green fabric sofa

Zo maak je van je bank het middelpunt van je interieur

Ben je op dit moment meer en meer aan het overwegen om een nieuwe bank in huis te halen? Bijvoorbeeld omdat je binnenkort de sleutels van je nieuwe woning in ontvangst mag nemen? Of omdat het huidige interieur na vele jaren veel plezier toe is aan een update? Je bent in dat geval vast en zeker ook druk op zoek naar manieren om van je bank het middelpunt van je interieur te maken. Hoe je dat het beste aan kunt gaan pakken, bijvoorbeeld tijdens het uitzoeken van een van de banken van Piet Klerkx, lees je in dit blog.

Kies voor een bank in een opvallende kleur

Veel mensen kiezen al erg snel voor een bank in een neutrale kleur, zoals een lichtgrijze of bruine 2 zitsbank. En eigenlijk is dat ook niet zo gek, want je haalt daardoor altijd een erg veilige keuze in huis. Maar heb je er ook al eens een keer over nagedacht om voor een meer opvallende kleur te gaan? Een kleur zoals donkerrood of blauw? Door voor dit soort keuren te gaan, is de bank meteen de blikvanger van de kamer. En je kunt ook nog eens erg goed je eigen smaak terug laten komen in de ruimte.

Zoek een plek in de kamer uit waar de bank maximaal tot zijn recht komt 

Op het moment dat je een nieuwe bank uit gaat zoeken, bijvoorbeeld in een woonwinkel, is het een goed idee om als eerste de ruimte bij jou in huis kritisch te bekijken. Want op welke plek in de ruimte komt de bank het beste tot zijn recht? En wat bedragen de afmetingen daarvan? Door dit van tevoren helder voor jezelf in kaart te brengen, is het uitzoeken van de perfecte bank ook weer net even wat makkelijker om te doen. 

Heb je al nagedacht over een set bijpassende stoelen?

Ben je voor de volle 100% tevreden met de bank die je uit hebt gezocht? Dan is het ook een goed idee om meteen naar het grotere geheel te kijken. Misschien zorg je maar al te graag voor extra warmte met een prettig vloerkleed of voor extra zitruimte en comfort met een paar leuke stoelen. Al met al is er meer dan genoeg mogelijk als het aankomt op de inrichting van de ruimte bij jou in huis. Hoe zie jij het perfecte interieur op dit moment voor je? Doe gerust eens een keer wat inspiratie op in een woonwinkel bij jou in de buurt en ontdek uit wat voor soort stijlen je zoal kunt kiezen.

Mail