//

Partytent Action, Lidl, Aldi & meer Budget Keuzes

Ben je van plan een feestje te organiseren in de tuin, op het strand of op een andere buitenlocatie? Dan is een partytent een onmisbaar item. Het Nederlandse weer is en blijf onvoorspelbaar, dus de mogelijkheid om droog te staan of te genieten van de schaduw, is geen overbodige luxe.

In deze blog zullen we je informeren over partytenten te koop bij de Action, Lidl en Aldi. We geven je eveneens meer budget keuzes. De voorbereidingen van het feestje houd je in ieder geval wat goedkoper. Dus of je nu een klein intiem feestje wilt houden of een groter evenement organiseert, een partytent is wat ons betreft een must have.

Partytent Action

Prijs: €59,95
Afmetingen: 3 x 3 meter (l x b)

De partytent van de action is redelijk budgetproof. Voor een schamele 60 euro heb je een vierkante partytent, die gemakkelijk is op te bergen in een tas. De tas zorgt er eveneens voor dat je het goed kan meenemen, mocht je van plan zijn hem ergens anders dan thuis op te zetten. We hebben het overigens over een soort ‘easy up tent’. Hierbij heb je alleen een dak boven je hoofd. Mocht er sprake zijn van een zijwaartse wind, dan is er geen doek aan de zijkant om je te beschermen. Dus hoewel het een prima kwaliteit partytent is, is het niet de meest uitgebreide. Je zal daarom goed moeten overwegen waar en wanneer je de tent wilt gebruiken. Hoe hoog de tent is, staat overigens nergens beschreven

Klik hier om de partytent te bekijken

Partytent Lidl

Prijs: €89,99
Afmetingen: 3 x 3 x 2,6 meter (l x b x h)

Hoewel de partytent op dit moment (april 2023) lijkt uitverkocht te zijn, zou het nog maar zo eens kunnen dat het binnenkort wel weer beschikbaar is. Het fijne aan deze tent is namelijk dat er aan twee zijden een zijkant kan worden toegevoegd. Een daarvan heeft zelfs een ‘raam’.

De partytent van de Lidl is goed op te vouwen en kan worden bewaart in een tas. Je geeft hiermee natuurlijk de perfecte mogelijkheid om hem te versjouwen. Misschien ga je wel met een groep op pad. Deze tent geef je in ieder geval genoeg bescherming voor een aantal mensen. De stof is gemaakt van polyester en het frame gemaakt van aluminium en staal gemaakt. Met spankoorden en grondpennen zorg je ervoor dat je tent niet bij het kleinste zuchtje wind al wegwaait. Wel zal je even iets van je spieren moeten aanspannen om de 16 kg aan tent te vervoeren.

Klik hier om de partytent te bekijken

Partytent Aldi

In sommige periodes van het jaar kan Aldi nog weleens een partytent aanbieden. De tenten zijn vaak in de aanbiedingen en daarom gauw uitverkocht. Op dit moment is er geen partytent bij de Aldi beschikbaar. Wellicht dat er van de zomer of aan het einde van het voorjaar weer een dergelijke actie voorbijkomt. Houd daarom goed de actiefolders in de gaten op de site.

Andere budget keuzes

Gezien de Aldi, Lidl en Action niet de enige winkels zijn waar partytenten worden verkocht, geven we andere budget keuzes voor het aanschaffen van een partytent. Deze verschillen in maten en daardoor geeft de lijst een gevarieerd aanbod. Voor ieder wat wils, zullen we maar zeggen.

Partytent Blokker

De Blokker is een winkel waar meerdere groottes en soorten partytenten worden verkocht. Ons oog is gevallen op een wat grotere tent, waarbij dus meer ruimte is voor een groep mensen. Je hoeft bij een stortbui tijdens het ontbijt op kamp daardoor niet op elkaar te zitten tijdens het ontbijt.

Prijs: €107,99
Afmetingen: 6 x 3 x 2,5 meter (l x b x h)

Schrik dus niet van deze prijs, gezien het formaat van deze Lifetime Garden Partytent. De tent heeft maar liefst zes zijwanden met op verschillende plekken een aantal vensters. Of het echt de moeite (en het geld) waard is, daar verschillen de meningen over. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe je de tent bevestigd en op wat voor manier je ermee omgaat. Maar mocht je te maken hebben met harde windstoten, dan zal deze waarschijnlijk niet het beste uit de test komen. Maak voor jezelf een goede overweging.

Klik hier om de partytent te bekijken

Partytent Lesliliving

Prijs: €45,63
Afmetingen: 3 x 3 x 2,45 meter (l x b x h)

Ga je voor iets met veel maar wisselende recensies of geloof je slechts een handjevol mensen op hun woord? Het is een vraag die oprijst bij zoiets als het zoeken van een geschikte partytent. Dat budget gelijk staat met slechte kwaliteit, is te kort door de bocht. Hetzelfde geldt wanneer je verwacht dat iets van hoogstaande kwaliteit is als het erg duur is.

