Wat houdt psychedelische reizen op basis van paddo’s in?

Misschien heb je er weleens iets over gehoord en ben je ondertussen nieuwsgierig geraakt op psychedelische reizen op basis van paddo’s. Maar wat is het precies en waar moet je opletten? Wij vertellen jou alles in deze blog! 

Wil jij de magie van paddo’s en magic truffels ontdekken? We gaan je in deze blog er meer over vertellen. Want als we het hebben over paddo’s dan hebben we het niet over een bakje champignons uit de supermarkt. Paddo’s worden ook wel psilocybine-paddenstoelen genoemd. Dit zijn paddenstoelen uit een bepaalde groep die psychoactieve stoffen bevatte. Hierdoor kun je gaan hallucineren. Hallucineren betekent dat je dingen gaat zien of gaan horen die er eigenlijk niet zijn. Dat klinkt misschien spannend, maar voor veel mensen is dit juist heel bevrijdend. Je gaat pas hallucineren wanneer je de paddo’s hebt geconsumeerd. 

Op het moment dat je de paddo’s hebt ingenomen begint jouw psychedelische reis. 

Waarom zou je een psychedelische reis willen maken?

Wij kunnen ons zo voorstellen dat jouw eerste vraag is: waarom zou ik dit überhaupt willen? Een psychedelische reis kan een mooi startpunt zijn voor innerlijk werk of een spirituele ervaring. Dit kan een diepgaande en emotionele reis worden waardoor je op diep niveau trauma verwerkt. Let er wel op dat dit afhankelijk is van de hoeveelheid die je gebruikt. En als je veel trauma hebt dan is het goed om dit onder begeleiding te doen. Dit noemen we een tripsitter. Iemand die jou helpt tijdens je trip.

Maar in mindere mate kun je ook zelf deze psychedelische reis maken. Zorg ervoor dat de omstandigheden goed zijn. Dat je lekker in je vel zit bijvoorbeeld. Dit komt omdat de stoffen in paddo’s je gevoel versterken. Als je niet lekker in je vel zit kan het ervoor zorgen dat je nog minder lekker in je vel komt te zitten. Maar het omgekeerde kan ook gebeuren waardoor je een hele mooie psychedelische reis gaat maken! 

Wat kun je verwachten als je deze reis gaat maken?

Je pakt niet echt je koffer in om op pad te gaan, maar je gaat als het ware een reis in je mind maken. Paddo’s zorgen ervoor dat je waarnemingen gaan veranderen. Waardoor je patronen en vormen anders gaat zien. Doe je het met een groep dan zal er een gevoel van eenheid ontstaan. Veel mensen gebruiken paddo’s voor een diepgaande introspectie. Hierdoor kan je inzichten krijgen over jezelf en je doen en laten. Hetzelfde geldt voor de emotionele intensiteit van paddo’s. Je kan een groot gevoel van extase gaan ervaren en geluk. Voor sommige mensen kan een reis op basis van paddo’s ook het startsein zijn van een spirituele reis. En door het gebruiken van paddo’s ervaren ze dan een diepe connectie met een hogere macht of bijvoorbeeld God. 

Hoe zorg je voor een prettige psychedelische reis?

We zeiden het net al even, maar paddo’s versterken erg je binnenwereld. Zorg er daarom voor dat je je goed voelt. Maar creëer ook een fijne sfeer. Je kan paddo’s ook begeleid gebruiken. Dan wordt er vaak ook veel zorg verleend aan de sfeer. Denk aan zachte verlichting, fijne muziek en zachte kussens en banken. Op dit manier is de kans op een prettige psychedelische reis het grootste. 

Deze muziek kan je er bijvoorbeeld goed bij helpen!

Mail