Zes plaatsen om te bezoeken in Parijs voor een onvergetelijke ervaring

Bekend als de stad van de liefde, kan het plannen van een reis naar Parijs een ervaring op zich zijn. Eén ding dat je moet begrijpen voordat je je reis definitief maakt, is dat Parijs veel meer te bieden heeft dan croissants en de Eiffeltoren. Als je je er eenmaal in verdiept, raak je snel overweldigd door alle opties, vooral voor toeristen die voor het eerst naar Parijs gaan.

Hoewel ieders ervaring in de stad van liefde anders kan zijn, is er één ding waar je zeker van kunt zijn: je zult nooit zonder dingen komen te zitten, ongeacht je interesses. Parijs heeft iets te bieden voor alle liefhebbers.

Hier zijn de topplekken die je moet bezoeken voor een onvergetelijke ervaring in Parijs.

  1. Kathedraal Notre Dame

Notre Dame is een andere naam die vaak wordt geassocieerd met Parijs. Het is een rooms-katholieke kathedraal die een van de mooiste voorbeelden is van Franse gotische architectuur. De bouw duurde meer dan 182 jaar en deze toeristische attractie is altijd gevuld met bewonderaars.

Of je het nu wilt zien vanwege de historische waarde of de architectonische bewondering, deze toeristische bestemming moet op je lijstje staan als je in Parijs bent.

Naast de voorbeeldige architectuur zijn de beeldhouwwerken en waterspuwers genoeg reden voor iedereen om een bezoek te plannen. Als je van plan bent een bezoek te brengen, beperk je dan niet tot de buitenkant. Je kunt ook de trappen beklimmen om de top te bereiken.

  1. Eiffeltoren

Hoewel velen denken dat de Eiffeltoren te mainstream is om te bezoeken, kun je het belang ervan niet over het hoofd zien om je rondreis compleet te maken. Deze toren werd in 1889 gebouwd door Gustave Eiffel om de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie te herdenken.

Deze 324 meter hoge toren wordt jaarlijks door bijna 7 miljoen bezoekers bezocht. Het kan een bijzondere ervaring zijn, vooral als je de derde verdieping haalt. Op 275 meter kan je het kantoor van Gustave Eiffel zien en de trappen beklimmen voor een meer avontuurlijke ervaring.

  1. Louvre Museum

Als je jezelf beschouwt als een kunstliefhebber, mag je een bezoek aan het Louvre niet overslaan. Er zijn verschillende factoren die het Louvre tot het meest bezochte museum ter wereld maken. Het is gebouwd in de 12e eeuw en je kunt er nog steeds overblijven van het fort dat onder Filips II werd gebouwd.

De collectie van het museum is verdeeld in meer dan acht secties, waardoor veel mensen geïnteresseerd zijn in een bezoek aan het Louvre. Je kunt het toegangsproces vergelijken met Louvre tickets kopen om te voorkomen dat je in de drukte terecht komt.

  1. Montmartre

Montmartre is een heuvel in het noorden van Parijs. Hij is ongeveer 130 meter hoog en een lust voor het oog.  Deze heuvel eert de Franse slachtoffers van de Frans-Pruisische oorlog van 1870 en blijft een toeristische topattractie vanwege de historische aantrekkingskracht.

Montmartre staat ook bekend als een centrale plek voor moderne kunstenaars in de 20e eeuw. Amedeo Modigliani, Claude Monet, Pablo Picasso en Vincent van Gogh zijn slechts enkele van de kunstenaars die er werkten. Het kan een uitstapje zijn dat de moeite waard is, vooral als je van kunst houdt.

  1. Paleis van Versailles

Het Château de Versailles, bekend als het paleis van Versailles, is een beroemd kasteel in Frankrijk dat in de 17e eeuw werd gebouwd. Het werd gebouwd als symbool van de militaire macht van Frankrijk en om zijn dominantie in Europa te tonen. Het werd meer dan 100 jaar lang de belangrijkste plaats voor de politieke macht in het Koninkrijk Frankrijk.

Het is een complex kasteel met bijgebouwen, tuinen, terrassen en kunst uit de Renaissance. Als je er bent, mag je de beroemde Spiegelzaal en de Koninginnekamer niet missen. Natuurlijk mag je ook de prachtige Franse tuinen niet missen.

  1. Moulin Rouge

De Moulin Rouge is een beroemd cabaret in Pigalle, Parijs. Het is de geboorteplaats van de Franse Cancan dans, die wereldwijd populair werd. Het werd gebouwd in 1889 en is een populaire toeristische attractie die bezoekers van over de hele wereld vermaakt. Het is de plek waar je moet zijn als je het spektakel van vernieuwende dans uit de eerste hand wilt zien.

De stijl en de naam van het cabaret zijn overgenomen door andere nachtclubs over de hele wereld. Het is ook te zien geweest in veel films, wat de reputatie nog verder heeft versterkt. Je kunt Moulin Rouge het beste met je vrienden bezoeken voor een geweldige tijd en onvergetelijke herinneringen.

Mail