woman in blue shirt holding her hair

Zo verzorg je geverfd haar het beste

Het verzorgen van gekleurd haar vereist speciale aandacht en zorg om je zo levendig en gezond mogelijk te houden. Bovendien wil je ook dat de kleur van je haar niet al te snel vervaagt wanneer je het wast. Het is dus belangrijk dat als je je haar net hebt laten verven je de juiste producten en techniek gebruikt om de kleur te beschermen. Zodra je dit niet doet, dan is er een grote kans dat je haar sneller vervaagt en schade oploopt. In dit blog delen we de beste tips en trucs om gekleurd haar zo goed mogelijk te verzorgen, zodat je er altijd stralend en fris erbij loopt (alsof je net uit de salon komt).

Gebruik de juiste producten

Wanneer je je haar geverfd hebt en dit van plan ben om vaker te doen, dan is het belangrijk dat je de juiste producten kiest voor je haarroutine. Er bestaan specifieke shampoos, conditioners en maskers voor gekleurd haar, zoals de kerastase blond absolu voor blondines. Shampoos en conditioners die speciaal ontwikkeld zijn voor gekleurd haar bevatten ook de juiste ingrediënten om je haarkleur te beschermen en te versterken. Sulfaatvrije shampoos zijn een van de beste shampoos voor geverfd haar, omdat sulfaten agressief zijn voor je haar en ook de kleur kunnen vervagen. Zorg er daarnaast voor dat je diepe conditioners en haarmaskers koopt om je haar gehydrateerd te houden, aangezien haarverf je haar uitdroogt.

Zo voorkom je dof en beschadigd haar

Wanneer je je haar verft, raakt de natuurlijke textuur van je haar beschadigd door het bleken. Om ervoor te zorgen dat je haar er dof en beschadigd uit ziet, wordt het aangeraden om je haar wekelijks te behandelen met een intensief haarmasker onder de douche. Vermijd daarnaast ook hitte op je haar en als je toch je haar föhnt, gebruik dan vooraf een hittebeschermende spray op je haar (dit kun je kopen bij winkels zoals Beautyplaza). Stel de temperatuur altijd laag in en werk snel wanneer je haar stijlt. Als laatste tip is het goed om te weten dat je haarpunten het kwetsbaarst zijn, dus bescherm deze altijd met een voedende moisturizer, serum of olie.

Was je haar niet te vaak

Misschien wel het belangrijkste advies, maar was je haar niet te vaak. Word je haar snel vettig na een dag? ‘Train’ je haar tot een punt dat de natuurlijke oliën niet overbodig geproduceerd worden. Dit kun je het beste doen door lange pauzes te nemen tussen wasbeurten . Op een gegeven moment raakt je haar hieraan gewend, waardoor het minder vaak nodig is om je haar intensief te wassen. Tussen de wasbeurten door kun je ook gebruikmaken van droogshampoo om je haar op te frissen. Experimenteer daarnaast ook met verschillende haarstijlen, zoals een strakke knot of twee vlechten om de vettigheid van je haar te verbergen.

Mail