brown wooden footbridge surrounded by pink petaled flowers with creek underneath during daytime

Van een saaie, simpele tuin naar een tuin vol kleur! 

Veel tuinen zijn saai en simpel. Ze bestaan vaak voornamelijk uit tegels en hebben een border voor wat planten. Daarnaast wordt er ook vaak gekozen voor basiskleuren zoals witte, beige of grijze tegels. Dit kan vrolijker! Door kleur toe te voegen met planten of decoratie met vlaggenmasten, kun je je tuin al veel meer kleur geven. 

De basis van de tuin

Vaak wordt er gekozen voor een veilige basis in de tuin. Dit is in veel gevallen begrijpbaar, maar het hoeft natuurlijk niet! Je kunt ook al voor een tegel in een vrolijke kleur kiezen. Vind je dit spannend, dan kun je ook kiezen om de tegel niet op de traditionele manier te leggen. Maak er een sierbestrating van met een andere kleur tegel en je zult meteen al meer sfeer in de tuin creëren. Ook kun je al makkelijk kleur toevoegen door bijvoorbeeld de wand van een schuur of de schutting een kleur te geven met farrow and ball verf. Dit is ook niet zo spannend, want als je de kleur zat bent, kun je hem gewoon weer opnieuw verven! Zo kun je al makkelijk en snel wat kleur in de basis van je tuin verwerken. Je zou zelfs kunnen kiezen voor een muurschildering van bijvoorbeeld de jungle. Dit zorgt meteen voor een ontspannende sfeer.

Planten en bloemen

De makkelijkste manier om kleuren aan je tuin toe te voegen is natuurlijk door mooie planten. Welke kleur of stijl je ook in je tuin wilt, er zijn altijd wel planten die hierbij aansluiten. Hierbij is het ook erg leuk om met verschillende hoogtes te werken. Dit zorgt voor een speels effect in de tuin en zo kun je ook verschillende kleuren mooi met elkaar matchen. Er zijn een aantal kleurrijke planten met mooie groene bladeren en lange bloeiperiode.  De ooievaarsbek geeft bloemen van mei tot oktober en zowel de klokjesbloem als het gebroken hartje staan van mei tot september in bloei. De salie maakt je tuin ook nog eens heerlijk geurend. En dan hebben we de steenraket nog, een andere prima keuze die je tuin maandenlang opfleurt.  Als je geen borders in de tuin hebt, kun je altijd nog bloempotten plaatsen. Ook hierbij kun je weer kiezen voor een mooie basiskleur of juist een bloempot in een knallende kleur. Zo kun je met een bloempot een vrolijke sfeer toevoegen of juist een blikvanger in de tuin creëren. 

Decoratie en accessoires

Ben je iemand die graag van accessoires en decoratie wisselt? Dan is dat de perfecte manier om kleur toe te voegen aan je tuin. Zo kun je verschillende vlaggen kopen voor aan de vlaggenmast. Zo kun je met elk seizoen of met een feestdag een vlag in een thema ophangen. Dit zorgt meteen al voor kleur en sfeer in de tuin.  Daarnaast kun je natuurlijk ook veel sfeer creëren door mooie kussens op de loungeset te leggen en op de tafel een mooie kaars te plaatsen. Ook mag zeker de verlichting niet vergeten worden. Door een gezellig lichtsnoer op zonne-energie op te hangen bij je loungehoek of lampionnen door de tuin heen te hangen, creëer je direct al een gezellige sfeer in de tuin. De juiste verlichting zorgt er ook voor dat je nog langer in de tuin kunt blijven zitten en van je opgefleurde tuin kunt genieten. 

Mail