silver iPhone X floating over open palm

Zo ga je om met een kapotte iPhone 

Niets is vervelender dan het moment waarop je iPhone niet meer aan lijkt te gaan, of bijvoorbeeld het moment waarop de batterij niet meer op te laden is. Je kunt tegenwoordig immers nauwelijks nog zonder een smartphone. Wat doe jij wanneer je telefoon kapot is? Kies je direct voor de aanschaf van een nieuw toestel, of zoek je eerst naar andere mogelijkheden? Probeer de iPhone bijvoorbeeld eens grondig schoon te maken. Het gebruik van een tandenstoker kan je helpen. Mocht dat niet de oplossing blijken te zijn voor het defect, kijk dan eens naar de mogelijkheid om een reparatie uit te voeren. 

Wanneer de microfoon iPhone kapot is, wordt een reparatie al vanaf 50 euro aangeboden. De exacte kosten zijn afhankelijk van het model iPhone dat je gebruikt. Zou je een nieuwe telefoon bestellen, dan ben je een veelvoud kwijt. 

Harde reset van je iPhone kan de oplossing vormen 
Overigens is het lang niet altijd noodzakelijk om te denken aan een reparatie of vervanging van je iPhone. Soms blijkt een iPhone resetten al voldoende te zijn. Dit is iets wat je zelf kunt doen. Heb je een toestel zonder homebutton? In dat geval druk je eerst kort op de volume-omhoog knop, gevolgd door de volume-omlaag knop. Nu houd je de Aan/Uit-knop van je iPhone ingedrukt, tot het Apple logo op je scherm verschijnt. Dit kan zo’n twintig seconden duren. Bij een toestel met homebutton druk je tegelijkertijd op de Aan/Uit-knop en de homebutton. Wacht ook nu tot je het Apple logo ziet verschijnen. 

Mocht de iPhone nog in te schakelen zijn maar slecht of heel traag reageren, dan zou je deze via de instellingen van het toestel terug kunnen zetten naar de fabrieksinstellingen. 

Maak de iPhone grondig schoon als deze niet oplaadt 
Niet alleen het slecht reageren of niet meer inschakelen van een iPhone kan een probleem vormen. Denk ook aan de situatie waarin de iPhone niet meer op te laden lijkt te zijn. Het wordt vaak veroorzaakt door een probleem met de oplaadconnector van het toestel. Maak deze eens grondig schoon. De oplaadconnector zal zich door de tijd heen vullen met stof en andere vuildeeltjes. Het schoonmaken hiervan doe je met een tandenstoker of middels lucht. Er zijn verschillende hulpmiddelen, waarmee je lucht in de oplaadconnector kunt blazen om zo het vuil te verwijderen. Helpt dit niet? Kies in dat geval voor een reparatie aan de oplaadconnector. 

Mail