Fit vanuit huis? De tips!

Sporten, je haat het of je bent er dol op. Om in de maatschappij van vandaag de dag een beetje gezond en vitaal door het leven te gaan is het wel een onderwerp waarvan het goed is om er de nodige aandacht aan te besteden. Wanneer je dat niet doet, zul je al snel merken dat het achteruitgaat qua je lichaam en geest. Maar onze levens zijn ook drukker en voller dan ooit. Van werken, kinderen, relatie tot vrienden; we rennen van hot naar her. Daarmee staat een bezoekje aan de sportschool of -club niet altijd hoog genoeg op onze prioriteitenlijst. Daarom is het goed om eens te kijken naar de alternatieven. Ideeën die ervoor zorgen dat je toch fit en vitaal bent en blijft, ondanks dat je dagen propvol zijn? Hier vind je die tips om fit te zijn én te blijven, maar gewoon vanuit je eigen huis!

Technologie voor alles 

We leven in een tijdperk dat technologie een enorme vlucht heeft genomen en alleen nog maar verder lijkt te nemen. Dit is dan ook iets wat we moeten omarmen, en waar we dankbaar gebruik van moeten maken. Wanneer we kijken naar een fit en vitaal leven, dan zul je zien dat je hierbij de techniek ook goed kunt gebruiken. Kijk bijvoorbeeld naar de Samsung Galaxy S23, een telefoon waar van zichzelf al vele gezondheidsapps op zitten. Sterker nog, deze telefoon heeft een hele afdeling! Van je stappen tot je hartslag, je kunt alles ermee bijhouden en dat alles zelfs zonder een smart- of sporthorloge. Dat laatste verhoogt de motivatie wel, maar is zeker geen must. Door de telefoon te houden en je beweging te monitoren, zul je zien dat je al snel een stapje meer zet. Een investering waar je al snel het resultaat van zult merken. Dus leg de lat voor iedere dag op 10.000 stappen en voor je het weet merk je opeens dat je gespierde benen echt aan het groeien zijn! 

Stapje verder 

Naast dat je op je dagelijkse beweging kunt gaan letten door middel van je mobiele telefoon, kun je er ook nog meer mee doen. Zo zijn er allerlei leuke, motiverende en verrassende apps te downloaden die jou in beweging krijgen. Van een uitdagende 7 minute workout tot een heftige pilates sessie, overal zijn apps voor die jou uitdagen de workouts te doen. En vele apps zijn ook nog eens gratis verkrijgbaar. Ook cardio workouts, zoals wielrennen, zijn prima via apps te downloaden. Door deze te gebruiken en daarmee iedere keer jezelf proberen te verbeteren, zul je zien dat je iedere keer jezelf verder uitdaagt. 

Kortom, investeer liever in een goede telefoon en bijbehorend smarthorloge dan in een duur sportschool abonnement wat je toch niet gebruikt. Gewoon vanuit je huis of zelfs in je huiskamer kun jij al meters maken. Meters die je in de sportschool wellicht niet zou maken doordat hij dicht of ver weg is. Door de drempel op deze manier te verlagen, zul je zien dat je sneller de stap zet om fitter te worden waarmee duurzaam resultaat binnen handbereik is.  

Mail