Hoe ontwerp je een keuken die voldoet aan je eisen én je budget?

Een nieuwe keuken is een geweldig leuke aankoop. Elke dag begin je in een keuken en natuurlijk wil je dat deze ruimte aan al je wensen voldoet en dat je hier helemaal in je element kunt genieten van alle mooie momenten van de dag. Alleen kan je jezelf soms nogal verliezen in alle mooie dingen die er zijn zonder te letten op de kosten. Het is dan heel vervelend als je ziet dat de dingen die je graag wilt, helemaal niet binnen je budget passen. Dat is even slikken hé? Maar het kan ook anders: in deze blog delen we handige tips en tricks om een goedkope keuken toch te laten voldoen aan al je dromen. Wil je weten hoe? Lees dan maar snel verder! 

Maak een lijstje met prioriteiten 

Voordat je begint met een keuken ontwerpen, is het handig om even te kijken naar de dingen die je belangrijk vindt bij een keuken. Maak een lijstje met dingen die je graag zou willen zien in jouw droomkeuken en rangschik dit lijstje vervolgens van het meest naar het minst belangrijk. Zo kun je snel en makkelijk zien waar je graag wat extra voor wilt betalen en waar niet. Je kunt dan ook al een beeld krijgen van ongeveer hoeveel budget je nodig hebt en dan zie je al of dat wel of niet haalbaar is. Als het niet haalbaar is, moet je misschien even schuiven met prioriteiten en een aantal dingen uitstellen naar een ander moment. Weet wel dat een keuken een investering is: de komende tientallen jaren zul je met volle teugen genieten van deze ruimte. Het is dus zeker wel de investering waard! 

Stap #2: Wat is het budget? 

Heel belangrijk is dat je weet hoeveel je kan en wil uitgeven aan je keuken. Denk na over wat je kunt missen en wat je belangrijk vindt. Bouw ook altijd een potje in voor noodgevallen. Bij een groot project loop je toch altijd tegen extra kosten aan en daar kun je beter al vooraf op voorbereid zijn. Dat scheelt een hoop stress en hoofdpijn. Kijk ook naar andere investeringen die je nog moet doen in huis. Is de keuken het belangrijkste project op het moment? Of wil je misschien ook nog wel een verbouwing doen in de woonkamer? Of heb je nog een nieuwe bank nodig omdat die van jou niet meer mooi is? Wees realistisch bij het opstellen van je budget, maar kies ook voor kwaliteit. Daar ben je jezelf later echt dankbaar voor. 

Mail