Zo ga je te werk bij het verwijderen van muur schimmels

We weten allemaal dat schimmels zeer schadelijk kunnen zijn. Voor je gezondheid en voor je woning zelf. En dus wil je schimmels zo snel mogelijk laten verwijderen. In dit artikel vertellen we je hoe je dat aanpakt.

Schimmels zijn schadelijk

Er zijn vele soorten schimmels die in huizen kunnen voorkomen. Letterlijk duizenden soorten! Ze leven vaak op verschillende plekken en hebben verschillende eigenschappen. Wat ze echter allemaal gemeenschappelijk hebben is dat ze schadelijk en nadelig zijn. Schimmels kunnen namelijk de staat van je huis aanzienlijk verslechteren. Zo kan het ervoor zorgen dat behang of stucwerk loslaat en er dus sneller dan nodig herstelwerkzaamheden moeten worden gedaan. Ook voor de gezondheid van de bewoners kunnen schimmels nadelige gevolgen hebben. Zo is uit studies gebleken dat ze kunnen leiden tot luchtwegklachten. Ook kunnen schimmels voor stankoverlast zorgen.

Schimmels laten verwijderen

Vanwege het schadelijke karakter van schimmels wil deze zo snel mogelijk laten verwijderen. Hieronder vertellen we je hoe je met schimmel van de muur verwijderen te werk moet gaan. Je kunt natuurlijk zelf gaan proberen de schimmel te bestrijden met middelen die bij bouwmarkten te verkrijgen zijn, maar dat heeft vaak op langere termijn niet het beoogde effect. Ook is het inademen van de schimmels mogelijk ongunstig voor je gezondheid. Daarom wordt het zeer aanbevolen om schimmels van muren en plafonds te laten verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf. Zij weten immers precies hoe ze te werk moeten gaan en hebben de juiste middelen beschikbaar. En daarmee wordt de schimmel ook op de langere termijn verwijderd.

De schimmelexpert laten komen

Schimmelexpert Lavos Reiniging BV komt door heel Nederland bij bedrijven en particulieren om schimmels te verwijderen. Je vraagt heel eenvoudig online een gratis offerte aan, liefst ondersteund met foto’s zodat de experts een goede indruk krijgen van het probleem dat ze voor jou gaan oplossen. Op werkdagen krijg je binnen 4 uur een offerte op maat en kun je snel schakelen om de schimmels zo snel mogelijk te laten verwijderen.

Schimmelvorming voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen! Zorg daarom dat schimmels geen kans krijgen. Dan hoeven ze ook niet te worden verwijderd. Ventilatie is daarbij het toverwoord. Schimmels houden van een vochtige omgeving. Door goed te ventileren blijft er minder vocht in de ruimte en krijgen de schimmels dus geen kans. Zet dus het raam van de badkamer open nadat je gedoucht hebt. En ventileer ook dagelijks je slaapkamer. Je ademt ’s nachts namelijk heel veel vocht uit en die trekt gemakkelijk in de muren. Heb je toch last van vochtplekken op de muur, pak deze dan zo snel mogelijk aan. Ook daarbij kunnen de experts van Lavos Reiniging je van dienst zijn.

Mail