Bij de partytent van het merk Lesliliving is je eigen denken cruciaal. De recensies gaan namelijk van hot naar her. Bedenk je wat je van de partytent verwacht? De tent valt in je budget, dus ben je er dan tevreden mee? Deze partytent heeft overigens geen zijkanten en is dus helemaal open. Het dak is overigens wel waterdicht. Je zal tot op zekere hoogte nog een aantal spullen droog kunnen houden. En omdat het niet gaat om de duurste partytent, hoef je je geen zorgen te maken als het kapot gaat. Want waar leg je je nadruk op? Op een goed feestje waar iedereen vrij is of een feestje met veel spanning?

Klik hier om de partytent te bekijken

Partytent Garden Royal

Prijs: €59,-
Afmetingen: 3 x 3 x 2,5 m (l x b x h) 

Omdat de tent, zoals zovelen, in een punt loopt, is de hoogte van de tent niet de doorloophoogte. De doorloophoogte is namelijk een halve meter minder hoog dan de hoogte van de grond tot de punt. Mocht je met veel mensen samen zijn die langer zijn dan twee meter, vraag je dan af of dat wel zo geschikt is.

Nu moeten we bekennen dat dit bij veel van dit soort tenten de doorloophoogte ongeveer op twee meter ligt. Maar, hoe groter de tent, hoe meer ruimte je hebt met een grotere hoogte. Deze tent is niet heel groot en daarom zal je al gauw zien dat mensen op elkaar staan. Een voordeel aan deze tent is dat hij waterdicht is en dat er twee zijwanden bij worden geleverd.

Echter wordt er wel een waarschuwing bij de tent gegeven. De makers van dit product raden je namelijk af om de tent voor een langere periode buiten te laten staan. Het zou de tent beschadigen en daarmee wordt de levensduur verkort. Voor een dagje is het dus niet erg, maar voor langer gebruik of gebruik tijdens hevige regenval, adviseren we je naar een andere tent te kijken.

Klik hier om de tent te bekijken

Partytent vidaXL met mesh zijden

Prijs: €78,99
Afmetingen: 2 x 2 x 2,4 meter (l x b x h)

Als eerste in zijn soort (in deze lijst) vinden wij dat we de partytent van vidaXL moeten benoemen. Deze heeft in plaats van twee zijwanden, maar liefst 4 zijwanden van mesh. Een zijwand heeft een rits waardoor de ruimte afsluitbaar is. Hoewel het natuurlijk niet alles van buiten tegenhoudt, is dit er zeker eentje die we ten harte aanbevelen.

De partytent is namelijk ideaal als je bijvoorbeeld insecten wilt tegenhouden. Omdat de wanden luchtdoorlatend zijn, zit je niet met een ruimte die steeds warmer wordt wanneer de brandende zon erop staat. In plaats daarvan geeft het genoeg schaduw. De recensies zijn overwegend positief, dat een goede eerste indruk bij ons achterlaat.

Klik hier om de tent te bekijken

Koopgids partytent

Bij de aanschaf van een partytent zijn er verschillende dingen waar je op kunt letten. Allereerst is de grootte van de tent belangrijk. Denk na over hoeveel gasten je verwacht en wat je allemaal in de tent wilt plaatsen, zoals tafels, stoelen, een bar of een dansvloer. Kies een tent die groot genoeg is en aan je behoeften voldoet.

Daarnaast is de kwaliteit van de tent van belang. Let op het materiaal van het frame en het zeil. Een stevig frame van bijvoorbeeld staal of aluminium kan de tent stabiel en duurzaam maken. Het zeil moet waterdicht en van goede kwaliteit zijn om bescherming te bieden tegen regen en andere weersomstandigheden.

Veiligheid is ook een belangrijk aspect. Controleer of de tent wordt geleverd met haringen en scheerlijnen om de tent stevig vast te zetten. Dit zorgt ervoor dat de tent stabiel blijft staan, zelfs bij het aanzetten van de wind.

Let ook op het gemak van het opzetten en afbreken van de tent. Sommige partytenten hebben handige systemen zoals een plooiframe of een kliksysteem, waardoor het opzetten eenvoudig en snel kan verlopen. Een duidelijke handleiding draagt eveneens bij aan een probleemloze montage.

Tot slot is het verstandig om de prijs van de tent te vergelijken met de kwaliteit en functionaliteit. Een goedkope tent kan aantrekkelijk lijken, maar kan mogelijk van mindere kwaliteit zijn en minder lang meegaan. Kies voor een tent die aan je behoeften voldoet en een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Door rekening te houden met de omschreven aspecten, vind je de perfecte tent om van je feest een succes te maken.

Mail