara. Hier ging ze als junior producer aan de slag. En dat bij documentairemaker Sinan Can. 

Dit is de vriend van Noa Vahle 

Je kunt je vast voorstellen dat zo’n succesvolle vrouw een vriend heeft. En dat is helemaal waar. Op dit moment heeft Noa een relatie met Tim de Wild. Haar vriend heeft een eigen bedrijf en werkt als televisieproducer. Nu hebben ze het pas sinds 2022 wereldkundig gemaakt, maar het zou naar verluidt al veel langere tijd aan zijn tussen de twee. Waarom ze het een tijd onder de radar hebben gehouden is onbekend. 

Ook zien we veel van het stel voorbijkomen op Instagram. Zo vierden ze laatst nog haar verjaardag in Cape Town, Zuid-Afrika. Verder zie je veel over haar werk voorbijkomen op haar Instagram-account. Ook steunt ze haar moeder veel online. Dat komt omdat haar moeder een pittige tijd heeft gehad nadat bleek dat haar ex-vriend, Jeroen Rietbergen, veelvoudig vreemd te zijn gegaan. Nou ja, we hopen dat ze een leuke toekomst tegemoet gaat en we nog veel van haar zullen horen. Jij ook?

Mail