Wat zijn de leukste kasten voor in de slaapkamer?

Ben je op zoek naar opbergruimte voor het beddengoed, voor je kleding of voor andere spulletjes in de slaapkamer? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe kast. Tegenwoordig is het assortiment kasten erg groot en is het soms moeilijk om een keuze te maken. Om je verder te helpen bij het kiezen van een nieuwe slaapkamerkast hebben we hier een aantal van onze favoriete, naast de standaard kledingkast, op een rijtje gezet. 

Linnenkasten: Modern met veel opbergruimte

De linnenkast is een opbergmeubel die speciaal is ontworpen om dekens, lakens en kussens in op te bergen. Het is natuurlijk ook mogelijk om kleding op te bergen. De linnenkast biedt volop opbergruimte met meerdere ruime legplanken. De meeste linnenkasten hebben een moderne of Scandinavische stijl die past bij elk interieur.

Er zijn drie soorten linnenkasten waar je uit kunt kiezen: met schuifdeur, met draaideur en met spiegeldeur. De schuifdeur is ideaal voor een kleinere slaapkamer, omdat de deuren niet openslaan en de kast dus minder ruimte in beslag neemt. Met draaideur is de meest verkochte en is vaak de goedkopere optie. De spiegeldeur is ideaal voor als je de outfit even wil controleren voordat je de deur uitgaat. 

Kledingrekken: Goedkoop en stijlvol

Zoek je een goedkoop alternatief voor een grote kledingkast. Dan zijn de kledingrekken een mooie optie. De typisch metalen kledingrekken doen je vaak denken aan kledingwinkels en zijn zeer stijlvol en passen in elke slaapkamer. De meeste kledingrekken zijn gemaakt van metaal en soms hout, wat een industriële look met zich meebrengt.

Open kledingkasten: Ruimtebesparend en speels
Een andere mooie optie naast de standaard slaapkamerkasten zijn de kledingkasten zonder deuren. Een open slaapkamerkast neemt weinig ruimte in beslag en biedt toch veel opbergruimte. Het grote pluspunt is dat de spulletjes zichtbaar zijn, maar toch netjes opgeruimd. Zo breng je met verschillende kleuren kledingstukken of leuke decoraties in de kast extra speelsheid en stijl in de slaapkamer. Het nadeel van een open kledingkast is dat het ook snel rommelig kan ogen als je de spulletjes niet netjes opbergt.

Wandnachtkastjes
Ben je op zoek naar een leuk kastje voor naast het bed? Dan is het een aanrader om is te kijken naar de zwevende nachtkastjes, ook wel wandnachtkastjes genoemd. Deze nachtkastjes zijn vaak compact van formaat, stijlvol en bieden voldoende ruimte voor een boek, een nachtlampje, een leesbril en meer. met een zwevend nachtkastje verlies je minder ruimte en kun je zelf de hoogte bepalen. Ideaal toch? 

Bedden met opbergruimte: Mooi alternatief voor de kast

Heb je een slaapkamer waar eigenlijk niet genoeg ruimte is voor slaapkamerkasten? Dan is een bed met opbergruimte een mooi alternatief. Deze bedden hebben opbergruimte door middel van lades of door vakken en legplanken aan het hoofdeinde van het bed. Ook zijn er de zogenaamde kofferbedden. Dit zijn bedden waar je het matras omhoog kan doen en er opbergruimte zit in het frame van het bed. Bedden met opbergruimte zijn een populaire keuze bij studenten, omdat de studentenkamers vaak niet groot zijn.

Mail