black, blue, and white Soccer ball on grass field

Stefan de Vrij: inkomsten en vermogen

Een centrale verdediger met een lengte waar mening Italiaan naar zal opkijken (189cm) en tóch speelt hij wel voor een Italiaanse club. Al eventjes zelfs. Die club? Nou, dat is FC Internazionale Milano, of te wel Internazionale of Inter Milan. Het is een plek waar hij in elk geval nóg een Nederlander kent, want ook Nederlands Elftal-teamgenoot Denzel Dumfries is bij deze club te vinden in de basisopstelling.

Allemaal leuk en aardig, maar in deze blog gaan we het niet zo zeer hebben over wie zijn teamgenoten zijn of niet. Waar we wél onze aandacht op zullen vestigen, is het vermeende vermogen van Stefan de vrij. Want, de voetballer die intussen de 30 jaar al is gepasseerd, is door de jaren heen zeker niet onderbetaald geweest. Vinden wij, tenminste.

Wie is Stefan de Vrij als voetballer?

De Vrij staat bekend om zijn sterke fysieke aanwezigheid, intelligent positioneel spel, en kalmte onder druk. Zijn spelinzicht en vermogen om opbouwend te spelen maken hem tot een veelzijdige verdediger. Buiten het veld staat hij bekend om zijn professionele houding en toewijding aan de sport. Zijn verdiensten en bijdragen aan zijn teams hebben hem meerdere individuele onderscheidingen opgeleverd, waaronder de titel Serie A Defender of the Year in 2019-2020. Enkele andere hoogtepunten uit zijn carriere, zijn:

  • Feyenoord: debuut en doorbraak als jonge verdediger
  • Lazio: cruciale speler, ontwikkeling van leiderschapskwaliteiten
  • Internationale: verschillende successen, hoogste transferwaarde uit carrière
  • Nederlands Elftal: deelname aan zowel WK’s als EK’s, waaronder het EK van 2024

Persoonlijke ‘successen’ zullen kunnen we onderverdelen in de volgende punten:

  • Huwelijk met de prachtige Doina Turcano. Met haar heeft hij trouwens ook een zoontje geregen, genaamd Nolan. Een foto van het recente huwelijk kan je op onderstaande foto bekijken
  • Een tweede persoonlijk succes betreft het feit dat zij bekend staat om zijn professionele en nuchtere benadering van zowel voetbal als het leven buiten het veld.
  • Het is een inspirerend figuur voor vele jonge voetballers dankzij zijn toewijding, vaardigheden en successen op het hoogste niveau van het internationale voetbal.

Het vermogen en de inkomsten

Mogen we het bericht van de Telegraaf uit eind 2023 geloven, dan was/ is De Vrij op dat moment eigenaar van maar liefst 130 panden. Dat kan niet zomaar, met een modaal salaris zoals de gemiddelde Nederlander dat heeft. Maar goed, een modaal salaris heeft hij ook niet, want er wordt gezegd dat hij nu bij Inter meerdere miljoenen per jaar binnensleep. Dat doet hij dan ook maar weer goed, die beste De Vrij. Enkele jaren geleden, bij de transfer, was natuurlijk het transferbedrag van enkele tientallen miljoenen ook niet mis. De marktwaarde zat volgens meerdere bronnen toen op zijn piek, dus vandaar kon hij er het een en ander uitslepen.

Anyway, we hopen dat hij er zijn gezin goed van kan onderhouden, maar bovenal dat hij plezier heeft in de sport die hij op professioneel niveau beoefend. Op naar nog meer successen voor deze beste man!

Mail