Stijlvolle mobiliteit: hoe kies je de juiste traplift? 

Voor veel mensen is ons huis meer dan alleen een plek om te wonen. Elk meubelstuk en elke kleur die we kiezen, is met zorg uitgekozen om van ons huis een thuis te maken waar we het liefst zo lang mogelijk willen blijven wonen. Naarmate we ouder worden, ontstaan er soms mobiliteitsuitdagingen, waardoor traplopen moeilijker wordt. Een traplift biedt hier de oplossing. Maar hoe kiest u een traplift die past bij uw thuis?

1.     Modern en minimalistisch 

Het beeld dat veel mensen hebben van een traplift is vaak verouderd. Ze denken misschien aan grote machines die in de weg staan. Maar tegenwoordig hebben trapliften een modern en compact ontwerp, waardoor ze zo min mogelijk ruimte in beslag nemen en naadloos in uw interieur passen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een traplift waarvan de zitting, armleuningen en voetenplank volledig opklapbaar zijn. Zo blijft de trap toegankelijk voor andere gebruikers wanneer de traplift niet in gebruik is. 

2.     Personalisatie 

Trapliften worden gemaakt voor alle soorten trappen. Of u nu een rechte trap, een trap met bochten of een smalle trap heeft, er is altijd een traplift die naadloos op uw trap past. Een traplift past al op smalle trappen van slechts 60 centimeter breed. U kunt zelf ook keuzes maken om de traplift aan uw wensen te laten voldoen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen om de rail in standaardkleuren zoals crèmewit, grijs, bruin of zwart te laten coaten. Daarnaast is er nog een extra optie waarbij u uit elke gewenste RAL-kleur kunt kiezen. Voor de bekleding van de stoel kunt u kiezen uit stof, leer of kunstleer. Met deze aanpassingen zorgt u ervoor dat de traplift perfect aansluit bij uw trap en interieur. 

3.     Veiligheid en comfort

Een traplift is uitgerust met verschillende veiligheidsfuncties om u zowel veiligheid als comfort te bieden. Denk hierbij aan een noodknop, een draaibare stoel, klemsensoren en een gordel. In geval van nood kunt u de traplift direct stoppen met de noodknop. De draaibare stoel maakt het mogelijk om veilig op en af te stappen. De klemsensoren detecteren obstakels op de trap en laten de traplift automatisch stoppen als er iets op de trap ligt. De gordel verzekert u van een veilige rit naar boven of beneden. 

4.     Buitenmogelijkheden

Ook buiten kunnen trappen een obstakel vormen. Denk bijvoorbeeld aan de trap in uw portiek of de trap naar uw tuin of dakterras. Daarom is er ook een traplift ontworpen specifiek voor buitengebruik. Deze traplift is bestand tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en UV-stralen. Met deze traplift blijft uw tuin of dakterras eenvoudig toegankelijk. Om roest tegen te gaan, worden de rail en de stoelonderdelen van de traplift gegalvaniseerd. Na deze behandeling krijgt de traplift een beschermende laag, die wordt afgewerkt met een duurzame, waterafstotende en krasbestendige poedercoating. 

Met een traplift kunt u langer zelfstandig in uw eigen huis blijven wonen. Door rekening te houden met bovenstaande punten, vindt u een traplift die perfect bij uw interieur past. 

Mail